Hare Krisna

branislav1984

Početnik
Poruka
10
Kakav je vas utisak o grupi Hare krisna.Sta mislite o njihovim ucenju i stilu zivota.Po cemu je njihova razlika od klasicnog Hinduizma.Jesu li totalitarni ili ih samo tako prikazuju jer su jedna od najktivnijih malih verskih zajednica!

Svako dobro svima!

hare krishna je kolokvijalni naziv za iskcon, organizaciju koja je nastala u americi a propoveda gaudija vaishnavizam. gaudija vaishnavizam je pod-vrsta vaishnavizma koja je nastala u 15om veku i ima na desetine miliona sledbenika po indiji, i josh par miliona po svetu.

u svakom sluchaju, ja lichno ih poshtujem jer su nenasilna vera (propovedaju vegetarijanstvo i korishcjenje sile samo u samo-odbrani) i imaju kul sluzhbe x)

ja bi uz ovo djusko :)

Sri Rama Krishna je istorijska ličnost i, najverovatnije, bio je vanzemaljskog porekla.
kako lupish tako neki idiotluk, svaka ti chast

i sve ovo shto si napsao veze nema sa hare krishna, vecj sa vaishnavizmom u generalu. hare krishna se ne koncentrishu na krishnu, vecj obozhavaju chaitanja mahaprabua kao inkarnaciju krishne http://en.wikipedia.org/wiki/Chaitanya_Mahaprabhu

Poslednja izmena:
kako lupish tako neki idiotluk, svaka ti chast

i sve ovo shto si napsao veze nema sa hare krishna, vecj sa vaishnavizmom u generalu. hare krishna se ne koncentrishu na krishnu, vecj obozhavaju chaitanja mahaprabua kao inkarnaciju krishne http://en.wikipedia.org/wiki/Chaitanya_Mahaprabhu

Uh kakav veličanstven post i kakva replika na moje kilometarsko izlaganje. Ovo bi morao da bude najprvi i najglavniji post sveta, proglašen od strane međunarodne asocijacije foruma za takav, te bi morao dobiti nobelovu nagradu za njega.

Kakva gomila podataka i argumenata, je6ote život...

Znam više ljudi iz Hare Krišne :).
Generalno mi se dopada njihova filozofija, veoma poštujem vedsku kulturu.
Samo, primetila sam da su samo spolja tolerantni. Kad malo zađete u njihovo društvo, čujete komentare kako su svi koji ne slede njihov sistem "pali", cinično pričaju o pripadnicima drugih religioznih sistema, samo su oni "u vrlini", ostali su u "tamasu"...

Tako da sam došla do zaključka, koliko god neki sistem bio u temeljima tolerantan i širokogrud, kad se ljudi organizuju u grupacije, oni sve to iskarikiraju i iskrive.

Zato vera treba da bude stvar pojedinca.. a ne grupe.

Znam više ljudi iz Hare Krišne :).
Generalno mi se dopada njihova filozofija, veoma poštujem vedsku kulturu.
Samo, primetila sam da su samo spolja tolerantni. Kad malo zađete u njihovo društvo, čujete komentare kako su svi koji ne slede njihov sistem "pali", cinično pričaju o pripadnicima drugih religioznih sistema, samo su oni "u vrlini", ostali su u "tamasu"...

Tako da sam došla do zaključka, koliko god neki sistem bio u temeljima tolerantan i širokogrud, kad se ljudi organizuju u grupacije, oni sve to iskarikiraju i iskrive.

Zato vera treba da bude stvar pojedinca.. a ne grupe.

Naravno da tako pričaju kad su sekta.Ko god nije sa njima protiv njih je ili je u najboljem slučaju manje vredna niža vrsta.

ne veruješ da postoje vanzemaljci, iako ih je toliko ljudi videlo, a veruješ u boga koga niko nije video? :D

Ja ne samo da verujem u Boga vec Mu i verujem, i znam da postoji dokazalo mi se toliko puta.
A to sto su satanisti izmislili vanzemaljce da udalje ljude od Boga i da ucine da ti ljudi veruju u vanzemljce to je druga prica. Sta sve nisu pravili cak i letece tanjire i kojekakve izume samo da bi postigli svoj cilj, cak je i priznato da su radili u saradnji sa vojskom.
Koliko samo njih u americi izlazi na poljane cekajuci da ih spase vanezmaljci, i cekaj njihihov dolazak mesto da se uzadju u Boga!
Inace oni su u svojoj veri veoma strastveni i tu njihovu strast treba samo usmeriti na pravi put.

Ja ne samo da verujem u Boga vec Mu i verujem, i znam da postoji dokazalo mi se toliko puta.
A to sto su satanisti izmislili vanzemaljce da udalje ljude od Boga i da ucine da ti ljudi veruju u vanzemljce to je druga prica. Sta sve nisu pravili cak i letece tanjire i kojekakve izume samo da bi postigli svoj cilj, cak je i priznato da su radili u saradnji sa vojskom.
Koliko samo njih u americi izlazi na poljane cekajuci da ih spase vanezmaljci, i cekaj njihihov dolazak mesto da se uzadju u Boga!
Inace oni su u svojoj veri veoma strastveni i tu njihovu strast treba samo usmeriti na pravi put.

Satanisti? Nisu reptili? :D

Back