Hard Disk Temperatura

Na predjem da stavim da duva ili isto da izvlaci?
Na zadnjem delu kucista mogu staviti 12x12 msm tako da ono, spusticu temperaturu nego napajanje od 500 w da li ce sve to ispratiti?

da duva...odnosno da ...UBACUJE SVEŽ VAZDUH U KOMP...:ok:.

HOĆE....oba ventilatora ne troše više od ..5W...na 12V...;).
--------------------------------------------------------
Na nekim kompovima....bočna strana koja se skida ...IMA OTVOR...za još jedan ventilator...a pozicija mu je ..TAČNO NASPRAM... KULERA za CPU..;).

Bilo bi ...POŽELJNO DA IMAŠ I TAJ VENTILATOR..:ok:..( da ubacuje vazduh )

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 191847
ovako je kod mene inače u sobi je oko +26 stepeni sada a napolju oko +33

nisam upucen u ovaj program,jel tebi to max zabelezena temp. za C: disk bila 53c :eek: ,da pogadjam,WD ili Maxtor je ,al opet previse

sto se tice predhodnog posta jel znas pravilno da stavis pastu? ako si je razmazivao ili stavio vecu kolicinu ubio si performanse hladjenja,al jeste ,vruce je mora malo da skoce temperature,imam senzor koji meri vazuh u kucistu,bude oko 27c,tako da sam zadovoljan kad je HD na oko 33c

nisam upucen u ovaj program,jel tebi to max zabelezena temp. za C: disk bila 53c :eek: ,da pogadjam,WD ili Maxtor je ,al opet previse

sto se tice predhodnog posta jel znas pravilno da stavis pastu? ako si je razmazivao ili stavio vecu kolicinu ubio si performanse hladjenja,al jeste ,vruce je mora malo da skoce temperature,imam senzor koji meri vazuh u kucistu,bude oko 27c,tako da sam zadovoljan kad je HD na oko 33c
ono boldovano neću ni da komentarišem inače koristim OCZ- Freeze http://www.overclockercafe.com/Reviews/other_misc/OCZ_Freeze/index.html koji se apsolutno NE RAZMAZUJE http://www.ocztechnology.com/OCZFreezeInstructions

inače to mi je zabeležio ovaj program da je maximalna temp za taj disk bila 53 nekada valjda je to skinuo sa čipa od hdd-a taj je seagate od 160gb

Kod mene je definitivno problem oko spoljasne temperature, kad je vruce i u kucistu su nesto vece temperature nego kad ga na primer upalim uvece kad je temeperatura vazduha niza i tada su bas normalne temperature.
Nesto sam razmisljao, stavicu 12-sticu da mi vuce vazduh iz kucista a osmica koja mi sad izbacuje stavicu da ubacuje svez vazduh.
Takodje cu staviti jos jednu osmoci kod harda koji ce uvlaciti i duvati svez vazduh ka hardu.
Msm da bih tako resio problem, dve osmice naspram dvanestice.

Kod mene je definitivno problem oko spoljasne temperature, kad je vruce i u kucistu su nesto vece temperature nego kad ga na primer upalim uvece kad je temeperatura vazduha niza i tada su bas normalne temperature.
Nesto sam razmisljao, stavicu 12-sticu da mi vuce vazduh iz kucista a osmica koja mi sad izbacuje stavicu da ubacuje svez vazduh.
Takodje cu staviti jos jednu osmoci kod harda koji ce uvlaciti i duvati svez vazduh ka hardu.
Msm da bih tako resio problem, dve osmice naspram dvanestice.

ODLIČNO..:ok:.

A BILO BI ...:super: ...kada bi imao ...jednu 12-tiicu i jednu 8-cu...DA UBACUJU VAZDUH...i ...jednu 12-tiicu i jednu 8-cu ( na napajanju )...DA IZBACUJU TOPAO VAZDUH..:ok:.:ok:..

Tada bi imao ...BRZU IZMENU VAZDUHA..:D...( KOLIKO UŠLO - TOLIKO IZAŠLO..;)..)

Tako je fabrički sređeno i na ..Thermaltake-ovom ...kućištu koje koristim...;).

moguce da je onda to bilo bez cooler-a,al opet unutar kucista mora da je bio pakao kada je dostigao toliko,ili je nesto radio par sati intenzivno

ma pazi,morao sam da pitam,gledam na youtube-u nazovi kao "tutorijale" gde stavi pastu i razmaze prstom ili nekom karticom (sto je najgore i dobio sam karticu za razmazivanje uz pastu:dash: ) a na taj nacin se naprave vazduzni dzepovi i onda bolje da se nije stavila pasta

ma OCZ ovu pastu samo istisneš na očišćen procesor veličinu većeg zrna riže i napenaviš hladnjak na njega i ništa ne diraškoliko pokrije odmah ono što ne pokrije malo se sam razlije tj rairi od pritiska i tpoplote i nema vazdušnih džepova , ma ja tu sumnjam u kuler da zeza ali mislim da ću se otvorim za neki Vortex od coolermastera za dvadesetak evra i rešim problem preko njega

e da , razmišljam se da uzmem i plastičnu cev i da je nalepim na kuler koji sam montirao na stranicu i da izmerim i da je odsečem da može da naiđe iznad cpu-a direktno kao tunel u čijem jednom kraju se nalazi kuler koji ubacuje vazduh na drugom kraju drugi kuler uzima taj isti vazduh i duva na cpu - nešto slično sam video kod Dell-ovih desktop rešenja.

to sam vidjao na kucistima,ali na stranici bude i filter za prasinu,mozes i cev a mozes u najobicniji karton/papir,urolasa ga,zalepis i postavis
ispravka ne rolas ga posto je cooler kvadratan

Side_Fan_2.jpg

Poslednja izmena:
to sam vidjao na kucistima,ali na stranici bude i filter za prasinu,mozes i cev a mozes u najobicniji karton/papir,urolasa ga,zalepis i postavis
ispravka ne rolas ga posto je cooler kvadratan

Side_Fan_2.jpg

MISLIM DA IMA I ...GOTOVO REŠENJE...;).

ADAPTERI ZA GIBLJIVA VENTILACIONA CREVA..:ok:...( ima ih za razne promere creva .;)..)

IMAM I IDEJE ZA VAZDUŠNO HLAĐENJE....NEKE SU SMEŠNE..:lol:..ALI... EFIKASNE..:ok:..

vidjao sam to negde al sad me ubi ne znam gde,sama tuba koja ce usmeriti spoljni vazduh ka cpu cooleru ce pomoci naravno,a ako jos u njoj imas i cooler koji duva ka cpu cooleru bice super.

hladjenje procesora mozes poboljsati naravno kvalitetnijim coolerom,klimom u sobi...

Napravio sam tunel za vazduh za cpu i spustila mi se tempereatura za jedno 8 stepeni , kada ga forsiram na prime 95 temperature idu na 63 stepeni , pogledao sam kuler na procesoru radi ali kada ga malo bolje pogledate to je kuler od 7 cm znači ništa u prevodu i to nabodeno na aluminijumski hladnjak.
Mislim da ću da uzmem neki vortex sa bakarnim jezgrom i nekim kulerom od barem 12 cm , mislim da je to jedino trajno rešenje ovo budženje nije ništa.

Napravio sam tunel za vazduh za cpu i spustila mi se tempereatura za jedno 8 stepeni , kada ga forsiram na prime 95 temperature idu na 63 stepeni , pogledao sam kuler na procesoru radi ali kada ga malo bolje pogledate to je kuler od 7 cm znači ništa u prevodu i to nabodeno na aluminijumski hladnjak.
Mislim da ću da uzmem neki vortex sa bakarnim jezgrom i nekim kulerom od barem 12 cm , mislim da je to jedino trajno rešenje ovo budženje nije ništa.

au brate ;) ,znas li ti sta ljudi rade da bi spustili temp. za 8c,a ti si to postigao obicnom tubom,za amd-a 63 je nista

ON JE... 80x80....I... VEĆ TO I RADI...;).

Ako bi hteo da povećaš ...NJEGOVU SNAGU....morao bi da menjaš i komponente u sklopu ...TERMO - REGULATORA BRZINE ( na ploči napajanja )...koji ga ...NAPAJA..;).

Taj ventilator cu staviti u senzor, nece direktno biti prikljucen preko napajanja vec ce ici preko maticne ploce ;) Tako cu moci da namestim brzinu kad god pozelim.
No, cooler je neki znj kvaliteta, mnogo je bucan pa cu se resiti i buke tom prilikom :D

au brate ;) ,znas li ti sta ljudi rade da bi spustili temp. za 8c,a ti si to postigao obicnom tubom,za amd-a 63 je nista
ma daaj najobičnija budževina , uzeo plastičnu cev od 8 cm i nabudžio kuler na jedan kraj (skinuo sa stranice) uz pomoć izolir traka , vezao na jedan od konektora i nabio sve to na kuler od cpu , taman je pasovao hladnjak je malo širi pa ne može na hladnjak a culer od cpu-a ga drži poprilično dobro tako da nisam morao ništa da izmišljam da bih ga učvrstzio nažalost između stranice kućišta i kulera ima još jedno santimetar i po prostora ali me mrzi da sada promošćavam taj prostor
Pogledajte prilog 192131

Back