haloperidol i mendileks

tina kupina

Obećava
Poruka
65
interesuje me da li je neko koristio ili poznaje nekog ko je koristo haloperidol i mendileks, kakve su propratne, nezeljene pojave ovih lekova, koliko traju...da li se organizam prosto navikne na njih ili se te propratne pojave javljaju uvek i stalno dok god se pije lek? molim vas za hitan odgovor, svako iskustvo ce mi znaciti...hvala...

da li si se znojio iako nije vrucina, da li si imao nekontrolisane pokrete glavom i drugim delovima tela, tikove, otezan govor, kocenje villice, malaksalost....

Sve pojave od tog leka sam opisao u SUP-u na odeljenju za pokušaje ubistva i ubistva i unete su u kompjuter. Ja 4-5 dana nisam mogao nimalo da jedem ni da spavam od tog leka i šetao sam se samo i prevrćao u krevetu, ruke su mi se hladile u krevetu i gušio sam se i borio se za život i sve vreme povraćanje mi je stiglo do grkljana a nisam mogao da ispovraćam. Kad sam hteo nešto na silu da pojedem od hrane meni je toliko išlo na povraćanje da nijedan zalogaj nisam uspeo da pojedem u roku od 5 punih dana. Znači 5 dana sam preživeo bez hrane i sna. Onda su mi taj lek davali u vidu inekcije. E tad kad su mi davali u vidu inekcije mogao sam da pojedem jedan obrok na dan ali na silu i to je trajalo godinu dana da jedem samo jedan obrok na dan i oslabio sam 20 kilograma. Kočila mi se noga na sred ulice pa nisam mogao da hodam, vrat, vilica mi se kočila prema levo desno da zubi zakače nepce u ustima pa pokidaju i prokrvare nepce. Znači u suštini borio sam se za život od tog leka. To je bilo sve pre 4 godine. To je sve rešeno, al kod policije u SUP-u.

Zašto pitaš za haloperidol?

Da sam nastavio da pijem haloperidol umro bih u najgorim mukama (gorim mukama nego da te nabiju na kolac peku peglom seku prst po prst pa te bace u jamu iskopaju ti oči i poliju te krečem.)

Bolje da me nisi podsećao na tu stravu i užas.

Pisao sam tad i oproštajno pismo (pošto nisam mogao da govorim a osetio sam da ću umreti ako nastavim sa tim lekom)...

Poslednja izmena od moderatora:
Халоперидол као и сви антипсихотици (користи се и у лечењу паркинсонизма) има доста нежељених дејстава.
То је последица неселективног деловања овог лека- делује на разне рецепторе.
Изазива снижење притиска, сувоћу уста, затвор, седацију, повећано ослобађање пролактина са последичним увећањем груди и стварањем млека и то код оба пола.

Плус психомоторно кочење и афективну индиферентност- неуролептички синдром.

Дакле, ни мало наиван лек , као и цела група лекова у коју спада (антипсихотици).

Што се мендилекса тиче, он је преписан у комбинацији са халоперидолом јер има задатак да сузбије те симптоме које он изазива, а с друге стране такође спада у антипаркинсонике. ;)

Ако је у питању паркинсонова болест мислим да постоје и срећнији избори терапије. :)

zato sto imam nekog u svojoj neposrednoj blizini ko pije haloperidol, po savetu lekara, ima neke psihicke probleme i jako mu tesko pada sto sve to sto taj lek nosi sa sobom, a meni je jako tesko da ga gledam takvog a ne znam kako da mu pomognem, i sto je njagore, od tog leka mu nije bolje.....:(:(:(

zato sto imam nekog u svojoj neposrednoj blizini ko pije haloperidol, po savetu lekara, ima neke psihicke probleme i jako mu tesko pada sto sve to sto taj lek nosi sa sobom, a meni je jako tesko da ga gledam takvog a ne znam kako da mu pomognem, i sto je njagore, od tog leka mu nije bolje.....:(:(:(

Hitno mu u najkraćem vremenu ukinuti lek kao meni da ne dodje do belaja...

Back