HALF LIFE 3

cLick - OR - Die:
yebotte.. sa tim setovanjima i bi Wolfenstein1 izgledao sveCki.. Doom u 640x480 ima bolju i "mekshu" grafiku nego HL2. Enterijer (po$to eksterijera gotovo da i nema) u Doom3 je perverzija kako je uradjen. Vidi se da je utro$eno kr$ vremena u * i lickanje hodnika i soba.
I nije fora da likovi imaju milion poligona. To moze i moja baba da napravi. Treba sa $to manje da izgleda $to bolje. To je umetnost. To je hardcore!
HL2 ima najbolju fiziku, a dobra je fora sa displacement mapama (to je nama DX devet dala), ali treba imati na umu da se HL2 ipak poslednji pojavio!
Znaš, mogao bi ti svoju babu da zaposliš kao 3D modelera u Valve-u, ako joj to tako dobro ide kao što kažeš.
38.gif

A i nemoj više pričati gluposti, pošto će ljudi ove početi da se krste i rukama i nogama. Danas je nemoguće zamisliti modernu igru sa low poly modelima, jer bi tako nešto podsećalo na igre iz prošlog veka. Dakle, što više poligona = realniji modeli. To je umetnost. I zaista bi voleo da vidim kako će Doom engine da sažvaće HL2, pošto se i sam muči u prikazivanju prostorija koje su veće od 4X4 m.

I evo vam jedna vest, a to je da prave modifikaciju source engina, koja će podržavati napredno dinamičko senčenje, poput Doom-a 3.

Tune into G4's ATTACK OF THE SHOW! next Wednesday to see Valve's Doug Lombardi exclusively demonstrate an upcoming new level from what many have named the best PC game of all time - Half-Life 2.

This previously unseen Half-Life 2 area, dubbed "The Lost Coast", demonstrates a brand new technology which Valve is implementing into the Source engine, called high-dynamic range lighting. This new technology enables a leap in lighting realism from even the current high benchmark set by Half-Life 2 and the existing Source engine. Tune in to glimpse the future of PC graphics with this live demonstration on G4's ATTACK OF THE SHOW! LIVE next Wednesday at 4PM PST / 7PM EST.

DabaMAN:
Znaš, mogao bi ti svoju babu da zaposliš kao 3D modelera u Valve-u, ako joj to tako dobro ide kao što kažeš.

da zna$.. Moja baba ti je chudo. Ostavi$ je na minut sa 10 polygona i kad se vrati$ ona nakuca jo$ 20. Ako je ne budem poslao da pravi HL3 secite mi obe glave

DabaMAN:
A i nemoj više pričati gluposti, pošto će ljudi ove početi da se krste i rukama i nogama. Danas je nemoguće zamisliti modernu igru sa low poly modelima, jer bi tako nešto podsećalo na igre iz prošlog veka. Dakle, što više poligona = realniji modeli. To je umetnost. I zaista bi voleo da vidim kako će Doom engine da sažvaće HL2, pošto se i sam muči u prikazivanju prostorija koje su veće od 4X4 m.

e DabaMANe sad si lupio i ostao zhiv. Stidi se! Kakve veze ima kolika je soba u vituelnim metrima? Vazno je od koliko je polygona sastavljena i kojim se shaderima renderuje + rezolucija + razni qrtzi aliasi. Moze model da ima i duplo vi$e polygona a da se to realno i ne primeti, a da opet duplo uspori scenu/igu. Ja samo kazhem da je u Doom3 bolje odradjen posao nego u HL2...

DabaMAN:
I evo vam jedna vest, a to je da prave modifikaciju source engina, koja će podržavati napredno dinamičko senčenje, poput Doom-a 3.

eto vidi$... :wink:

Evo ja sam pre neki dan kupio igricu (Half-Life 2 naravno) povcen vasim dobrim komentarima i veeeeooooma sam zadovoljan. Kakav bre crni Doom 3. Half-Life 2 ga shisha u svim aspektima. Bolja je atmosfera, zabavnija je (nije igrica samo rokanje nego i logicke zavrzlame - to mi se svidja) a pre svega ima bolju grafiku. Doom 3 ne moze da mu pridje ni na kilometar, samo sto ima dobro dinamicko osvetljenje, sve ostalo je odvratno. I da znas, click or die, probao sam i Doom 3 i Half-Life 2 u 640 * 480 i mogu reci da je Half mnogo bolji.

Evo ja sam pre neki dan kupio igricu (Half-Life 2 naravno) povucen vasim dobrim komentarima i veeeeooooma sam zadovoljan. Kakav bre crni Doom 3. Half-Life 2 ga shisha u svim aspektima. Bolja je atmosfera, zabavnija je (nije igrica samo rokanje nego i logicke zavrzlame - to mi se svidja) a pre svega ima bolju grafiku. Doom 3 ne moze da mu pridje ni na kilometar, samo sto ima dobro dinamicko osvetljenje, sve ostalo je odvratno. I da znas, click or die, probao sam i Doom 3 i Half-Life 2 u 640 * 480 i mogu reci da je Half mnogo bolji.

cLick - OR - Die:
e DabaMANe sad si lupio i ostao zhiv. Stidi se! Kakve veze ima kolika je soba u vituelnim metrima? Vazno je od koliko je polygona sastavljena i kojim se shaderima renderuje + rezolucija + razni qrtzi aliasi. Moze model da ima i duplo vi$e polygona a da se to realno i ne primeti, a da opet duplo uspori scenu/igu. Ja samo kazhem da je u Doom3 bolje odradjen posao nego u HL2...
Pa nisam uopšte rekao da ima veze koliko je to kvadratnih metara, već samo da se Doom3 muči i sa malo većim prostorijama, pa kako onda samo očekuješ da iscrta sve te ogromne nivoe u HL2? Ima par delova u Doom-u kada izlaziš na otvoren prostor i u tim scenama framerate se naprosto prepolovi, što dokazuje dosta lošu optimizaciju igre. Nije mi sad jasno kako su oni uopšte mogli napraviti bolji posao nego u HL-u?
I btw, meni se ipak čini da Doom dosta bolje izgleda u nižoj rezoluciji, jer kako si rekao ima dosta mekšu grafiku. Tako da on izgleda izvanredno već i u 640x480.

ako su negde zaebali to je cs:source :evil: sranje je zahtevnije od doom3... znaci pise da je fps 85-100 ali to se ne vidi, cak sta vise lici na 30fps. uvek ide iseckano, zastajkuje, baguje de stigne...
jel neko uspeo da postigne dovoljan fps da lici na cs 1.5 ili hl2 i sa kojom kartom?
inace same mape izgledaju ko da ih je neka frizerka napravila. sve "lepo" izgleda na screenshot-ovima ali kad pocnes da igras izvalis da to nema veze s vezom..
bedak sto se jos jedna do sada dobra firma okrenula "sminkerskom" poslu.

Čudno, da nemaš možda onu nesrećnu beta verziju. Ta je zahtevna ko sam đavo...

Neko vidim ovo je dosta otišlo offtopic. Inače kako HL3 neće izaći ko zna koliko još dugo, i ko zna šta se se sve može očekivati od njega... sada se pravi nastavak po imenu Half-Life 2: Aftermath.

As for where Aftermath is set, and the timeline, it's very much a logical continuation from where Half-Life 2 left off, as Laidlaw goes on to explain in the PC Gamer feature: "[Aftermath] deals with the events and issues set in motion during Half-Life 2. You've done critical damage to the Citadel. The whole place is going to go up, taking out City 17 and what's in its immediate radius. You and Alyx are leading the flight from the city getting up close and personal with some of the creatures and sights from the end of the game." Interestingly, the assumption that you continue to play as Gordon isn't justified anywhere in the text; it's possible - and perhaps more likely given the game's ending - that you play as someone else instead.

And unlike in the original, creatures that were barred from the confines of City 17 have now found a new home unfettered by the barriers that kept them at bay previously. "We have a philosophy that we try to re-use and provide interesting twists to our core concepts," says Harper in the same PC Gamer feature. "Like the Antlions started the game as your enemy, and then became your friends later on. In Aftermath, City 17 was 'one thing' and now it's this 'other thing'," he continues, refusing doggedly to elaborat despite probing from writer Tim Edwards.

Više inforamacija na:
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=58579

logo.gif

9600XT. Ali zaista imam i ja nekako osećaj da radi sporije nego stari kanter. Mada radi slično kao i HL2. Najverovatnije su promenili nešto u ugri (sporije reagovanje), pa sad izgleda nešto realnije, barem meni.

da izvalio sam da je sporije, gotivnije je tako ali nisam siguran da li oni "bagovi" kod mene imaju veze sa vertical synic. koja mi je iskljucena zbog fps-a (ne vredi je ukljucivati bez bolje graf)
"bagovi" se malo teze primecuju ali jako doprinose utisku da igra ne radi "gltko", vise izgleda da se non-stop muci pri renderovanju ili cemu vec (fps 90).
vrlo je moguce da toga nema na boljim graf. ali ipak ostaje bedak, kad u celini pogledas koliko su stvari zae**bali (skoro sve "stare" mape su unistene, nove su njes*a, kao vrhunac dust_1, dust_2, .._3 koji dosta lice na nivoe iz delta force-a ostavljaju ruzan utisak o igri).

Inspector:
KADA SAM TEK DOBIO KOMP PRVA IGRICA MI JE BILA KANTER 1.3 !!! PRE INSTALACIJE ODUVEK SAM SE PITAO STO MORA TAJ HALF LIFE DA SE INSTALIRA !!! PITAM JA DRUGOV ONI MI KAZU DA JE TO USTVARI NEKA GLUPA IGRICA KOJA JE PRE HRISTA BILA POPULARNA !!! I TAKO PROLAZILO VREME JA IGRAO 1.3, DOSLA I 1.5, SVE DOK JEDNOM GRESKOM UMESTO U CAUNTER NISAM USAO U HALF LIFE 1 !!!! AJ REKO DA VIDIM KAKVA JE TO IGRA GLUPA ??? A OD TOG DANA HALF SAM IGRAO SVAKI DAN ZNACI BOLELO ME UVO ZA CAUNTER I ZA SVE OVA IGRA JE BILA NEPREVAZIDJENA !!!! KADA JE IZASLA DVOJKA ODMA SAM JE PRESO I STVARNO NEMAM RECI IGRA JE ZAKON !!!!!!!!! PO MENI IGRA SA NAJBOLJOM PRICOM IKADA !!! STA OCEKUJETE OD TRECEG DELA CUVENIH AVANTURA GORDONA FRIMENA ?????

Pa da odgovorim coveku.... umesto da se svadjam i raspravljam o kojekakvim kartonima.... :wink: za sad nema nikakave najave za HL3 (hvala bogu nije bilo ni za HL2 ali sta je tu je....)ali je na pomolu EKSPANZIJA za HL2 AFTERMATH... ali nazalost nacuo sam da ce ekspanzija biti dostupna samo na netu....znaci nece biti na diskovima vec ako imas brzu konekciju ti izvoli.....A sta je sa nama koji imamo onaj bugavi Dial-up :cry: :cry: :cry: ????

Zapeo sam u HL 2.Naime dosao sam sa onim katamaranom sto ide po vodi do nekih "vrata"gde levo gore iza zice stoji tip i bleji.Pored njega je tocak verovatno za otvaranje tih vrata ili vec sta ali mu ne mogu nista.Ne mogu ni da se vratim nigde nazad.Sta treba da diram?

Zapeo sam na HL 2.Dosao sam sa onim malim katamaranom do nekih vrata i ne mogu sa njima nista.Gore sa desne strane je zica a iza nje tip i bleji bez veze.Kod tipa je tockic verovatno od tih vrata ali ne mogu do njega.Ne mogu ni da se vratim.Sta da radim?

Ako jos niste provalili za ai_disable(a valjda jeste), ne moras da ga kucas stalno u konzolu, vec ides u dir gde ti je igra, pa u hl2, pa u config.cfg, otkvacis read-only i upises u jedan red sv_cheats "1" a u drugi ai_disable "0" i opet mu cvaknes read-only. To je to. Sto se tice smrzavanja likova kod mene u 90% slucajeva upali kad sejvam tu gde se smrzo lik, izadjem iz igre i loadujem odatle.

Back