Hajnrih Himler!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Priča se da je bio čovek - zver !
Davao naloge ekipi oko dr Mengelea da u ime genetike
vrši eksperimente nad logorašima.
Duboko verovao u opsenarstvo i natprirodno, vidovnjake, hipnotizere i vrače....
Taj nemilosrdni kratkovidi čovečuljak, šef zloglasnog Gestapoa.

Pravili su sapun od ljudskih ostataka.
Šta je mogao da opere taj sapun ?
Možda su bili spremni da operu sopstvenu savest ?

Da li je upravo on, Hajnrih Himler, najokoreliji zlikovac u nacističkoj vrhuški ?

Eksperimenti Mengelea su dovela do velikih naucnih otrkica u polju medicine , posle ww2 tehnoloski skok sad-a se pripisuje amnestiranim nemackom naucnicima koji su prebegli u tu zemlju .
Poenta je da u svakom zlu ima i neceg dobrog , a medju tim bolesnicima tesko je odabrati najjokorelijeg zlikovca

Eksperimenti Mengelea su dovela do velikih naucnih otrkica u polju medicine , posle ww2 tehnoloski skok sad-a se pripisuje amnestiranim nemackom naucnicima koji su prebegli u tu zemlju .
Poenta je da u svakom zlu ima i neceg dobrog , a medju tim bolesnicima tesko je odabrati najjokorelijeg zlikovca

Da, ali samo u domenu tehnološkog napretka.
Na način zbrinjavanja nemačkih naučnika, kojima je pretila odgovornost
za aktivnosti u ww2.

Nikakav pomak u medicini se ne može pripisati sadisti Mengeleu.
Jer, toga nije bilo.
Njegova čerečenja i opiti na živim ljudima, sprovođeni su u cilju
zadovoljenja potreba bolesnog ega nekolicine visoko pozicioniranih esesovaca !

Priča se da je bio čovek - zver !
Davao naloge ekipi oko dr Mengelea da u ime genetike
vrši eksperimente nad logorašima.
Duboko verovao u opsenarstvo i natprirodno, vidovnjake, hipnotizere i vrače....
Taj nemilosrdni kratkovidi čovečuljak, šef zloglasnog Gestapoa.

Pravili su sapun od ljudskih ostataka.
Šta je mogao da opere taj sapun ?
Možda su bili spremni da operu sopstvenu savest ?

Da li je upravo on, Hajnrih Himler, najokoreliji zlikovac u nacističkoj vrhuški ?
Највећи окултиста дефинитивно од свих нациста.Аненербе и те форе........

Па да је најокорелији, не бих рекао. Човек једноставно није подносио крв и људску патњу. ;) Када је први пут присуствовао масовном погубљивању заробљеника на источном фронту, било му је позлило и почео је да повраћа. А камоли да је икада окусио мирис барута у борби. Више ми личи на канцеларијског бирократу, који је манипулисао људима као бројевима, и није их доживљавао као личности.

"Геринг, тај крвник, убија све животиње које му се нађу на нишану. Замислите само, јадни јелен мирно пасе, а онда се појављује ловац с пушком и убија несрећну животињу - има ли у томе икаквог задовољства?"

Погодите чији је ово цитат. ;)

Poslednja izmena od moderatora:

Jedino su nemački genetičari mogli do mile volje da eksperimentišu na živim ljudima. Zato su i postigli bolje rezultate od ostalih...
I oni su zločinci kao i Mengele, Himler...

"Геринг, тај крвник, убија све животиње које му се нађу на нишану. Замислите само, јадни јелен мирно пасе, а онда се појављује ловац с пушком и убија несрећну животињу - има ли у томе икаквог задовољства?"

Itler?

Па да је најокорелији, не бих рекао. Човек једноставно није подносио крв и људску патњу. ;) Када је први пут присуствовао масовном погубљивању заробљеника на источном фронту, било му је позлило и почео је да повраћа. А камоли да је икада окусио мирис барута у борби. Више ми личи на канцеларијског бирократу, који је манипулисао људима као бројевима, и није их доживљавао као личности.

Bilo je to u Ukrajini, cini mi se u Kijevu, samo nisu bili u pitanju ratni zarobljenici nego Jevreji, civili. Za dva-tri dana Nijemci su pobijali sve Jevreje u gradu, njih oko 50 000. Himler je dosao da vidi kako izgleda taj rezultat. Kada su ga odveli na to stratiste negdje pored grada i kada je vidio brda strijeljanih muskaraca, zena i djece pozlilo mu je i rekao je da se pod hitno treba naci neki nacin za unistavanje Jevreja ali bez toliko krvi. Tu je previse krvi. Vrlo brzo poslije toga su skontali plinske komore i krematorije i uveli ih u masovnu upotrebu.

Jedna od karakteristika sociopata je izražavanje "ljubavi i naklonosti" prema (bespomoćnim) životinjama i deci.

Mozda bude od koristi za ovu temu :think:

ХАЈНРИХ ХИМЛЕР ЈЕ БИО У ПРАВУ ЕТО ОВДЕ СЕ РУШИ КОМУНИСТИЧКА ПРОПАГАНДА О ТОМЕ КАКО СУ НЕМЦИ ТАДА ГЛЕДАЛИ СЛОВЕНЕ КАО НИЖУ РАСУ И КАКО СУ ХТЕЛИ ДА НАС ИСТРЕБЕ, А РАДИЛО СЕ САМО О ВЕЛИКОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ, АЛИ КОМУНИСТИ КОЈИ СУ ТАДА РАДИЛИ И КАО И САДА ЗА СВОЈЕ БАНКАРЕ СА ВОЛ СТРИТА БИЛИ СУ ПРОТИВ ТЕ ПЛЕМЕНИТЕ ИДЕЈЕ.

Хитлеров?

Хитлеров?
Не него Химлер, о њему причамо.
ХАЈНРИХ ХИМЛЕР ЈЕ БИО У ПРАВУ ЕТО ОВДЕ СЕ РУШИ КОМУНИСТИЧКА ПРОПАГАНДА О ТОМЕ КАКО СУ НЕМЦИ ТАДА ГЛЕДАЛИ СЛОВЕНЕ КАО НИЖУ РАСУ И КАКО СУ ХТЕЛИ ДА НАС ИСТРЕБЕ, А РАДИЛО СЕ САМО О ВЕЛИКОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ, АЛИ КОМУНИСТИ КОЈИ СУ ТАДА РАДИЛИ И КАО И САДА ЗА СВОЈЕ БАНКАРЕ СА ВОЛ СТРИТА БИЛИ СУ ПРОТИВ ТЕ ПЛЕМЕНИТЕ ИДЕЈЕ.
Па и Хитлера су финансирали банкари са Вол Стрита до 1943, када је постало очигледно да ће изгубити рат. Заиста лепе мисли у оном кратком видеу, ипак не примећујем да су тако поступали у реалности, на пример када су одводили беле Европљане на принудни рад у Немачку, где су их искоришћавали док не умру од прекомерног рада, одводили су чак и Французе, а не само Словене. Не може се своја срећа засновати на туђој патњи, тако да је убијање Јевреја у Европи благо речено била промашена идеја. Додуше, у почетку су планирали само да их протерају, али како се све завршило, нешто се баш и нису прославили са својим племенитим идејама. По неким информацијама, Химлера су Американци након рата пребацили на Кубу, а када је умро, онда је организована револуција са Фиделом Кастром на челу, како би се прикрили трагови Химлеровог боравка тамо.

Ваљда је битније оно што су нацисти радили од онога што су причали, ако је уопште Химлер икада ово изјавио.
Каква црна племенита идеја, и ко је то уопште изабрао нацисте да уједињавају било кога.
То ти је исто као када кажу да је у Античкој Атини владала демократија, јесте али не за већину.Другим речима демократија је тада била добра, ако ниси роб наравно, исто као што је национал-социјализам био добар касније, наравно само за нацисте.

Па и Хитлера су финансирали банкари са Вол Стрита до 1943, када је постало очигледно да ће изгубити рат. Заиста лепе мисли у оном кратком видеу, ипак не примећујем да су тако поступали у реалности, на пример када су одводили беле Европљане на принудни рад у Немачку, где су их искоришћавали док не умру од прекомерног рада, одводили су чак и Французе, а не само Словене. Не може се своја срећа засновати на туђој патњи, тако да је убијање Јевреја у Европи благо речено била промашена идеја. Додуше, у почетку су планирали само да их протерају, али како се све завршило, нешто се баш и нису прославили са својим племенитим идејама. По неким информацијама, Химлера су Американци након рата пребацили на Кубу, а када је умро, онда је организована револуција са Фиделом Кастром на челу, како би се прикрили трагови Химлеровог боравка тамо.

Само према онима који су убијали немачке војнике и комунистима, а то је у том ратном контексту оправдано.

Ваљда је битније оно што су нацисти радили од онога што су причали, ако је уопште Химлер икада ово изјавио.
Каква црна племенита идеја, и ко је то уопште изабрао нацисте да уједињавају било кога.
То ти је исто као када кажу да је у Античкој Атини владала демократија, јесте али не за већину.Другим речима демократија је тада била добра, ако ниси роб наравно, исто као што је национал-социјализам био добар касније, наравно само за нацисте.

Национал социјализам је једина идеологија која је заговарала и која заговара опстанак беле расе.

Само према онима који су убијали немачке војнике и комунистима, а то је у том ратном контексту оправдано.
Изгледа да су се по теби Јевреји наубијали немачких војника па су онако кажњени!!!!!

Национал социјализам је једина идеологија која је заговарала и која заговара опстанак беле расе.

Па јел зато добра!!!!!!!!!!

Изгледа да су се по теби Јевреји наубијали немачких војника па су онако кажњени!!!!!

Па јел зато добра!!!!!!!!!!

Јевреји су први објавили рат немачкој и изазвали га хушкајући европске народе против Немаца. Није тајна да је Черчил примао 50.000 фунти од јеврејског лобија да агитује против Хитлера.

Да зато је добра мада за данашње време превазиђена.

Јевреји су први објавили рат немачкој и изазвали га хушкајући европске народе против Немаца. Није тајна да је Черчил примао 50.000 фунти од јеврејског лобија да агитује против Хитлера.

Да зато је добра мада за данашње време превазиђена.
Сваки коментар је сувишан.:dash:

Сваки коментар је сувишан.:dash:

Neeee,,,,,,, nije suvisan! Nekada sam i ja razmisljao kao ti sada i mislio sam da nema vecih zlikovaca u istoriji covecanstva od tih Nemaca da bih kasnije shvatio da su u pitanju neke sasvim druge stvari.

Isto onako kako su nekada Nemci bili okrivljeni za sva zla koja su se desila, tako su i Srbi u nedavnoj proslosti osudjeni za sve zlo koje se desilo u exYU. Korisceni su isti sistemi za demonizaciju i jednih i drugih. Pokretaci tih sistema su bili isti u oba slucaja.

Pristajanje na price o zlim Nemcima i dobrim neprijateljima Nemaca je skoro isto sto i prihvatanje price o apsolutnoj odgovornosti zlih Srba za sve sto se desavalo.

Da se razumemo... Nemci su cinili velika zla ali su zla cinili i ostali (ponekad i u vecem obimu od Nemaca). Srbi su takodje cinili zlocine ali oni nesto stariji znaju kakav je zastrasujuci medijski rat vodjen protiv Srba i kako su njihovi zlocini preuvelicavani dok su zlocini srpskih neprijatelja skrivani od ociju javnosti.

Ja sam naucio da ne valja nasedati na prvu loptu. Ako malo zagrebes ispod povrsine tih oficijalnih prica vezanih za naciste, videces da nije sve tako crno-belo kao sto u prvi mah izgleda.

I BTW, Nemci (nacisti) su bili tvorci ideje u EU.

Neeee,,,,,,, nije suvisan! Nekada sam i ja razmisljao kao ti sada i mislio sam da nema vecih zlikovaca u istoriji covecanstva od tih Nemaca da bih kasnije shvatio da su u pitanju neke sasvim druge stvari.

Isto onako kako su nekada Nemci bili okrivljeni za sva zla koja su se desila, tako su i Srbi u nedavnoj proslosti osudjeni za sve zlo koje se desilo u exYU. Korisceni su isti sistemi za demonizaciju i jednih i drugih. Pokretaci tih sistema su bili isti u oba slucaja.

Pristajanje na price o zlim Nemcima i dobrim neprijateljima Nemaca je skoro isto sto i prihvatanje price o apsolutnoj odgovornosti zlih Srba za sve sto se desavalo.

Da se razumemo... Nemci su cinili velika zla ali su zla cinili i ostali (ponekad i u vecem obimu od Nemaca). Srbi su takodje cinili zlocine ali oni nesto stariji znaju kakav je zastrasujuci medijski rat vodjen protiv Srba i kako su njihovi zlocini preuvelicavani dok su zlocini srpskih neprijatelja skrivani od ociju javnosti.

Ja sam naucio da ne valja nasedati na prvu loptu. Ako malo zagrebes ispod povrsine tih oficijalnih prica vezanih za naciste, videces da nije sve tako crno-belo kao sto u prvi mah izgleda.

Тако је. Треба бити објективан а не острашћен.

Наравно ни ја нисам за то да се ствари релативизују и да се приказује нека колективна одговорност целог Немачког народа, али овде не говоримо о свим Немцима већ само о "одређеној" групи Немаца, а ти су били зликовци без преседана сви од реда.Имам једино поштовања према њиховим генералима попут Ромела, Гудеријана, Манштајна који су били мајстори свог посла, е сад што су били у служби уврнуте идеологије је друга прича.

Јевреји изазвали рат па су Немци морали онако да их казне!!!!!!!!!, па било је јасно од доласка Хитлера на власт да ће Јевреји бити противници тог режима, са потпуним правом.

Овде се очигледно врши замена теза од стране овог нацисте горе, где су узрок и последица код њега заменили места.
Такође не бих мешао ону натовску агресију на нашу земљу са стањем пре и током другог светског рата.Немци су били супер сила, с тенденцијом да свој утицај прошире, док смо ми регионални шалабајзери који су тврдоглаво бранили оно што нам припада, разлика је огромна.

На неки начин и јесу, тада су то покушали ратоборним путем где би Немци наравно имали доминантну улогу, а данас путем економије, дипломатије, притисака где би исход био исти.

Poslednja izmena:
А коме уопште требају идеологије? Имамо нашу Цркву, и у црквеној заједници са Богом боримо се за наш опстанак.

Ironicno je to sto je gajio mit o arijevskoj naciji/narodu a sam je bio mesavina azijata i ko zna cega jos. Dakle cist nearijevac.

66067753.jpg

Verovatno i sam svestan Dzingis Kanove krvi u sebi gajio je bolesne ideje o nadljudima i nadrasi. Ovo bi psiholozi mogli malo strucnije i podrobnije da definisu.

Ipak, mene najvise fascinira cinjenica da i danas u Srbiji postoje ljudi koji velicaju naciste, rasnu cistocu i posebno Himlera. Naleteo sam na jedan takav sajt i frapirao se klanjanju Himleru kao bozanstvu. I to od strane Srba. Jadnici nisu, valjda, ni svesni da bi zavrsili u nekom loncu da su bili njegovi savremenici.

A kada bi na tom sajtu napisali da je Himler azijat ban bi bio najmanja moguca kazna.

Nemci jesu zlikovci (bili u II sv. ratu) i to niko ne moze da porekne. Ovde ne mislim na obican narod, da se razumemo. Cinili su najgora moguca zlodela u istoriji covecanstva. Cinili su ono sto niko pre njih, a ni posle nije uradio. To sto su i oni pretrpeli zlodela je reakcija na njihova (ne)dela. I to nije isto. Oni su poceli i sustigla ih je zasluzena kazna. I tu ne bi smelo da bude relativizacije niti poredjenja sa Srbima. A sto se tice pokusaja da se Srbima prisije neka genocidnost, to upravo dolazi iz nemacke kuhinje. Valjda misle da ce istorija 20. veka biti malo blagonaklonija, valjda misle da ce ako i Srbe uvuku u pricu o genocidu imati neki mali paravancic da malo sakriju svoju sramotu.

Nemcima 20. vek nikada ne treba oprostiti niti im dozvoliti relativizaciju. Ne upadajte u te zamke braco Srbi.

е сад што су били у служби уврнуте идеологије је друга прича.

Ideologija jeste u pojedinim segmentima bila bolesna ali je isto tako i komunisticka ideologija bila ne manje bolesna po mnogim pitanjima. Sta reci o genijalnoj Lenjinovoj ideji da se naprave "fabrike" za "proizvodnju" mladih proletera u kojima bi "radili" najnapredniji omladinci i omladinke?! Savseno ista stvar sto je Himler predlagao da se radi sa SS vojnicima koji bi "pravili" novu asu.

Јевреји изазвали рат па су Немци морали онако да их казне!!!!!!!!!, па било је јасно од доласка Хитлера на власт да ће Јевреји бити противници тог режима, са потпуним правом.

Jedno je govoriti o obicnim Jevrejima koji zive svoje obicne zivote kao i svi ostali ljudi. Takvi Jevreji su ostavili jako veliki trag kako u nauci, tako i u kulturi celoga covecanstva. Nisu oni problem. Problem uzrokuju bankari i krupni kapitalisti iz redova Jevreja. Nije Hitler mrzeo Jevreje zbog Ajnstajna ili Epstajna ili nekog drugog. Mrznja se konkretno ocitavala u merama donetim posle WWI koje su Nemcima nametnule ogromne reparacione sume a iza kojih su stajali bankari koji za sebe govore da su Jevreji.

Такође не бих мешао ону натовску агресију на нашу земљу са стањем пре и током другог светског рата.Немци су били супер сила, с тенденцијом да свој утицај прошире, док смо ми регионални шалабајзери који су тврдоглаво бранили оно што нам припада, разлика је огромна.

))))))) Tebi se te stvari ne mesaju ali ima dosta onih koji ce postupiti suprotno!
Tako ce ti Hrvati mirne savesti reci "vi Srbi namerno zamenjujete teze i optuzujete Hrvatsku za secesiju i rat. A mi smo se samo branili od velikosrpske Milosevicevske agresije i na kraju smo vas isterali iz drzave".

Isto ce ti odgovoriti i siptari i muslimani i amerikanci.... Vic je u tome sto iza svega ovoga stoje amerikanci sa svojom medijskom masinerijom. Oni formiraju javno mnenje i onima koji stasavaju pod okriljem tog javnog mnenja ne preostaje nista drugo neko da fakticko stanje prihvate zdravo za gotovo.
Da li ti mislis da je ranije bilo drukcije? Da li mislis da Nemce nisu optuzivali kako za ono sta su radili tako i za ono sta nisu?

Svi mi koji smo rasli pod uticajem partizanske propagande naravno da imamo izrazito negativnu sliku o Nemcima i istovremeno imamo vrlo pozitivnu sliku o partizanima posto niko nece nastojati da kroz svojou propagandu ocrnjuje samog sebe. Da su kojim slucajem pobedili cetnici, oni bi takodje pljuvali po Nemcima ali bi visoko isticali "zapadne saveznike" uz istovremeno gnusanje prema SSSR-u. Da su pobedili Nemci, onda bi Nedicevci izdizali Nemce do neba a o partizanima i centicima govorili kao o teroristima a za SAD i SSSR bi govorili da su zlotvori i teroristi.

Nemci jesu zlikovci (bili u II sv. ratu) i to niko ne moze da porekne. Ovde ne mislim na obican narod, da se razumemo. Cinili su najgora moguca zlodela u istoriji covecanstva. Cinili su ono sto niko pre njih, a ni posle nije uradio. To sto su i oni pretrpeli zlodela je reakcija na njihova (ne)dela. I to nije isto. Oni su poceli i sustigla ih je zasluzena kazna. I tu ne bi smelo da bude relativizacije niti poredjenja sa Srbima. A sto se tice pokusaja da se Srbima prisije neka genocidnost, to upravo dolazi iz nemacke kuhinje. Valjda misle da ce istorija 20. veka biti malo blagonaklonija, valjda misle da ce ako i Srbe uvuku u pricu o genocidu imati neki mali paravancic da malo sakriju svoju sramotu.

Nemcima 20. vek nikada ne treba oprostiti niti im dozvoliti relativizaciju. Ne upadajte u te zamke braco Srbi.

Prijatelju, povuci paralelu. Otidji u Sarajevo pa zameni rec Nemac sa Srbin. Veruj mi da ces medju tamosnjim muslimanima imati 99,999% onih koji ce se u celosti sloziti sa tvojom recenicom.

I da te priupitam onako uz put.... koliko je muslimana ubijeno u Srebrenici?

Prijatelju, povuci paralelu. Otidji u Sarajevo pa zameni rec Nemac sa Srbin. Veruj mi da ces medju tamosnjim muslimanima imati 99,999% onih koji ce se u celosti sloziti sa tvojom recenicom.

I da te priupitam onako uz put.... koliko je muslimana ubijeno u Srebrenici?

Da tu si u pravu, ali to sto misle muslimani o Srbima nije isto ono sto misli citav svet o Nemcima. I dobro je sto je tako. U Srebrenici je valjda ubijeno 5-7000 muslimana sto je daleko manje od onoga sto su uradili nemci. A da ne pominjem I svetski rat. Kor brate prica o Nemcima i Srbima je neuporediva. I dobro je sto je tako.

To sto misle muslimani o Srbima misle Srbi o Bugarima i Madjarima. Ima takvih lokalnih prica milion. Prica o Nemcima je globalna i dugotrajna jer su sejali zlo tokom citave prve polovine 20. veka sve dok ih bacuske nisu smirile na duze vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back