Hajmo preko da radimo

nesons

Iskusan
Poruka
5.426
Isao bih opet negde preko da radim !
Ako ima slicnih istomisljenika, neka se jave ...
Sve opcije otvorene, prolazi samo normalna legalna varijanta (ako postoji)

Ako kojim slucajem ima zainteresovanih da nas negde preko i angazuju, neka se jave ...

Sve ostale info saljite na privatnu poruku pa email i sl... a ovde mozemo da diskutujemo i pravimo plan :cool:

Ako kojim slucajem ima zainteresovanih da nas negde preko i angazuju, neka se jave ...

Sve ostale info saljite na privatnu poruku pa email i sl... a ovde mozemo da diskutujemo i pravimo plan :cool:

Dali si mozda bio deportovan kad hoces ponovo da ides?

A zasto ti trazis NEKOG?

Zasto sam ne ides?

Treba ti dadilja?

Ima rad na brodu
Ima emigracija u Aus,Canadu,
Ima rad u8 Rusiji
Rad na brodu ugovori na 6 meseci čeka se između 2 i 10 meseci zavisi od pozicije uglavnom dostupno svima bez obrazovanja ,treba uložiti 1000 eura(agent,pregledi,viza,i slično) zarada na prvom ugovoru od 800 do 1500 dolara
Emigracija ,neophodno dobro obrazovanje i radno iskustvo mogućnost samo za odredjena zanimanja čeka između 2 i 5 godina (po novom) košta između 2500 i 4500 eura
Rusija ide se odmah plata od 4 do 8 doalra na sat ,loši uslovi rada ,samo gradjevinska industrija
Gde bi ti

Ima rad na brodu
Ima emigracija u Aus,Canadu,
Ima rad u8 Rusiji
Rad na brodu ugovori na 6 meseci čeka se između 2 i 10 meseci zavisi od pozicije uglavnom dostupno svima bez obrazovanja ,treba uložiti 1000 eura(agent,pregledi,viza,i slično) zarada na prvom ugovoru od 800 do 1500 dolara
Emigracija ,neophodno dobro obrazovanje i radno iskustvo mogućnost samo za odredjena zanimanja čeka između 2 i 5 godina (po novom) košta između 2500 i 4500 eura
Rusija ide se odmah plata od 4 do 8 doalra na sat ,loši uslovi rada ,samo gradjevinska industrija
Gde bi ti

Treba li prvo nesto uplatiti? :sad2:

Ne neuplaćuje se ništa
Pitanje je šta znate da radite ?
Traže se kuvari,konobari,čistači ,spasioci ,fotografi ......Ne traže se varioci,metalostrugari,ekonomski tehničari mašinski tehničari i slična budi Bog sa nama zanimanja koja je komunizam iznedrio.Može ako nemaš školu da imaš iskustvo naravno platiš pivo i urade ti preporuku za konobara (ako ne znaš da radiš odma te šutnu sa broda ali konobarisati nije nešto što se ne može savladati za 5 do 7 dana )
Radi se 10 sati 7 dana u nedelji imaš i slobodno ali jako retko .
Možeš da napreduješ i svašta nešto .
Safe Cruis je agent koji ukrcava ,Kozun iz Niša i to je to ostali te zavrću za pare .
Može i preko emplojment powera iz Zagreba ali moraš ići tamo .
Ne daju se pare unapred kada dobiješ ugovor sam platiš vizu ,lekarski ,kompanija plaća kartu avionom,i agentu 350 eura ali tek kada dobiješ ugovor .
Ono daj mi unapred pa ću ti sredim to je šarena laža

Nisam bio deportovan,
ne treba mi dadilja,
znam za brodove i emigraciju ali ....
Za brod je max godina 29 a imam malo vise (32) i 1000 evra i pitanje koja kompanija, za emigaciju nemam top CV, znaci u pitanju su poslovi sa srednjom skolom sto ide tesko za AU... i Canadu tako da sve otpada... Evropa koja je blize je intaresantnija sto se mene tice a bilo bi lepse i da je neko more u pitanju .... ostrvo i sl...
Treba mi drustvo, mlislim da je nekako lakse nego sam (pa i za smestaj) a izbegavam te malobrojne ''rodjake'' od kojih bi zatrazio pomoc bar i za prvi mesec boravka negde, jer ne zelim da ih slusam kako kukaju a voze najnovije modele automobila...

Poslednja izmena:
E pa daj te brodove gde su te agencije?
Ko ato je rekao Srbijadamus...ali bih dodao da je i to cak neka vrsta uzimanja para od kandidata...
Ide se na najnizu poziciju, kao sto je i rekao, ode se na razgovor u Nis ili BG, pa onda kao oni procene da li ti to mozes?! Uglavnom kazu da bi uz njihovu obuku prosao i uvale ti obuku od 7 dana u Nisu koju placas... recimo oko 300 evra ako ne i 350! E onda si kao spreman, ali ti ne garantuju prolazak razgovora koji je u Splitu !! Opet o svom trosku u Spili ili Zagreb u zavisnosti od agencije, jer samo hrvati rade brodove ! + onda lekarski,karta ovo ono ... izadje oko 1000 evra ! Ja ne znam koji nezaposleni ima 1000 evra?
To obicno idu studenti na praksu, mladi zeljni avanture,..... pa tek onda oni koji tu vide neku zaradu, jer sve zavisi od broda, kompanije, kruza, posade, pozicije i slicno sto odredjuje i vasu zaradu i baksis koji nije siguran. Sreca je faktor br.1.
Posebna je prica o poslu na brodu, znam mnoge price i mnoge koji su bili i dosli.... 90% i ostane kuci posle prvog ugovora od 6 meseci ... svi ti gradovi koji se obilaze, najcesce se gledaju iz broda ili ako se dobije 3-4 sata pauze od 6 ujutru do 9 ujutru ! Luda sreca da se dobije ceo dan kad je brod u luci a to uglavnom ne zaku u agencijama kao ni to da iz te luke gde brod pristize treba sat vremena da se izadje do najblizeg mesta gde moze da se popije kafa a kamoli do centra tog grada jer se nema vremena (kao sto rekoh pauza je 3 sata)... i tako jos po nesto... sto se mene tice, za brod mi je kasno a i nemam vise zelju za tim.

Bio sam na brodu par godina brat mi je sa 32 počeo da pere sudove na brodovima 7 godina radi.Znam sve o brodovima ,29 godina nije istina pojedini prvi ugovor rade sa 50 tako da to nije tačno .
Ne plaćaš obuku nikome ,patka je da se plaća obuka obuku drži kompanija koja te ukrcava
Ne ide se u Split ,koji Split čoveče ovde dobiješ ugovor i onda ideš odavde .
Ja sam bio na poziciji čistača,pa perača,pa kuvara 3 pa 2 pa 1 pa šef osoblja .
Radio bih još al mi kičma otišla u saobraćajci

Bio sam na brodu par godina brat mi je sa 32 počeo da pere sudove na brodovima 7 godina radi.Znam sve o brodovima ,29 godina nije istina pojedini prvi ugovor rade sa 50 tako da to nije tačno .
Ne plaćaš obuku nikome ,patka je da se plaća obuka obuku drži kompanija koja te ukrcava
Ne ide se u Split ,koji Split čoveče ovde dobiješ ugovor i onda ideš odavde .
Ja sam bio na poziciji čistača,pa perača,pa kuvara 3 pa 2 pa 1 pa šef osoblja .
Radio bih još al mi kičma otišla u saobraćajci

Moze biti ali kao sto kazes pojednini !
Prosle godine dva moja drugara isla u Split ;) poslala ih ta agencija iz Nis :neutral: pre toga kesh za njihovu obuku ! ne lupam gluposti ;) pozicija za kazino i neka tehnicka sluzba...
To je u redu da kompanija na brodu drzi obuku ali i ovi nasi moraju da zarade nesto, valjda i sam znas gde zivimo !? Tako da od 100 ''obucenih'' prodje 10tak na taj brod, recimo...
Krece se sa najnizom pozicijom to si u pravu,ali do 29 godina, ipak ;) (mogli su da me provuku i sa 32 ali nisam hteo nize od konobara jer imam iskustva preko s tim) ne znam kako je pre bilo ... isao sam pre par godina na te razgovore, a za neke pozicije se ide na ragovor u Zagreb, kao recimo za fotografa ! Nisam hteo da idem u Zagreb....
Da nisi ti iz NSa?

Ko ato je rekao Srbijadamus...ali bih dodao da je i to cak neka vrsta uzimanja para od kandidata...
Ide se na najnizu poziciju, kao sto je i rekao, ode se na razgovor u Nis ili BG, pa onda kao oni procene da li ti to mozes?! Uglavnom kazu da bi uz njihovu obuku prosao i uvale ti obuku od 7 dana u Nisu koju placas... recimo oko 300 evra ako ne i 350! E onda si kao spreman, ali ti ne garantuju prolazak razgovora koji je u Splitu !! Opet o svom trosku u Spili ili Zagreb u zavisnosti od agencije, jer samo hrvati rade brodove ! + onda lekarski,karta ovo ono ... izadje oko 1000 evra ! Ja ne znam koji nezaposleni ima 1000 evra?
To obicno idu studenti na praksu, mladi zeljni avanture,..... pa tek onda oni koji tu vide neku zaradu, jer sve zavisi od broda, kompanije, kruza, posade, pozicije i slicno sto odredjuje i vasu zaradu i baksis koji nije siguran. Sreca je faktor br.1.
Posebna je prica o poslu na brodu, znam mnoge price i mnoge koji su bili i dosli.... 90% i ostane kuci posle prvog ugovora od 6 meseci ... svi ti gradovi koji se obilaze, najcesce se gledaju iz broda ili ako se dobije 3-4 sata pauze od 6 ujutru do 9 ujutru ! Luda sreca da se dobije ceo dan kad je brod u luci a to uglavnom ne zaku u agencijama kao ni to da iz te luke gde brod pristize treba sat vremena da se izadje do najblizeg mesta gde moze da se popije kafa a kamoli do centra tog grada jer se nema vremena (kao sto rekoh pauza je 3 sata)... i tako jos po nesto... sto se mene tice, za brod mi je kasno a i nemam vise zelju za tim.

Ma ja bih radio ko dj ima tamo klubova i barova samo osnovno bih platio i cao nemam nikog na grbaci i nema gresaka:ok:

Sta je Dizni?

Ja planiram da emigriram ili da se samo privremeno negde preselim zbog posla .... ali ne znam ni gde ni kako!?
Ako neko ima iskustva sa gradjevinskim firmama i poslovima u inostranstvu, molila bih da mi napise nesto o tome!

Na zalost ja to slusam vec 20 godina ali i dalje ljudi idu i ipak uzmu kesh pa makar to bilo i na 3 meseca recimo rada u Austriji ;)
Otisao momak kod brata u posetu, ostao 3 meseca, molerisao gore/dole i eto 3.000 evra doneo kuci !
Mislim da vredi ici .... te price, nije evropa, nije amerika i sl... cujem i od rodjaka koji tamo zive i duze od 30 godina, napravili 3 kuce i dalje kukaju :dontunderstand: i pricajuistu pricu ...

Samo, necu da molim rodjake ... ko zan o cemu pricam, razumece ;)

Ne zelim nista od njih, niti trazim jer se nikad ni sami nisu ponudili bar mogucnost da se ode malo kod njih u posetu na 10 dana.... ne ! Ali zato znaju svake godine da se baskare u Srbiji, kukaju i nikome ni poklon ne ostave !? Kakvi su to ljudi? :think: nasi? ne !

Ipak bih voleo da odem pa neka njih za svaki slucaj... negde, da znam da su ''tamo'' kao neka sigurnost, recimo, ali ne i pomoc - nikako :cool:

Sto se tice Austrije i Nemacke mogu da ti potvrdim da nemozes da radis bez dozvole jer niko nece da rizikuje da te drzi na crno jer su kazne veoma velike , da bi tamo radio moras da ti neko napravi radnu dozvolu , pre svega ima previse Poljaka i Bugara koji rade za manje pare nego sto bi mnogi nasi ljudi prihvatili . Ja radim u Norveskoj , pre 3 godine sam se razbijao od posla a sad nam Poljaci preuzeli 60% posla jel rade duplo jeftinije . Lakse ces naci posao u Skandinavskim zemljama nego u Austriji i Nemackoj i slicnim drzavama gde ima svih nacija , a nas narod ce te samo uputiti u pogresno jer su svi zavidni .

Back