Хајде још једном да поставим, можда има неко нови - Ретка столица

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.557
Има сто начина да се речи проблем тврде столице, суве шљиве, рицинус, панлакс, бускопан...
А има ли начина да се добије формирана столица, уместо ретке?
Да сад не потежемо питање има кандиде нема кандиде, стрес да или не...

Има сто начина да се речи проблем тврде столице, суве шљиве, рицинус, панлакс, бускопан...
Post,kuvano , kefir, probiotici( kapsule).

Баш нађе где ћеш да питаш....

Овде због ради форумашења све и сви имају тврду столицу јербо не дижу дебелога меса са столице ... и нешећу

а шетња је .. Шта .. услов за здраву пробаву ....

У пролеће је чест узрок трчкавитиса .. заостали кис'о купус који није довољно опрат .. и потопљен одстојо бар сат времена.

pilav, caj od kamilice, rendana jabuka s djumbirom, drugo voce i pasuljasto zelje izbegavaj.
neobicna-stolica-slika-40766341.jpg

Када сам написао: Да сад не потежемо питање има кандиде нема кандиде, стрес да или не
Мислио сам на још много тога: Пробиотике сам пио, чајеви нана, камилица, маслачак.
пар пуста постио цео пост, да не наводим све.
Спадам у хипер активне и ако није киша/снег, 5 км дневно шетње, то ми је минимум. кад је сезона, одем до села и тамо и шетам и радим агро-послове.
Ни фамозно оригано уље не вреди.
Форсирао банане, због калијума., Ништа. Једно време жена користила само калијумову со. Џаба.
Пиринач иначе обожавам у сваком облику, слаба фајда.
Тврдо кувана јаја о Васкрсу - не вреди.

ИСКАП пита је ли диареја или. Свако јутро чим се пробудим, обавезно пражњење, ретко. Али некомплетно пражњење, остане у дебелом цреву.
Какао не смем. Он затвара, али како? Прескочим један дан, али ујутру - и даље ретка столица. Значи, он само прореди пражњење, али не формира "производ".

Шта ми помаже делимично: Ђумбир, лимун и мед. То иначе пијем уместо сокова. Лан, мекиње, а зими комбинација: расо, лан, чај од шипурка. Да, помажу расо и кисели купус кад је сезона, уз шипурак, лан.
И урме мало помогну.

Немојте питати за стрес. Ко данас није под стресом? Порблем јесте почео у лудој 1993-ој години. Али, било је и периода релативног лагодног живота, шта у Србији, што ван, добар посао, без стреса.;Али црева- исто.

Гастролози немају појма. Један ми рекао. Органски све супер само функционално не ваља.
Браво кажем ја. као кад би кардиолог рекао: Срце вам је ко бомбона, супер, само што трокира, јбг., шта ти могу.

Једноме сам рекао да ме кафа протера за секунд ако попијем после јела. Каже: мањак жучи.
А мањак жучи иде у пакету са мањком желудачне ХЦл. И сигуран сам да имам мањак. Као што га имамо готово сви, после 40-е године а милиони будала рокају бикарбону када осете жгаравицу која је чешће због мањка и несварене хране, која се подиже и желудац смета дијафрагми.

Једном, код гастролога девојка стажиста, и онако баш се унела савесно, и пита "А је ли вам пражњење са праксом?" Али је будала је поклопи да се не меша и настави са својим папагајисањем већ знаних ставри.
Не знам зашто је то девојка питала и на шта би упућивао који одговор.-

Poslednja izmena:
Већ сам давно писао да ми је 2002-е нађена кандида у цревима. И мамлаз из "Драгише МИшовића" ми дао да пијем кетоконазол40 дана, а антимикотик се пије недељу дана па се провере ензими јетре. Сад имам амилазе или шта је већ...
Не знам за кандиду, али ми тја антимикотик ништа није помогао око столице.

Има. Промена исхране и увођење пробиотика. Нису сви пробиотици исти, а потребно је уводити нове ствари у исхрану.

можда да промениш гастрића.
сећам се шта је мм рекао.
отприлике, каква желиш да ти је столица, такву храну уноси у себе,
и жваћи, жваћи и жваћи....

проверено да кувана или печена дуња, јабука, има моћ упијања вишка воде у цревима.
чај од листа дуња, дрен...
пробај, све је још и финог укуса само што сад дуње и дрена још нема.

Lekovitost​

Dren je veoma bogat vitaminom C pa samim tim ima odlično dejstvo kako na krvne sudove i njihovu elastičnost, tako i na stvaranje krvne loze a bogatstvo C vitaminom mu omogućava dobro dejstvo kod svih vrsta prehlada i infekcija.​

U narodnoj medicini Dren je lek protiv proliva, katara creva, groznice i za skupljanje krvnih sudova na površini sluzokože. Odličan je i kod zarastanja rana.​

Upotrebljava se u obliku čaja i raznih sokova kod poremećaja rada creva sa dijarejom i drugih oboljenja organa za varenje.

Njegova redovna upotreba pokazala se odlična kod malokrvnosti i kod detoksikacije celog organizma a kod nekih kožnih oboljenja Dren je spasonosna biljka. Semenke Drena mogu da se upotrebe kao zamena za kafu.​

Onda čokoladu za kuhanje i bananu, mislim da ima sličan efekat.
вероватно, али ако добро разумем форумаша код њега је ретка столица редовно стање,
ако се не зеза, па је ово само гашење пожара.

вероватно, али ако добро разумем форумаша код њега је ретка столица редовно стање,
ако се не зеза, па је ово само гашење пожара.
Није ми до зезања. Јесте ми тор редовно стање, које се поправи донекле кад има расола.
Свуда се пише о вишку кислеине, праве се чајеви, а нико не прича о мањку, што је случај код мене.
Е да, заборавих: Тај геније од професора са "Драгише МИшовића" написао дијагнозу колитис црева.

Е да, заборавих: Тај геније од професора са "Драгише МИшовића" написао дијагнозу колитис црева.
па супер. доктор луд, а ти знаш знање.
ништа, ударај по расолу. купус можеш киселити и сад и Бог да те види.
а за мањак киселине па имаш и за то зилион решења.
ај, уживај.

ај, уживај.
Вишак цинизма? Отараси га се негде другде немој овде. Причамо озбиљно

ај, уживај.
И није доктор луд него безобразан. А ако ти не знаш да са антимикотицима треба бити опрезан, онда..
Нисам ни ја знао тада. Али се нисам правио паметан као ти овде.

Back