HAJDE DA OSNUJEMO FORUM RAZVEDENIH ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
foliranje:
Poštovani prijatelji,
Nadam se da ste i sami osetili potrebu za osnivanjem " FORUMA " za razvedene. Vrlo često se osećamo neprijatno, jer iz samo nama znanih razloga, nismo napisali godinu rođenja. To nas vrlo često dovodi u neprijatnu situaciju, pa neki "klinci" koji se još nisu razveli, pogrešno tumače naš status. Veoma neukusni i degutantni komentari licemernih i sarkastičnih mladića dovode nas u inferiorno stanje.
Na ivaj način će mo izbeći sve suvišne komentare.

PRAVILA PONAŠANJA

-Pristup na ovaj forum je dozvoljen samo razvedenim članovima, bez obzira na pol, rasu i veroispovest;
-Pristup forumu nije uslovljen datumom i godinom rođenja;
-Članovi FORUM-a imaju pravo da komuniciraju, vrše razmenu iskustava i mišljenja;
-Strogo je zabranjeno, omalovažavanje,vređanje i nipodaštavanje:( kodeks ponašanja );
-Svaki član je obavezan da na adekvatan način reaguje, ako primeti "uljeza" i one kojima je pristup zabranjen;
-Pravila ponašanja podrazumevaju da se na diskretan način predstavite.
-Učinite nešto za sebe!
:idea:

maja73:
kako je lepo cuti kad ti drugi prica i savetuje te ali drugacije je u praksi.ja sad momentalno imam problema sa bivsim pokusava da mi oduzme starateljstvo posle 10 godina.

e maki, moze savet!? nadjes se sa bivsim i kazes nema frke, evo ti dete - mani se starateljstva, ne bacaj se na trosak! dajem mu fore 5 dana! ako zivi sa nekom cicom 10 dana a ako zivi sa kevom 15.... aj u gajbu MB piva... :wink:

foliranje:
nienor:
Cao svima,posto sam nov ovde za sada samo pozdrav.Tema je veoma interesantna,posebno me zanima kako nastavljate zivot posle razvoda???
posle razvoda život sam nastavila u drugom smeru. Trebalo je hrabrosti razvesti se u jednom selu koje se zove Balkan. Danas sam srećno razvedena žena :idea: Hrabro sam podnela sve što je "bolelo", ali to je cena moje slobode. Uspravila sam se,izdigla se iznad provincijske malograđanštine i ovo života što mi je ostalo,želim da proživim , sa ili bez njega onako kako to ja želim. Moj život i moja sudbina je u mojim rukama.
Ja nisam "raspuštenica" nego slobodna žena. Ja imam slobodu?!
nikada nisam zažalila što sam se razvela :!:

foliranje:
foliranje:
nienor:
Cao svima,posto sam nov ovde za sada samo pozdrav.Tema je veoma interesantna,posebno me zanima kako nastavljate zivot posle razvoda???
posle razvoda život sam nastavila u drugom smeru. Trebalo je hrabrosti razvesti se u jednom selu koje se zove Balkan. Danas sam srećno razvedena žena :idea: Hrabro sam podnela sve što je "bolelo", ali to je cena moje slobode. Uspravila sam se,izdigla se iznad provincijske malograđanštine i ovo života što mi je ostalo,želim da proživim , sa ili bez njega onako kako to ja želim. Moj život i moja sudbina je u mojim rukama.

Blago tebi,ja nisam zeleo razvod bez obzira na sve,ali isto tako ne mogu nikoga naterati da zivi samnom,niti zelim to.

foliranje:
foliranje:
nienor:

Blago tebi ja nikada nisam zeleo razvod,ali nikoga ne mogu naterati da zivi samnom niti da me voli.Sto se tice zaljenja,neznam da li zalim zbog razvoda,nije to bila moja odluka da zalim za njom!

foliranje:
nienor:
Dragi"nienor", volela bih kada bi i drugi članovi apsolvirali ovu temu:kako posle razvoda. Vaša sudbina je klasična sudbina muškarca, koji je "natrčao" no, ja ne vidim razlog za toliko ogorčenje, razočarenje i strah za budućnost. Mladi čoveče, pa Vi imate dete.To je Vaše dete.Vi imate pravo da viđate vaše dete. Ako smatrate, da su socijalni radnici napravili grešku, a to je klasika, vi imate pravo da podnesete zahtev za obnovu postupka. Nađite advokata kojeg ona ne može potplatiti.
Vi tvrdite, da ste prevareni. Vi ste hteli dete, porodicu i topao dom. Ona Vas je iskoristila. Pa, bolje je da ste to saznali sada, nego kasnije.
Uspravite se, shvatite Vaš propao brak kao grešku u izboru partnera. Sigurna sam da ima i plemenitih žena. To je bila Vaša sudbina. Život teče dalje."ONA", nije vredna Vaše pažnje. Pokušajte da se družite, i kroz druženje će Te zaboraviti šta vam se desilo.Ne treba očajavati nad gorkom sudbinom.Pa ljudi se žene po nekoliko puta, i imaju decu iz nekoliko brakova.Pretpostavljam da ste mlad čovek i emotivan.Učinite nešto za sebe,poradite na sebi,bacite ogledalo,krenite u život hrabro. Život je pred Vama. Niko nije vredan, da toliko patite.Vašoj bivšoj ne dozvolite da Vas materijalno eksploatiše.Stavite joj do znanja, da ste svoj život uzeli u svoje ruke.
Veruj Te mi da je ovaj recept dao već zavidne rezultate. Učinite sami nešto za sebe.
Izvini "FOLIRANJE" ako si stekla pogresan utisak o meni.Prvo i prvo ja nisam licimer koji trci okolo i vristi "mene je neko prevario u zivotu,ja hocu pravdu",svestan sam ja kako svet funkcionise i dobro znam da svaka istina ima tri strane,dakle ja sam apsolutno svestan da sam sigurno i ja u necem gresio,mozda nemogu da sagledam svoje greske zato sto sto se sve ovo desava MENI a ne nekoj drugoj osobi pa ne mogu sve da analiziram.Samo sam malo kukao zato sto mi je tesko i ne vidim izlaz iz svega.Kao drugo ja vise nisam mlad,dobro nisam ni mator (32 godine),ali meni vise ne treba nista u zivotu osim jednostavne,dosadne svakodnevnice.Ne trebaju meni vise ni provodi,ni zurke.Meni trteba samo mir.Da dodjem kuci sa posla, da obujem papuce,sedim ispred racunara ili citam neku knjigu,nedeljom da idem sa decom i zenom u setnju ili na izlet.U sustini hocu da kazem,nemam ja vise snage da krenem sve iz pocetka.Prosao sam ja vec sve sto sam hteo,video sam sve sto me je zanimalo,jednostavno meni je bilo dosta svega i treba mi MIR i TISINA.I kao trece i najbitnije,ja nemrzim zenski rod,niti mislim da je brak propala institucija,ne deco brak je svetinja koju treba cuvati po svaku cenu,samo sto je za brak uvek potrebno dvoje,ne moze jedno samo sve da nosi na svojim ledjima,mora da bude dvoje,onda ide sve kako treba.Nije moj problem u tome,ja se samo bojim i nije me sramota da to priznam,bojim se svake zene koja pokusa da mi bude nesto vise od prijatelja.I opet tvrdim ne mrzim zene,vecina mojih pravih prijatelja su zene.
P.S.Opet smaram previse izvinite svi sto lupam toliko gluposti.
P.P.S.Puno pozdrava za FOLIRANJE i molim te nemoj da koristis onu rec "BIOLOSKI",neznam ja ni tebe ni tvog bivseg muza,ali mi je veoma jasno da nikada ne postoji jedan apsolutni krivac za sve.Nikada nije sve onako kako se nama cini. :oops: :oops: :oops:

darmaryu:
splav:
darmaryu:
e khoji mhorhoni khoje bhudhalheeee phosthachu fhin khevhemhi :!: :P :twisted: :idea: :arrow:
:twisted: ti imaš neku falinku u glavi i govornu manu :twisted: vidiš da te niko ne j.be za suvu šljivu :lol: što ti ne bi dao levi migavac i zaobišao nas :?: uljezima i mediokritetima nije mesto ovde :roll: :wink:

kleklni dhishi na nhos i zhadovoljhi meeeeeeeeeeee ghuthanje dhopustheno
Klinjo postoji jedna ustanova u Vrscu za takve slucajeve kao sto si ti,dodji sebi dok jos imas kome!!! :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

nienor:
foliranje:
foliranje:
nienor:

Blago tebi,ja nisam zeleo razvod bez obzira na sve,ali isto tako ne mogu nikoga naterati da zivi samnom,niti zelim to.
"nienor" Nismo se u nekim stvarima razumeli, ali smo na sličnim talasnim dužinama. Za brak je potrebno dvoje.I ja nisam želela razvod. Ja sam u mom slučaju bila ta koja je po svaku cenu želela da dokaže familiji,sebi,i prijateljima da je moj brak idealan.On je ustvari u startu bio osuđen na propast. Ja to nisam htela samoj sebi da priznam. Borila sam se! Dok sam ja kupovala zimnicu, on je kockao, dok sam ja negovala dete koje je imalo male boginje on je terevenčio u kafani.Ja uštedim novac za vikendicu, on prokocka.Ja ostanem na sednici on napravi scenu.Zbog toga sam napisala:išao je kuda je hteo a dolazio kada je hteo. Kada je dolazio onako pijan hteo je da ima ljubavnicu u krevetu.Da li možete sebe zamisliti u krevetu sa partnerom, koji nije bio 3 dana sa porodicom, iz samo njemu znanih razloga, da Vas strpa u krevet, zato što to on želi.Normalno je da posle konzumiranja toliko alkohola, počinje da se menja i biohemijski sastav nervnih ćelija. Počinje delirijum, pa on vidi što niko ne vidi.
Mislim, da jedan dobar procenat žena je imao sličan problem.
Vaš problem je druge prirode. Vama treba još vremena da se oporavite. Meni je trebalo 4 godine i potpuno Vas razumem. Za to vreme, kao i Vi nisam imala interes za muškarca.Vi tu fazu morate da prođete. Lek za to je dobar sagovornik koji će Vas slušati...slušati i razumeti Vas.
Namerno sam napisala da sam srećno razvedena žena,Zbog čega? Pa kada se setim onoga što je ostalo iza mene, to je bio pakao.Nepoverenje, prepirke, svađe i tuča. Ja sam se izvukla iz čeljusti jednog lava koji me je "drobio" i uništavao.Ovo je sada nešto drugo. Osećaj slobode?
Za mene je brak bio svetinja. Zbog toga sam toliko dugo patila i trpela. Mislim da mladi ljudi to ne treba da rade jer su ovo malo fleksibilnija vremena. Može ...može...nemože...nemože. To se vidi u startu.
Vi imate samo 32 godine.Pa neki se žene tek u tim godinama. Znači nije nikada kasno za novi početak.Ali, Vi morate da sve to prebolite.Jednoga dana će Te se setiti mene i reći:"ona žena beše u pravu"! Svaki razvod boli. Boleo je i mene. Budite strpljivi.

Moj razvod je potpuno druga priča,udala sam se iz samo jednog razloga jer sam bila u drugom stanju(ako već hoćete iskreno),bili smo premladi,različitih porodica-on je želio da ja sjedim sa njegovom mamom i tatom ,da nikad ne radim( kao ni mama),a on da izlazi i bude frajer.
Da se nikada ne odvojimo od njegovih i da pomno slušam njihove upute i naredjenja.
Odmah sam znala da mi tu nije mijesto,ni on me nije puno zadržavao (ubrzo se oženio-nek je hvala Bogu).
Tako da je brak trajao samo nekoliko mjeseci,a već je prošlo 9 godina.
Ja ne cijenim dovoljno slobodu kao foliranje,jer sam je uvijek imala.
Ne mislim da su svi muškarci isti,čak ne mislim da je moj bivši loš već smo mi pogrešan spoj.
Još uvijek vjerujem u ljubav i brak .
Djetinjasto???? :?:
Možda????? :?:

proljeće:
Moj razvod je potpuno druga priča,udala sam se iz samo jednog razloga jer sam bila u drugom stanju(ako već hoćete iskreno),bili smo premladi,različitih porodica-on je želio da ja sjedim sa njegovom mamom i tatom ,da nikad ne radim( kao ni mama),a on da izlazi i bude frajer.
Da se nikada ne odvojimo od njegovih i da pomno slušam njihove upute i naredjenja.
Odmah sam znala da mi tu nije mijesto,ni on me nije puno zadržavao (ubrzo se oženio-nek je hvala Bogu).
Ne mislim da su svi muškarci isti,čak ne mislim da je moj bivši loš već smo mi pogrešan spoj.
Tvoj primer nije jedini primer, da dvoje stupe u brak jer su pre vremena napravili bebu. Dobro je da si brzo shvatila da je to krivi spoj. No, nešto se ne uklapa u ovu priču:Rekla si da ne ceniš slobodu kao ja,jer si je uvek imala. Oni su uživali da im sin bude frajer, a ti si morala da budeš sa njegovim roditeljima itd. Čini mi se da tu nisi bila precizna. Ti da nisi cenila svoju slobodu i svoju ličnost, ti bi još uvek sedela sa njima a on bi se provodio. :oops:

foliranje:
darmaryu:
splav:
darmaryu:
e khoji mhorhoni khoje bhudhalheeee phosthachu fhin khevhemhi :!: :P :twisted: :idea: :arrow:
:twisted: ti imaš neku falinku u glavi i govornu manu :twisted: vidiš da te niko ne j.be za suvu šljivu :lol: što ti ne bi dao levi migavac i zaobišao nas :?: uljezima i mediokritetima nije mesto ovde :roll: :wink:

8) molim te bez provokacja, a ako baš imaš potrebu, odeš kod lekara ili logopeda ? Vidiš da ti nije dobro.Gutaš slova i izgubljen si.

vholiejm onhe stho she neckaju :wink: a ishlo thi je od jhezika :o zabhoravhila uzhelela lepthirichi :?: shamo zhini
shve osthalo chu ja dhishi dhubooooooooookho :)

nienor:
darmaryu:
splav:
darmaryu:

Klinjo postoji jedna ustanova u Vrscu za takve slucajeve kao sto si ti,dodji sebi dok jos imas kome!!! :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

lhechen otphusthen khao NHORMALHANNN :wink: lekhari phukli dholazhim u Vrashac ako imha zhenske lekrke HA nheka opheru ostahaaaa :o :D

foliranje:
proljeće:
Tvoj primer nije jedini primer, da dvoje stupe u brak jer su pre vremena napravili bebu. Dobro je da si brzo shvatila da je to krivi spoj. No, nešto se ne uklapa u ovu priču:Rekla si da ne ceniš slobodu kao ja,jer si je uvek imala. Oni su uživali da im sin bude frajer, a ti si morala da budeš sa njegovim roditeljima itd. Čini mi se da tu nisi bila precizna. Ti da nisi cenila svoju slobodu i svoju ličnost, ti bi još uvek sedela sa njima a on bi se provodio. :oops:
Pogrešno shvaćeno,ja imam slobodu već skoro 10 godina
Imam je jer sam se razvela od "pogrešnog"
Da sam ostala nebi imala ni "s " od slobode
Na to sam mislila ,sa "pogrešnim" sam bila vrlo kratko.
Poslijednjih 9-10 god odlučujem o svom životu sama.

cao drustvo opet ja.Foliranje malo sam razmisljao o tvojoj recenici da su ovo fleksibilnija vremena sto se tice razvoda pa me zanima tvoje misljenje o tome sta su nam donela ta "fleksibilnija vremena".Po meni nista dobro jer parovi se danas razvode zbog najmanje sitnice ili hira,dakle nije isto kao pre deset,dvadeset godina kada su se ljudi razvodili samo ako stvarno vise nije postojala nikakva alternativa,koliko sam shvatio po tvojoj prici to je upravo bio slucaj sa tobom,gledam na primer svoje roditelje oni su imali u svom braku nekoliko velikih kriza ali ih je bas cinjenica da je brak svetinja zadrzala zajedno.Danas kad ih gledam posle trideset i pet godina braka oni su jos uvek kao zaljubljeni golubcici.Koliko li ce danasnjih mladih parova u buducnosti izgledati kao oni danas?Moji baba i deda su pre dve godine slavili sedamdeset i pet godina braka!!!E to su pravi parovi i bracni drugovi!Zao mi je ali danas takvih parova vise nema i jedini krivac za to su danasnja fleksibilnija vremena.Pre ako si hteo da se razvedes morao si da imas DOBAR razlog,a danas ti je lakse da se razvedes nego da se vencas.Na zalost celo nase drustvo je izgubilo smisao pravih vrednosti zivota,svima su bitni samo novac i licno zadovoljstvo,tako da je i brak kao zajednica dvoje ljudi izgubio svoj znacaj,u braku moras puno da dajes a ne samo da uzimas!Mozda da danas ne zivimo u tako "fleksibilnim vremenima" nase bi ulice bile cistije od sveg ovog sljama i propalica.Neznam.Eto opet sam poceo da lupam i da izigravam Don Kihota,bolje da prekinem.Svejedno veliki pozdrav svima koji ste ovde!Cujemo se!
P.S.Foliranje molim te nemoj da mi se obracas sa VI.Tema o kojoj pricamo je previse intimna da bi bilo potrebe za bilo kakve formalnosti.

foliranje:
Poštovani prijatelji,
Nadam se da ste i sami osetili potrebu za osnivanjem " FORUMA " za razvedene. Vrlo često se osećamo neprijatno, jer iz samo nama znanih razloga, nismo napisali godinu rođenja. To nas vrlo često dovodi u neprijatnu situaciju, pa neki "klinci" koji se još nisu razveli, pogrešno tumače naš status. Veoma neukusni i degutantni komentari licemernih i sarkastičnih mladića dovode nas u inferiorno stanje.

PRAVILA PONAŠANJA

-Pristup na ovaj forum je dozvoljen samo razvedenim članovima, bez obzira na pol, rasu i veroispovest;
-Članovi FORUM-a imaju pravo da komuniciraju, vrše razmenu iskustava i mišljenja;
-Strogo je zabranjeno, omalovažavanje,vređanje i nipodaštavanje:( kodeks ponašanja );
-Svaki član je obavezan da na adekvatan način reaguje, ako primeti "uljeza" i one kojima je pristup zabranjen;
-Učinite nešto za sebe!
:idea: :idea: :idea:

foliranje:
foliranje:
Poštovani prijatelji,

PRAVILA PONAŠANJA

-Učinite nešto za sebe!
:idea: :idea: :idea:
:idea: :idea:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back