hypnotoad
Elita
- Poruka
- 19.224
pa zar nam nigeri nisu ovde dokazali da se Njegoš izjašnjavao kao Crnogorac?![]()
Nije li njihova himna do nedavno isla "Na Lovcenu Njegos spava, najmudrija SRPSKA glava"

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa zar nam nigeri nisu ovde dokazali da se Njegoš izjašnjavao kao Crnogorac?![]()
pa nije Njegosh montenigrin no Srbin!
Evo gospodo, i to doživesmo. Pozivam proevropsku Crnu Goru da hitno isporuči najvećeg zločinca u Hag
HAG SUDI I NJEGOŠU: Slavio ubijanje muslimana u Gorskom vijencu!
HAG - Tužilaštvo Tribunala u Hagu danas je na suđenju Radovanu Karadžiću tvrdilo da je Petar Petrović-Njegoš u svom epu "Gorski vijenac" "slavio ubijanje muslimana, odnosno poturica".
Tužiteljka Katrina Gustavson opširno je citirala stihove iz "Gorskog vijenca" tokom unakrsnog ispitivanja svedoka odbrane Gojka Kličkovića koji je u glavnom iskazu pomenuo da se Karadžić, tokom rata u BiH, često pozivao na taj Njegošev spev.
Zastupnica optužbe citirala je dijalog vladike Danila i Vuka Mićunovića u kojem se - u slobodnom prevodu sa engleskog - poziva na "čišćenje naše zemlje od nevernika" i kaže da "naša bitka neće biti okončana dok mi ili Turci ne budemo istrebljeni". Po tumačenju tužiteljke Gustavson, to je bio "poziv na etničko čišćenje zemlje od muslimana". Njegoš u "Gorskom vijencu" "slavi ubijanje muslimana, uništavanje njihovih kuća i rušenje njihovih džamija", sugerisala je tužiteljka.
http://www.kurir-info.rs/hag-sudi-i...je-muslimana-u-gorskom-vijencu-clanak-1226229
Njegos je samo opisao malo slikovito sta se desilo decenija pre njegove vladavine.
- - - - - - - - - -
U to doba je vazilo svaki Crnogorac je Srbin, ali nije svaki Srbin Crnogorac.
Ау, сунце ти жарко пољубим - МА ДА НИЈЕ ОВО НЕКИ ШТОС...... ипак не верујем да су Западњаци толико глупи, јбт..........![]()
a shta se to promenilo u medjuvremenu?
videla zhaba da se konji kuju pa i ona digla noge!
Ima Crnogoraca koji su drugog misljenja.
Ja imam drzavljanstvo i srbije i CG![]()
Pozivanje na ubijanja turaka je bila pozitivna stvar pa cak i ako su to bili neduzni turci u to vreme jer se na taj nacin oslobadjao bes i ponizenje koje su im isti zadavali vekovima,znaci u to vreme je zarad dobrobiti nacije bilo pozeljno ubiti cak i turcina koji nema veze ni sa cim,neuporedivo vreme.
a rodjen si u Australiji..
kako je to moguce!?![]()
ja sam siguran da bi balkanske politicarske propalice pristale zarad svetle buducnosti i velike zablude pristale da ako iz EU zatraze da se svaki 10-ti balkanac nabije na neomasceni kolac--samo da EU propalice garantuju da se nece naci nijedna politicka ****** na kolcu...
-sta treba jos da nam urade iz EU pa da shvatimo koliko nas ponizavaju ..??
Ја мислим да на овај СКАНДАЛ, НА ОВУ СПРДЊУ, НА ОВАЈ ДИЛЕТАНТИЗАМ И РЕТАРДИРАНО ПОНАШАЊЕ 'АШКОГ ТРИБУНАЛА АКО СЕ САДА НЕ ДИГНУ НА НОГЕ СВЕ ЗНАЧАЈНИЈЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СРБИЈЕ ОД САНУ ПА ДО ИСТОРИЈСКИХ И КЊИЖЕВНИХ ИНСТИТУТА - онда стварно треба и да нас нема.....
Ово је што се тиче ИНТЕЛЕКТУАЛНОГ НИВОА СКАНДАЛ СВЕТСКИХ РАЗМЕРА....... ја када сам прочитао ову вест, јбт..... почео сам да муцам......![]()
samo polako..doci ce i karadjordje na red..pa milos..pa ostali...pa ce suditi i vojvodama Misicu,Putniku,Bojovicu,Sturmu i ostalima...smislice oni toliko toga jos kako bi nam rekli da smo nepozeljni evropljani...al ce se neprekidno nalaziti stoka medju nama koja ce sve to zanemarivati i ubedjivati nas kako su nam evropejci prijatelji...i dobro je dok ti se muca...meni se povraca..
Bilo je samo pitanje vremena kad ce dolijati ..... Cudi me da se ranije nisu setili ...
Ajd ga sad , majcin sine, stavi Njegosa i slicne negativce u lektiru !! ... aj sad Srbine ostavi i dalje skolama , bibliotekama , knjizarama , ulicama i trgovima da nose Njegosevo ime !!! ...... Treba to po vertikali ocistiti - inace nikad nista od nas , ostacemo zatucani i udaljeni od prosvecene i uredjene Evrope ...
A sto je kriv Karadzic zbog Njegosevih stihova zapitace se nepopravljivi sovinisti ... Odgovor i na ovo pitanje je jasan svakome ko ima imalo veze sa pravima - Njegos je , kao sto svi znamo , nedostupan organima tribunala- a posto neko zbog ,, Gorskog vijenca ,, mora sudski da odgovara Karadzic tu dodje ko kec na deset !!! ....Karadzic je idealan izbor da neko najzad odrobija zbog Njegosevih stihova i stoga ovde moramo pohvaliti tuzilastvo i sudije haskog suda !!!![]()
Kad ce vojvoda Nikolic i cetnik Draskovic u Hag???![]()
Kad ce vojvoda Nikolic i cetnik Draskovic u Hag???![]()
Ima da nahebe i Kraljevic Marko !
A Musa Kesedzija ce da izvuce goozicu .