HAG SUDI I NJEGOŠU

Ja mogu čitati hrvatske knjige iz 16. stoljeća i razumijeti napisano. Možeš li ti čitati srpske knjige iz 18. stoljeća? :lol: Kad je Vuk Karadžić proveo reformu srpskog jezika, narod u Srbiji ga je napao uz prigovor da ne žele da im se nameće HRVATSKI JEZIK. :lol:

Ako ti mozes razumeti knjige napisane na Srpskom jeziku, zasto ih ja ne bih razumeo?
Pa ne mislis valjda da vi Rvati vladate bolje Srpskim jezikom od samih Srba?

Ono, gramatiku niste jos savladali ali niste jedini; ni Bugari nisu.

Gramatika je za one koji osecaju Srpski jezik.

Ja mogu čitati hrvatske knjige iz 16. stoljeća i razumijeti napisano. Možeš li ti čitati srpske knjige iz 18. stoljeća? :lol: Kad je Vuk Karadžić proveo reformu srpskog jezika, narod u Srbiji ga je napao uz prigovor da ne žele da im se nameće HRVATSKI JEZIK. :lol:

u hr vikipediji pise da ih je vuk inspirisao da poprave neke stvari u svom jeziku.znaci da je ovo tvoje cista neistina http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_jezik#15._.E2.80.93_18._stolje.C4.87e pogledaj hrvatski vukovci

Па ако усвоје ЗАХТЕВЕ ТУЖИТЕЉКЕ ПРОТИВ КАРАЏИЋА што је унапред сигурно 100% ЈЕР ЈЕ ОНА УЈЕДНО НАПАДАЈУЋИ КАРАЏИЋА ЦИТИРАЛА ЊЕГОША - тј. АКО ОСУДЕ КАРАЏИЋА - ОСУДИЛИ СУ И ЊЕГОША......... да ли ти је то јасно или треба да ти се црта.......

Jasno .

Ako ti mozes razumeti knjige napisane na Srpskom jeziku, zasto ih ja ne bih razumeo?
Pa ne mislis valjda da vi Rvati vladate bolje Srpskim jezikom od samih Srba?

Ono, gramatiku niste jos savladali ali niste jedini; ni Bugari nisu.

Gramatika je za one koji osecaju Srpski jezik.

Ne ide te provociranje. Još si ti zelen. Stoj sa strane i gledaj odrasle kako to rade. Mozda nešto i naucis. :lol:

Bošnjaci govore kako su Vuka napadali jer su prigovarali da ne žele da im se nameće bosanski jezik, Hrvati govore kako su Vuka napadali jer su prigovarali da ne žele da im se nameće hrvatski jezik. Daj se dogovorite!!

Bošnjaci govore kako su Vuka napadali jer su prigovarali da ne žele da im se nameće bosanski jezik, Hrvati govore kako su Vuka napadali jer su prigovarali da ne žele da im se nameće hrvatski jezik. Daj se dogovorite!!

kompa kaj si rekel, ne bum te razmel niš:dontunderstand:

Да стварно, шта је са босаснким језиком који има речник из 1631? :lol:

Од некога смо преотели језик, или од Хрвата или од Бошњи. Вероватно од Хрвата чакавицу а од Бошњана кајкавски изговор. Или су Бошње украле Хрватима а ми Бошњама, звучи логично.

Ja mislio da vi glagoljate i pisanije radite na ilirskom???
Zar ne beše neki pokret? "Ilirski"?
Jel tada beše, ono htedoste, da prisvojite srpsku narodnu baštinu, jezik i kulturu???

Хрвати су Илири, староседеоци Балкана од стољећа седмог, прије нове ере.

Они су мирно причали док им нису Срби украли језик па сад серу на уста.

- - - - - - - - - -

Где онај Бошњо што има скениране књиге подебљане фломастерима, он би нам све лако објаснио.:lol:

nemojte se ljutiti na hrvate nego ih sazajevajte naime normalno osecanje prema nekom ko je gori od tebe je sazaljenje a normalno osecanje prema boljem od tebe je zavist ,zato hrvati zavide i mrze srbe.

znaju da su cinili strasne zlocine i znaju kakvi su pa se ljute i na sebe sto su takvi ali okrivljuju srbe jer im je tesko priznati sta su .lakse im je ovako

U to vreme ljudi u Dalmaciji su bili uglavnom Srbi.

Ne valja ti ratovati sa svojim precima.
Drvo bez korena susi se i ugiba.

Simpatični su mi srpski mitovi. A što kaže taj tvoj mit, zašto su ti Srbi u zaleđu mahom svoj jezik nazivali ARVACKIM JEZIKOM. Da se nisu zabunili? Kako su to ODJEDNOM, kao po Duhu Svetom, zaboravili da su Srbi? :lol:

Kažem ti, mani se jalovih pokušaja provokacije. Ne ide ti. ;)

nemojte se ljutiti na hrvate nego ih sazajevajte naime normalno osecanje prema nekom ko je gori od tebe je sazaljenje a normalno osecanje prema boljem od tebe je zavist ,zato hrvati zavide i mrze srbe.

znaju da su cinili strasne zlocine i znaju kakvi su pa se ljute i na sebe sto su takvi ali okrivljuju srbe jer im je tesko priznati sta su .lakse im je ovako

Amin.

Back