HAARP

haarp utice na klimu...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
..zaista ne razumem naivno misljenje da " amerika da moze sprecila bi poplave i suse kod sebe "...pa naravno da oni(vladajuca elita) vrse eksperimente nad svojim stanovnistvom..i to ponajvise..sto se toga tice americki narod je najjadni...u americi svake godine "nestane" jedan milion ljudi od toga 400 000 dece...vrse ekperimente na ljudima i deci..itd...mogu dobro da zamislim kako su kod sebe napravili isto susu da bi naterali stanovnistvo da kupe mosantov GMO kukuruz otporan na susu..sto ce se desiti i u Srbiji...narode ovo lici na veliki obracun...spremite se na najgore..

Evo čovek proverio ceo slučaj umesto lupetanja.Ko hoće neka razume,a ko neće neka mu je srećom sa paranojom. O ovome sa pričao celo vreme dok ste vi terali kontra.
Ovo nije šta bi bilo kada bi bilo već jeste.

Pismo od Amerikanca - naučnika koji je poslao HAARP antenu u Srbiju

Da, naslov teksta zvuči kao da ga je osmislio Žika Šarenica, ali mislim da je tako najbolje - da bi što više ljudi kliknulo na njega.
Poslednjih dana u medijima se diže frka oko HAARP sistema koji je navodno montiran u Srbiji, u Barajevu. Cela priča je počela kada je neko na sajtu Stenford univerziteta pronašao mapu lokacija takozvanih VLF prijemnika, na kojoj je jedan prijemnik u Barajevu u Srbiji.
Na sajtu Stenford univerziteta pronašao sam naučnika koji je napravio mapu, i poslao email sa nekoliko pitanja - odakle ta mapa, i taj prijemnik u Srbiji, kao i da pojasni o čemu se tačno radi. Čovek mi je odgovorio u roku od sat vremena, i ukratko ću ovde preneti šta mi je rekao, a zatim preneti i ceo email, ko želi da čita.
Inače, u pitanju je doktor nauka sa Stenforda koji radi na HAARP projektu, ali je naglasio da želi da ostane anoniman, jer kaže da već dobija razne mailove od raznih teoretičara zavere, pa mu samo još fale i mailovi od ludih Srba.
Dakle, ukratko: On je poslao u Srbiju antenu koja služi kao prijemnik niskofrekventnih talasa iz atmosfere, a to je ovde montirala žena koja je višedecenijski fizičar i kojoj je takođe izostavljeno ime da je ne bi spopadali ljudi. Ako hoće, neka se sama javi.
Antena je prečnika 260 cm visoka 130 cm, i nakačena je na elektronski prijemnik, koji procesira i čita signale iz jonosfere, kako bi naučnici iz tih podataka mogli da izvode zaključke o nepravilnostima u jonosferi, a sve to u svrhu poboljšanja telekomunikacija.
Antena nije u Barajevu, već najverovatnije na zgradi Instituta za fiziku u Zemunu, jer je odatle njena fotografija, to ću još proveriti. U Barajevu, tj. Beljini nema ničega. Na mestu koje je označeno na Stenfordovoj mapi (verovatno greškom) nalazi se najobičnija prazna njiva, ko hoće može otići kolima da se uveri. Dakle, nema nikakvog kilometarskog niza antena, fotografije koje su objavljivali Kurir i Pravda su sa Aljaske. Lažno su vas navodili da bi povećali svoj tiraž, jer znaju da se ovde ljudi lako pale na ove stvari.
Naglašavam da se radi o jednom malom prijemniku. Prijemnik je uređaj koji prima radio talase, a ne odašilja. Dakle, nešto kao radio. Sećamo se toga iz škole svi.
Ovaj prijemnik čak i nema veze sa HAARP-om, već meri neke druge, takozvane "veoma niske frekvencije" (VLF) u jonosferi. Još jednom, MERI, A NE EMITUJE.

Dakle, da rezimiramo:
HAARP ne postoji u Srbiji. Antena koja je navedena na Stenfordovoj mapi je prijemnik VLF signala i služi isključivo kao merni instrument.

Ovaj tekst je namenjen racionalnim ljudima, koji mogu da sagledaju objektivne činjenice i zauzmu stav. Ako spadate u hard-core teoretičare zavere, ovaj tekst je potpuno besmislen, kao i bilo koji pokušaji rasprave - za vas, svako objašnjenje je samo deo zavere, tako da slobodno nastavite da verujete da se radi o kontroli mozgova, izazivanju zemljotresa, i ne znam šta sve još.
Usput, pročitajte i tekst "U Srbiji ne postoji HAARP" od Amitz Dulnikera, ako već niste.
http://istokpavlovic.com/beleske/pismo-iz-stenforda?fb_action_ids=10101250393947358&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={%2210101250393947358%22%3A10151087866514730}&action_type_map={%2210101250393947358%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

A sa ovim tekstom vidimo ko lupa na ovoj temi i ko je lud.

U Srbiji ne postoji HAARP

Da se razumemo odmah na početku, kad Američko ministarstvo odbrane realizuje neki projekat, uz objašnjenje da to radi “samo da bi malo istraživali jonosferu za potrebe korišćenja tog dela atmosfere za bolju komunikaciju” svaki normalan čovek se usere od straha, međutim . .

Početkom devedestih godina prošlog veka razne američke državne agencije, univerziteti i kompanije su krenule u realizaciju HAARP projekta, a sve pod patronatom Američkog ministarstva odbrane.
HAARP (Program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije) navodno služi za istraživanje polarne svetlosti i radio komunikacije, međutim ono što se takođe provlači u opisu posla HAARP-a je i zaštita teritorije Amerike od napada balsitičkim raketama, kao i uništavanje neprijateljskih satelita.

Cela zbrka i pompa oko HAARP-a u Srbiji je nastala kada su neki mediji, (pre svih Vaseljenska i dnevne novine Pravda) počeli da objavljuju priče o tome kako je HAARP instaliran u Srbiji, tačnije u Barajevu i kako on prevashodno služi da kontroliše umove Srba, te kako su Srbi zapali u apatiju od kada je 3. maja, isti, pušten u rad i kako je ova suša isključivo posledica HAARP-a instaliranog u Barajevu.
I naravno dobar deo Srba se odmah setio, da su baš tu negde početkom maja počeli da zaglupljuju, da budu apatični, da teško dišu i osećaju promene u organizmu, a u prilog celoj tvrdnji je išlo i to što je vruće i što je suša, a to ne može biti ni zbog čega drugog nego tog našeg Barajevskog HAARP-a.
To i još gomila drugog “bulšita” koja je svojstvena domorocima na ovom prostoru je za tren oka postala jedna od glavnih tema domaće javnosti.

Da se teorija zavere završila na tome bilo bi super, međutim ne, usput su objavljeni tekstovi kako HAARP utiče na žene da postanu seksualne robinje, te da su Monsanto (najveća prehrambena kompanija na svetu) i HAARP povezani, da rade zajedno da bi cena hrane sada još više skočila, a da se oni još više namlate para, kao i to da je Milošević odbio postavljanje HAARP antena u Srbiji i da je zato naša država bombardovana 1999. godine.

Usput su antiamerički aktivisti i neki domorci u Barajevu krenuli po svojoj opštini da traže ozloglašeni HAARP čiju su sliku videli u novinama. Počeli su da šalju pisma redakcijama dnevnih novina u kojima su tražili da se krene sa krčenjem šuma, da pronađu gde su Ameri sakrili taj kompleks, i da se isti uništi. Doduše, niko im nije rekao da se taj HAARP sistem koji su videli u novinama nalazi na Aljasci i da je veličine 14 fudbalskih stadiona, da je koštao 250 miliona dolara, te da ga nije lako sakriti u džep, ambar ili štalu nekog Barajevskog gazdinstva ili šume, a da bi bilo potpuno idiotski graditi tako nešto u galskom selu u kojem taksiraju i novinariraju razni Asteriksi i Obeliksi, koji već godinama odolevaju naletu Američkog imperijalizma.

Čitav spin je zapravo krenuo zbog Gugl mape pozicija antena i sličnih potrepština za istraživanje radio-talasa niske frekvencije koje koristi Američki univerzitet Stenford, a koji je jedan od nekoliko američkih univerziteta koji su radili i na HAARP projektu.

Mapa pokazuje da u Beogradu postoji “nešto” tog tipa, međutim, to “nešto” je uskopojasna prijemna antena prečnika 2,6 metara na krovu zgrade Instituta za fiziku u Zemunu, koja služi za merenje jačine signala iz Gekona, a čiji radijus u najluđim snovima dostiže stotinak metara. Kad kažem dejstvo ne mislim na kontrolu uma, jer bi za tako nešto bilo potrebno da se poseduje isti, već za prijem tih radio-talasa niske frekvencije, koji zapravo samo nerviraju pse.
Teoretičare zavere je dodatno ohrabrila činjenica da je na Stenfordu za tu antenu zadužen čovek po imenu Moris Koen, koji je inače imao nesreću da ima isto ime i prezime, kao i jedan od najvećih Ruskih špijuna u Americi, koji je svojvremeno Rusima dostavio ključne podatke o američkom “Menhetn projektu”, odnosno projektu razvoja atomske bombe.
Inače taj špijun je mrtav već sedamnaest godina, što je logično jer se rodio pre više od sto.

Sada je potpuno jasno da je umove Srbe moguće kontrolisati čak i antenom prečnika 2.6 metara i to pravo sa Aljaske, frekvencijama koje kroz etar puštaju srpski mediji kojima dobar deo ljudi veruje.
Ameri su još jednom dokazali da je njihov najveći strah zapravo od srpske genijalnosti, te da su poučeni genijalnošću Tesle, Novaka Đokovića i ostalih Srba, najpre onih koji su prozreli njihove zle namere, odlučili da tome zauvek stanu na put, HAARP-om, kad već nisu uspeli NATO bombardovanjem, u kojem smo ih mi pobedili.
Tako su od Ameri konačno od srpskih “maWiH sWatKiCa” napravili seksualne robinje, za batice sa kajlama u džipovima, takozvanim “goveđim glavama” koje bahato raspikućuju ono malo sirotinje u zemlji pogođenom sušom zdravog razuma.
Što se NATO bombardovanja tiče, *******, HAARP na Aljasci je pušten u rad tek 2007. godinu dana nakon smrti velikog, ali neuspešnog borca za teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, Slobodana Miloševića, tako da ćemo morati i dalje da tragamo za pravim razlogom, HAARP nije taj.

Ponekad mislim da mi Srbi i ne postojimo, da smo samo fikcija nekog bradatog lika, poznatog teoretičara zavere, koji živi u prikolici u nekoj šumi u Viskonsinu, za kojim juri čitava američka admistracija, da mu konačno stane na put.
http://amitzdulniker.com/2012/08/11/u-srbiji-ne-postoji-haarp/

Pirke i na zidu može da piše.......
Treba da budeš žešći komad somovine pa da u sve to veruješ.
U Srbiji postoje i mnogo groznije stvari od HAARP a.

Poslednja izmena:
Pirke i na zidu može da piše.......
Treba da budeš žešći komad somovine pa da u sve to veruješ.
U Srbiji postoje i mnogo groznije stvari od HAARP a.

Da ti odgovorim citatom iz gornjih tekstova ako već nisi pročitao sve.

I naravno dobar deo Srba se odmah setio, da su baš tu negde početkom maja počeli da zaglupljuju, da budu apatični, da teško dišu i osećaju promene u organizmu, a u prilog celoj tvrdnji je išlo i to što je vruće i što je suša, a to ne može biti ni zbog čega drugog nego tog našeg Barajevskog HAARP-a.
To i još gomila drugog “bulšita” koja je svojstvena domorocima na ovom prostoru je za tren oka postala jedna od glavnih tema domaće javnosti.

nije dovoljno pisati krupnim slovima da bi ubedio nekog...ne postoji ni jedan agrument u toj prici koji bi me ubedio da verujem u nju osim velikih slova...a to je jako malo...najvise volim te koji nas ceo zivot ubedjuju da treba da budemo slepi pored ociju i da treba njima vise da verujemo nego svojim ocima..

Program Aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (High-frequency Active Auroral Research Program) je projekat istraživanja sa ciljem razumevanja, stimulisanja i kontrole procesa u jonosferi. Jonosfera je deo zemljine atmosfere na visini od 50-80 km koji sadrži veliku količinu jona (naelektrisanih čestica) nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa. Oprema je smeštena na površini od 13 hektara u blizini mesta Gakona na Aljasci. Sastoji se od velikog broja uređaja za prijem i slanje ogromnih količina energije, koju čini 180 antena i 6 generatora ukupne snage od preko tri miliona vati. Iako su osnovni ciljevi izučavanje polarne svetlosti i satelitskih radio komunikacija, komuniciranje sa podmornicama u domenu ekstemno niskih frekvencija (ELF), ovaj sistem omogućuje ispitivanje šupljina ispod površine zemlje (pretraživanje skrivenih tunela i podzemnih skrovišta …), ometanje radio komunikacija na odredjenim područjima pa čak i uništavanje neprijateljskih aviona, projektila ili satelita. Ipak, ono što je najvažnije je mogućnost sistema da se promenom hemijske strukture, temperature i vlažnosti viših slojeva atmosfere deluje na klimu i sve prateće klimatske efekte na željenoj teritoriji. Međutim, nama je najinteresantnija jedna od mogućnosti ovog sistema koja se ne pominje na listi zvaničnih ciljeva, ali ipak postoji – a to je da se talasima niske frekvencije utiče na rad ljudskog mozga …

ovo možeš i kod kuće da probaš dal stvarno deluje.

Znaci kad god ocu mogu d`usetam da podesim termometar ko na rerni kad hocu npr.dolazi mi tasta u goste,ja stavim kisa i grmljavina po mogucstvu target na babu i ne brinem...
ili,nprimer,treba zemska da dodje a ono nebo ko da ce dprostite g..a da padaju, ja samo zrk-zrk....i ono veeedroooo:)
ko radi tamo,moz da odvrne jos koji dan vrucine,da navatamo jos malo sunca i komaraca ovih mackasto-tigrastih kako se zovu,kad sam u africi red je koza malo red belog ispo dgaca,i malo bantu regule,i ko ce onda zebru da dira,ha,ko?ugrozena vrsta,sta te boli....samo rokaj i uzivaj.....nego..jel mogu i zetoni?:)

Evo čovek proverio ceo slučaj umesto lupetanja.Ko hoće neka razume,a ko neće neka mu je srećom sa paranojom. O ovome sa pričao celo vreme dok ste vi terali kontra.
Ovo nije šta bi bilo kada bi bilo već jeste.

Pismo od Amerikanca - naučnika koji je poslao HAARP antenu u Srbiju

Da, naslov teksta zvuči kao da ga je osmislio Žika Šarenica, ali mislim da je tako najbolje - da bi što više ljudi kliknulo na njega.
Poslednjih dana u medijima se diže frka oko HAARP sistema koji je navodno montiran u Srbiji, u Barajevu. Cela priča je počela kada je neko na sajtu Stenford univerziteta pronašao mapu lokacija takozvanih VLF prijemnika, na kojoj je jedan prijemnik u Barajevu u Srbiji.
Na sajtu Stenford univerziteta pronašao sam naučnika koji je napravio mapu, i poslao email sa nekoliko pitanja - odakle ta mapa, i taj prijemnik u Srbiji, kao i da pojasni o čemu se tačno radi. Čovek mi je odgovorio u roku od sat vremena, i ukratko ću ovde preneti šta mi je rekao, a zatim preneti i ceo email, ko želi da čita.
Inače, u pitanju je doktor nauka sa Stenforda koji radi na HAARP projektu, ali je naglasio da želi da ostane anoniman, jer kaže da već dobija razne mailove od raznih teoretičara zavere, pa mu samo još fale i mailovi od ludih Srba.
Dakle, ukratko: On je poslao u Srbiju antenu koja služi kao prijemnik niskofrekventnih talasa iz atmosfere, a to je ovde montirala žena koja je višedecenijski fizičar i kojoj je takođe izostavljeno ime da je ne bi spopadali ljudi. Ako hoće, neka se sama javi.
Antena je prečnika 260 cm visoka 130 cm, i nakačena je na elektronski prijemnik, koji procesira i čita signale iz jonosfere, kako bi naučnici iz tih podataka mogli da izvode zaključke o nepravilnostima u jonosferi, a sve to u svrhu poboljšanja telekomunikacija.
Antena nije u Barajevu, već najverovatnije na zgradi Instituta za fiziku u Zemunu, jer je odatle njena fotografija, to ću još proveriti. U Barajevu, tj. Beljini nema ničega. Na mestu koje je označeno na Stenfordovoj mapi (verovatno greškom) nalazi se najobičnija prazna njiva, ko hoće može otići kolima da se uveri. Dakle, nema nikakvog kilometarskog niza antena, fotografije koje su objavljivali Kurir i Pravda su sa Aljaske. Lažno su vas navodili da bi povećali svoj tiraž, jer znaju da se ovde ljudi lako pale na ove stvari.
Naglašavam da se radi o jednom malom prijemniku. Prijemnik je uređaj koji prima radio talase, a ne odašilja. Dakle, nešto kao radio. Sećamo se toga iz škole svi.
Ovaj prijemnik čak i nema veze sa HAARP-om, već meri neke druge, takozvane "veoma niske frekvencije" (VLF) u jonosferi. Još jednom, MERI, A NE EMITUJE.

Dakle, da rezimiramo:
HAARP ne postoji u Srbiji. Antena koja je navedena na Stenfordovoj mapi je prijemnik VLF signala i služi isključivo kao merni instrument.

Ovaj tekst je namenjen racionalnim ljudima, koji mogu da sagledaju objektivne činjenice i zauzmu stav. Ako spadate u hard-core teoretičare zavere, ovaj tekst je potpuno besmislen, kao i bilo koji pokušaji rasprave - za vas, svako objašnjenje je samo deo zavere, tako da slobodno nastavite da verujete da se radi o kontroli mozgova, izazivanju zemljotresa, i ne znam šta sve još.
Usput, pročitajte i tekst "U Srbiji ne postoji HAARP" od Amitz Dulnikera, ako već niste.
http://istokpavlovic.com/beleske/pismo-iz-stenforda?fb_action_ids=10101250393947358&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={%2210101250393947358%22%3A10151087866514730}&action_type_map={%2210101250393947358%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]

samo ti veruj tima što truju i uništavaju ne samo nas već i ostale, daleko ćeš dogurati

i da se ispita ko je ta gospodža što postavlja antene po Srbiji i ko je to odobrio i da li su organi bezbednosti upoznati sa time, kako civilni tako i vojni i dal i oni plaćaju neku taksu za to očitavanje signala i da li plaćaju RTV pretplatu

Срби ионако имају своје схватање свијета.
Накарадно.
Клима није ни битна кад сви 'оће 'леба без мотике.
Шта ће им ондаК тај ХАРПун, кад смо бушни ки лопта на пољанчету?

znas...mozda kod nekoga i pale te price o tudjoj krivici za sopstvene greske...ja, znam da kada zajebem nesto ili ne uradim kada treba, sam sam kriv...ne Ameri sa Haarpom...
Ceo svet koristi haarp kao izgovor za losu godinu, za lose prinose, visoku temperaturu, ergo, ni njima zato nije dobro...a za sve je kriv haarp na Aljasci...

Beko , Kostic, Miskovic...na njih Haarp ne deluje???:eek:, e, onda pocnu price o "njima" reptilima...
Smesno i zalosno, ali ispada da je haarp danas, ono sto je crnomagijasenje bilo 90-ih:" Imas problema..vidim...sve je to od haarp-a...daj hiljadarku da ti napravim zastitu u vidu priveska za kljuceve..."

Buu..cenim te kao kolegu, ali nisi mi pruzio ni jedan dokaz da haarp radi to sve...znaci: dokazi, pa ce da polemisemo....ja ne verujem,( a ne tvrdim) da ne radi..znaci, ne moram da ti dokazujem da ne radi, vec ti da radi...

Kada to budem procitao, onda cu da ti kazem zbog cega (po logici stvari) haarp ne moze da radi to sto ti kazes da radi...

izvrsno poređenje!

izvrsno poređenje!

Totalno promašeno poređenje.

Odgovor sam dao Brzom.

Nije ovo sud niti naučna disertacija.
Dokazi, da ih je moguće tek tako dati , verovatno ne bismo na ovom pdf u pričali o svemu tome.

Postoje daklem dve opcije, da pričamo na nivou ćaskanja ili da se tema i čitav pdf zatvori.

Ja vidiš verujem da se već dugo igraju sa tim istraživanjima i zato volim da pročitam zanimljive tekstove vezane za tu temu.

Naravno da mi nije na kraj pameti da nosim šlem od aluminijumske folije niti da kuću oblažem rabic žicom praveći od nje Faradejev kafes.

Ključno je da svi ovde shvatite da je HAARP research program američke strane, a ima još zainteresovanih strana i da one imaju svoje programe.

I niko od nas ovde ne traži izgovor za sopstvene neuspehe, nego razgovaramo o svojim utiscima o temi na jednom zabavnom delu foruma koji se bavi upravo time.

Smešno je što se upravo ovi koji se prave naročito upućeni ustvari frljaju najglupljim mogućim objašnjenjima tipa pisao američki naučnik kako nije ništa opasno, pa da niste očekivali da piše kako jeste nešto opasno?

Poslednja izmena:
E ,lepo, a sad mi kaži da l stvarno misliš da bi podizvođač građevinac bio upućen od strane poslodavca u stvarnu namenu tornja na Avali ?

Poslednja izmena:

Back