HAARP

haarp utice na klimu...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Daklem, nemaš pojma ni o osnovnim stvarima, a hteo bi da pričaš o HAARP u.

Zamisli, majstor ne zna šta je električna kapacitivnost planete , a hoće nekom da drži slovo.

Begaj bre u mišiju rupu, bruko i sramoto ignorantska.

Pa ne treba da imam pojma kada tvoja jonosfera i litosfera ima pojma da to sve pršti i grmi. Ipak si ti vrhunski sveznalica copy/paste majistor. :hahaha:

Pitaj Ivicu i Maricu,pa će ti reći. A koliki je električni kapacitet tvoje jonosfere copy/paste majistoru???

Gde da begam? Nećeš valjda uključiti taj tvoj HAARP od jedne antene sa kapacitetom tvoje jonosfere? Proveri kondenzator od kojeg je proizvođaća da ti ne pršti i grmi. :hahaha:
Ma bruka i sramoto si ti copy/paste expertu.
Bitno da Musa dere jarca.

Ajde de, naučiću te ja još svašta.

http://faculty.wwu.edu/vawter/PhysicsNet/Topics/Capacitors/EarthCap.html

Cap11.gif

Pirke, ja sam poljoprivrednik, seljak čovek, al me interesuje svet oko mene..

Zar te nije blam da ne znaš baš tako elementarne stvari vezane za tvoje mesto u svemiru?

Da si pažljivo ispratio šta tu piše video bi da je kondenzator koji čini Zemlja kapacitivnosti oko 700nF. Za primer:

capacitor-1.jpg

ovaj maleni ima oko 200 puta veću kapacitivnost od cele zemaljske kugle. A ima ih u opštoj upotrebi i na primer 10000 puta veće kapacitivnosti...

Da si pažljivo ispratio šta tu piše video bi da je kondenzator koji čini Zemlja kapacitivnosti oko 700nF. Za primer:

capacitor-1.jpg

ovaj maleni ima oko 200 puta veću kapacitivnost od cele zemaljske kugle. A ima ih u opštoj upotrebi i na primer 10000 puta veće kapacitivnosti...

Nisam matematičar ni fizičar al mislim da si namerno zanemario da napon između jonosfere i litosfere iznosi mnogo više nego što je to slučaj sa ovim elektrolitskim kondenzatorom koji si postavio na slici.

Samim tim i snaga

Ja da vam kažem da oblaci zaobilaze ovog ljeta(i ne samo ovog Srbiju).
A zaustavljaju se na liniji Manjača - Balaton i najjači olujni sistemi koji dolaze sa Alpa ili Jadrana.
Pa vi vidite.

Nisam matematičar ni fizičar al mislim da si namerno zanemario da napon između jonosfere i litosfere iznosi mnogo više nego što je to slučaj sa ovim elektrolitskim kondenzatorom koji si postavio na slici.

Samim tim i snaga

Ma priznaj da pojma nemaš.Ti si samo copy/paste majistor a razumeš se u HAARP kao Ivica i Marica u televizor.
I na kraju tačno tako ispalo kako sam i rekao.:hahaha:
I kakvu ulogu sada igra napon ako je kapacitet mali??????
Druže,drži se ti motike i vile,bavi se ti kravama i kozama, mani se onoga u šta nemaš pojma. :hahaha:
Ja ti rekao da proveriš kondenzator da ne prštiš i grmiš. Ispada da u moj televizor ima kondenzator daleko većeg kapaciteta od tvoje planete.:dash:
Nemoj molim te, ubićeš nas od smeha. :rotf:

Poslednja izmena:
Šta tebi ima da priznajem kad sam doktor fizike za tebe duduče jedan.

Taj kondenzator sa slike je predviđen za maksimalni napon od 20 ak volti.

Aj sevaj bolje kad ne razumeš o čemu čike ovde pišu.

Šta tebi ima da priznajem kad sam doktor fizike za tebe duduče jedan.

Taj kondenzator sa slike je predviđen za maksimalni napon od 20 ak volti.

Aj sevaj bolje kad ne razumeš o čemu čike ovde pišu.

Naravno. Ti si doktor fizike koji se bavi kozama i kravama koji usput ima problem sa kondenzatorom u jonosfeti i litosferi.:hahaha:

Ja ti mogu pokazati kondenzator istog kapaciteta od 10.000 volti a da ga držim u ruci i ne mora biti veličine planete.:hahaha:
Pazi, da te nije jarac udario u glavu možda dok je Musa derao jarca??? :hahaha:

Pa šta sad i ja treba da sevam i grmim? Nije dovoljno što ti prštiš,grmiš i sevaš?:hahaha:
Razumeš se ti u te stvari kao tvoja koza u frižider. :rotf:

procitah ovo i ovo uopste ne sluti na dobro, pogotovo ako je u njihovom vlasnistvu

Pazi, kod buudale to sve može sa jednom antenom i kondenzatorom od 400 nf.
A šta misliš da postavi dve antene. Zajebaće i Američki HAARP.
A da postavi tri antene postao bi gospodar univerzuma. I to sve naučio i postao pametan pijući mleko od jarca,pošto se on bavi sa ovcama i jarcima koje muze.:rotf:

Poslednja izmena:
Naravno. Ti si doktor fizike koji se bavi kozama i kravama koji usput ima problem sa kondenzatorom u jonosfeti i litosferi.:hahaha:

Ja ti mogu pokazati kondenzator istog kapaciteta od 10.000 volti a da ga držim u ruci i ne mora biti veličine planete.:hahaha:
Pazi, da te nije jarac udario u glavu možda dok je Musa derao jarca??? :hahaha:

Pa šta sad i ja treba da sevam i grmim? Nije dovoljno što ti prštiš,grmiš i sevaš?:hahaha:
Razumeš se ti u te stvari kao tvoja koza u frižider. :rotf:

Nema sanse da ces ovo da pokazes - kapacitet kondenzatora (i opste, elektricna kapacitivnost) se meri u faradima, a ne voltima.

Ovo radi preciznosti - razni ljudi citaju pa da budemo precizni i korektni bar oko osnovnih fizickih velicina, i ovako ima previse lupetanja na temu HAARP-a.

Dobro se on izrazio blooseru, biće ti jasno ako propratiš kontinuitet postova pre citiranog.

Radi se samo o tome da je neprecizno reći da kapacitivnost planete iznosi 700nF.

Voleo bih da mi Pirke ili Paganko pokažu akumulator od 10000 Ah koji mogu da stave u džep pa da pričamo o akumulisanoj snazi u odnosu na zapreminu .

Naravno da je svakom ko malo razmotri sve ovo o čemu pričamo jasno da je napon između jonosfere i površine - litosfere toliko veliki a jedino što sprečava pražnjenje izuzetno visoka izolaciona moć atmosfere.
HAARP se izmeđuostalog bavi i iskorištavanjem te energije za zagrevanje ili hlađenje čitavih oblasti na planeti.
Neki kažu da je tehnologija kojom je moguće ostvariti razorna pražnjenja razmera poput onih u nuklearnim eksplozijama, ali da bi se takav napad, poput Tunguske, smatrao otvorenom agresijom i izazvao adekvatan odgovor.

Umesto toga zezaju se sa klimatskim i geološkim uticajima za koje ne mogu tek tako da budu optuženi od strane protivničke ekipe jer se takve stvari ionako prirodno dešavaju, a sva mudrost im se svodi na dodavanje intenziteta već započetim prirodnim događajima.

P.S. Pirke ne razume o čemu pričamo a Paganko razume, al se mudro povukao.

Poslednja izmena:
Nema sanse da ces ovo da pokazes - kapacitet kondenzatora (i opste, elektricna kapacitivnost) se meri u faradima, a ne voltima.

Druže i ti se razumeš u elektroniku kao Ivica i Marica u televizor. Ako uzmeš jedan prost kondenzator videćeš jasnu oznaku kapaciteta i napona koji može podneti. Napon je isto toliko važan koliko i kapacitet. Ako ne uzimaš u obzir napon i prekoračiš dozvoljenu vrednost,da vidiš kako kondenzator hoće da ode u dim ili veliki BUM.
A to što sam rekao može da se izvede povezujući kondenzatore paralelno. Jeste da je malo glomazniji ali opet nije veličine kao čitava planeta kako buudala tvrdi koji dobija inspiracije hvatajući se za kondenzator jarca.:hahaha:
Bilo bi poželjno da ako neko nešto želi postaviti ili da kaže da to prvo proveri ili da ima barem osnovno znanje.

Voleo bih da mi Pirke ili Paganko pokažu akumulator od 10000 Ah koji mogu da stave u džep pa da pričamo o akumulisanoj snazi u odnosu na zapreminu .

Otkad su kondenzatori tebi akumulatori. I to od 10.000Ah. Joooj samo da vidiš šta si nalupetao. :dash::dash::rotf::rotf::rotf::rotf:

Naravno da je svakom ko malo razmotri sve ovo o čemu pričamo jasno da je napon između jonosfere i površine - litosfere toliko veliki a jedino što sprečava pražnjenje izuzetno visoka izolaciona moć atmosfere.
HAARP se izmeđuostalog bavi i iskorištavanjem te energije za zagrevanje ili hlađenje čitavih oblasti na planeti.
Neki kažu da je tehnologija kojom je moguće ostvariti razorna pražnjenja razmera poput onih u nuklearnim eksplozijama, ali da bi se takav napad, poput Tunguske, smatrao otvorenom agresijom i izazvao adekvatan odgovor.

Umesto toga zezaju se sa klimatskim i geološkim uticajima za koje ne mogu tek tako da budu optuženi od strane protivničke ekipe jer se takve stvari ionako prirodno dešavaju, a sva mudrost im se svodi na dodavanje intenziteta već započetim prirodnim događajima.

I ti si uzeo unimer instrument pa si izmerio napon između jonosfere i površine litosfere? A da nisi možda hodao na površini litosfere?:rotf: Samo da slušaš šta pričaš. Druže bavi se ti ovcama i jarcima,mani se ovoga o čemu pojma nemaš.
Nalupetao si sve i svašta za kratko vreme.

P.S. Pirke ne razume o čemu pričamo a Paganko razume, al se mudro povukao.
Jeste, ja ne razumem a Paganko razume koje gluposti provaljuješ. Ma on se povukao jer ima i drugih obaveza na forumu,a ne da se bavi buudalama.

Od kad su kondenzatori akumulatori?
:rotf:
Ti i tvoje poznavanje teme ste na nivou unimera i nemam nameru da te dalje krstim ..

Svakom ko se bavi fizikom biće jasno ko ovde lupeta i to neverovatno.

Aj sad sevaj.

Back