Guzve na makedonskoj granici???

Na jednom drugom forumu naletela sam na informaciju da su guzve na ulazu u Makedoniju ogromne i neki spominju cekanje i do 10 sati. Posto uskoro idemo i mi tim putem za Grcku strasno me zanima da li je to istina. Takodje me interesuje da li se to odnosi samo na autobuse ili i na automobile. Ima li neko proverene informacije na tu temu??

ja dosao danas ceka se 5 min u oba smera

Oni koji idu prema Igumenici,Pargi,Lefkadi,Zakintosu i sl....a hoce da prodju sigurno bez ikakvog cekanja,pravac granicni prelaz Medzitlija/Niki kod Bitolja.Nema ama nikakve guzve,jedino lokalci sa obe strane normalno prolaze i to je to.Sa autoputa skreces prema Prilepu,pa Bitola,pa Medzitlija i Grcka.Ne ulazis u Florini,ima novo obelezano skretanje odmah,neki km posle granice(koje je i ranije bilo tamo al nije bilo obelezeno)gde se deli put za Solun,Kozani i sl.Ides prema Kozani,potom po autoputu i to je to.

Oni koji idu prema Igumenici,Pargi,Lefkadi,Zakintosu i sl....a hoce da prodju sigurno bez ikakvog cekanja,pravac granicni prelaz Medzitlija/Niki kod Bitolja.Nema ama nikakve guzve,jedino lokalci sa obe strane normalno prolaze i to je to.Sa autoputa skreces prema Prilepu,pa Bitola,pa Medzitlija i Grcka.Ne ulazis u Florini,ima novo obelezano skretanje odmah,neki km posle granice(koje je i ranije bilo tamo al nije bilo obelezeno)gde se deli put za Solun,Kozani i sl.Ides prema Kozani,potom po autoputu i to je to.
Tuda stalno prolazim. I zaboravio sam kada sam zadnji put isao na Evzoni.....
Имам пар питања:

• За Прилеп се одвајате код Велеса или још мало даље?
  • Какав је тај пут према Битољу и граничном прелазу, мислим на квалитет, промет, ограничења брзине... да ли је препоручљиво и ноћу да се вози тим правцем?
  • И колико се на овај начин скраћује пут (временски и у км), него кад се иде преко Евзонија и Солуна?

Имам пар питања:

• За Прилеп се одвајате код Велеса или још мало даље?
  • Какав је тај пут према Битољу и граничном прелазу, мислим на квалитет, промет, ограничења брзине... да ли је препоручљиво и ноћу да се вози тим правцем?
  • И колико се на овај начин скраћује пут (временски и у км), него кад се иде преко Евзонија и Солуна?
-Posle Velesa je obelezano skretanje za Prilep(posle putarine i Makpetrolove pumpe-jos neki km).Put vodi kroz sela Rosoman gde je dozvoljeno 50km/h i postujte to jer policija tamo obicno stoji,posle benzinske pumpe i na izlazu od sela.

Put na prelazu Pletvar(koji vodi do Prilepa)je sad skoro renoviran(prosiren i novi asfalt),sa dve trake u jednom pravcu jedna sa suprotne.Jedino je los put od pomenutog sela Rosoman nekih 15km do pocetka uspinjanja na Pletvaru(rupe i neravnine),posle je ok.Put je dosta prometan,obicno danju,nocu je manja frekvencija,a sa bezbednosne strane u Makedoniji NIKAD nije bilo nikakvih problema.

E sad gde stoji policija.Treba paziti na silazenju sa Pletvara pre Prilepa,tamo gde se deli put prema Bitolju(benz.pumpa Lukoil-tamo obicno stoje).Put Prilep-Bitola je sasvim ok.Policije moze biti na ulazu u Bitolj.Od ulaza u Bitolj mozete proci kroz centar-ima znakova Grcija/Greece sada taze postavljenih a i mozete na novom polukruznom teku zaobici centar i malo skratiti.Gde i da skrenete samo pitajte nekoga ljudi su ljubazni i upatice vas na pravi put.Ogranicenje brzine - 50km/h kroz gradove a Prilep Bitola 100-110 km/h.
Put od Bitolja do granice je desetak km dvosmernog puta ka prelazu kod kojeg kako sam rekao nema nikakvog cekanja,dajes pasose i - prijatno!kod Grka radi se novi prelaz,objekti su u izgradnji samo gledas zeleno svetlo i sibas,i tamo dajes pasose policajcu on te pita pu pas i opet prijatno,nekad mrzovolnji a nekad nasmejani carinik u civilu sa listicima sa kladionice u rukama najvise sto moze je da potrazi da samo otvoris gepek cisto radi reda i eventualno da potrazi zeleni karton i opet...prijatno!5 minuta!

Stvarno ne znam koliko se krati na km u odnosu prelaska kod Gevgelije ali znam da nije mnogo vremenski i da se apsolutno ne izlazes bilo kakvog cekanja na granici.

Dosao sam iz Greece u subotu i mogu da kazem da makedonci nisu normalni.
Nasi puste odmah, grci jos brze ali makedonci skroz nebitni najvise komplikuju. :roll:

uvek oni jedu g.ovna. em sto su kompleksasi pa hoce da budu bitni, da od njih nesto zavisi, em sto su nesposobni.
prosle gidine su nam zaglavili pasos u onom citacu i trebali smo da cekamo nekog pametnijeg da nam izvadi pasos.

a policajka se jos dere na mene sto sam izabrao rampu kod nje a ne neku drugu, kaze cela srbija kod mene dosla.

Back