Gusenje

:) evo polako prolazi....vreme leci sve....zato sam i stava da jedno vreme, bar dva meseca necemo da se vidimo....treba nam svima pauza, narocito meni, ko zna sta sam bebi unela kroz mleko sa tom nerovozom....
Vreme leci ono sto se desilo, zavrsilo i polako se zaboravlja a ovde se problem odlaze, a ne resava. Za dva meseca situacija ce biti jos gora, jer ce se i oni osecati odbacenim, vide da ih distancirate, a ne razumeju o cemu se radi... a i treba im saopstiti da ne dolaze dva meseca... ko ce im saopstiti i kako?
Nadam se da gresim...
Sve najbolje! :)

- - - - - - - - - -

jer im se ne svidja kako ja imam slobodan odnos sa starijim sinom ....vide opasnost u tome i misle kako ce im unuce biti tako slobodno vaspitano....
To bi zaista moralo odmah da se presece Nemaju prava da se mesaju ni u vaspitavanje svog unuceta, a kamo li u to kakav je tvoj odnos sa starijim sinom, sta god mislili o tome!

moguci uzroci:
a) kukavicluk
b) lenjost

btw, ne traze svi i ne traze uvek, ima i onih koji znaju sta su im prioriteti

Али дефинитивно стоји да већина мушкараца ћуте као зомбирани у ситуацији кад треба да зачепе уста родитељима.

И после жене испадну лајаве и надрндане.

nisu mutavi, nego uvek traze liniju manjeg otpora ....
izbegavaju sukob

Али дефинитивно стоји да већина мушкараца ћуте као зомбирани у ситуацији кад треба да зачепе уста родитељима.

И после жене испадну лајаве и надрндане.

lol...na slican nacin 'vecina' muskaraca moze da tvrdi da zene postanu nadrndane vestice u tom periodu i prepiranjima nikad kraja.

cijenica je da su u ogromnom procentu zene te koje uzimaju porodiljsko bolovanje i da one provedu pored bebaca mnogo vise vremena od oceva koji sljakaju i kojima realno jeste lakse na sljaci nego neispavanoj majci pored novorodjencadi.

dojenje na svaka tri sata, nedostatak spavanja, nervoza itd itd...

nekada neispavane porodilje i majke sa bebcima reaguju mnogo burnije u odnosu na istu situaciju da su naspavane...

naravno da ima i vestica po defaultu i da ima tunjavih oceva koji ce i dalje prioritet davati svojoj ulozi sina u odnosu na ulogu supruga i oca ali je besmisleno globalizovati...

sto se ne bi stavili u tudju kozu i ono kazu vam e preterujete,nije detetu prijatno,mi znamo sta mu treba i sta je bolje za njega,pa ne bi ih vise videla vasa vrata

sto se ne bi stavili u tudju kozu i ono kazu vam e preterujete,nije detetu prijatno,mi znamo sta mu treba i sta je bolje za njega,pa ne bi ih vise videla vasa vrata
U pravu si, u tome i jeste problem, sto svi misle da znaju najbolje i zaista imaju najbolju nameru, ali ne mogu svi da se pitaju jer najstaje haos. Za ponasanje prema detetu su odgovorni roditelji i oni se pitaju. Babe i dede mogu da predloze ili kazu, ali ne i da insistiraju. U protivnom nastaje nepotreban rat i na karaju ispadne najvaznije ko je koliko bitan.

lol...na slican nacin 'vecina' muskaraca moze da tvrdi da zene postanu nadrndane vestice u tom periodu i prepiranjima nikad kraja.

cijenica je da su u ogromnom procentu zene te koje uzimaju porodiljsko bolovanje i da one provedu pored bebaca mnogo vise vremena od oceva koji sljakaju i kojima realno jeste lakse na sljaci nego neispavanoj majci pored novorodjencadi.

dojenje na svaka tri sata, nedostatak spavanja, nervoza itd itd...

nekada neispavane porodilje i majke sa bebcima reaguju mnogo burnije u odnosu na istu situaciju da su naspavane...

naravno da ima i vestica po defaultu i da ima tunjavih oceva koji ce i dalje prioritet davati svojoj ulozi sina u odnosu na ulogu supruga i oca ali je besmisleno globalizovati...

evo moj je sada vise od mesec dana pored mene i sada vidi kakav je to tempo a imamo dobru bebu.....dojenje je na dva sata :))) a ostalo ni necu spominjati ali jasno je da se uz taj trud i brigu mora biti osetljiv i ranjiv....znam ja da bih trebala da iskuliram i da sam previse osetljiva ali to je vec uzelo maha i ne vidim nazad....neki prekret ce biti.....

- - - - - - - - - -

Ovakve sitaucije nisu uopste jednostavne i sta god da uradis nece valjati. Ja i dalje mislim da treba sama da resis stvar. Pa neka se ljuti ko hoce i koliko hoce.

uz proredjeno vidjanje i povecanu distancu i ovo je resenje...jer, trpljenje se pokazalo kao kontra produktivno...

U pravu si, u tome i jeste problem, sto svi misle da znaju najbolje i zaista imaju najbolju nameru, ali ne mogu svi da se pitaju jer najstaje haos. Za ponasanje prema detetu su odgovorni roditelji i oni se pitaju. Babe i dede mogu da predloze ili kazu, ali ne i da insistiraju. U protivnom nastaje nepotreban rat i na karaju ispadne najvaznije ko je koliko bitan.

kad bi to ljudi shvatali mnogi porodicni odnosi bi bili idealni....

Back