neizreciva
Buduća legenda
- Poruka
- 34.075

imate li iskustva sa ovom situacijom????....i kako se pravilno postaviti????
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
imam situaciju da se roditelji mog muza ponasaju prema mom detetu koje je jos beba kao opsesivni....svojim izborom vidjaju ga mesecno, dete ih ne poznaje a kad dodju ponasaju se kao sumanuti....uguse mi dete kome to i ne prija, posle muz i ja iskijavamo njihovu "ljubav"....u isto vreme i nasa smaraju sa idejama kako da vaspitavamo dete, kako da ga negujemo, stalno kritikuju i komentarisu, sve uz osmeh i blagost....nikome ne prijaju njihove posete....ugusise nas...
imam situaciju da se roditelji mog muza ponasaju prema mom detetu koje je jos beba kao opsesivni....svojim izborom vidjaju ga mesecno, dete ih ne poznaje a kad dodju ponasaju se kao sumanuti....uguse mi dete kome to i ne prija, posle muz i ja iskijavamo njihovu "ljubav"....u isto vreme i nasa smaraju sa idejama kako da vaspitavamo dete, kako da ga negujemo, stalno kritikuju i komentarisu, sve uz osmeh i blagost....nikome ne prijaju njihove posete....ugusise nas...
ja bi se pravio blesav u jedno uvo udje na drugo izadje jer tu ozbiljan razgovor samo problem i svadju pravi
I meni se cini da imas prema njima nekako stav pun predubedjenja, verovatno zbog losih stvari koje si od njih dozivela I pre nego sto si rodila drugo dete.
Cini mi se da bi, ako zelis dobre porodicne odnose sa njima, mogla da malo olabavis I pokusas da budes opustenija I neutralnija prema njihovom ponasanju. Ne verujem da je sta god to da rade jednom mesecno tako pogubno po vase dete.
To o soljenju pameti sta I kako treba oko deteta bih prosto ignorisala- kako ce se razmaziti, kako treba da jede, I sl., prosto bih precutala I nastavila da radim po svom.
To sam ja uradila sa svojom svekrvom koja je I dan danas prepuna raznoraznih saveta koji su meni potpuno van pameti, odslusam, klimnem glavom, ako mi se nesto od toga ucini smislenim ili korisnim to I prihvatim, ono sto mi je bzvz ne pljujem I ne komentarisem ali jednostavno preskocim.
Najpre dogovor sa muzem, pa da onda on to resi sa njima NASAMO.
Tako niko nece biti ljut, u protivnom, javne kritike (jos od strane snaje) mogu da donesu nepotreban prkos, a cilj je da resite problem i ostanete svi OK.
Sujeta je zajednicka osobina svih ljudi i treba je imati u vidu u komunikaciji, tj ne cackati bez potrebe, svima ce biti lepse, a roditelji su osetljivi jer oni zaista imaju najbolju nameru, ali zaboravljaju da su i oni bili u istoj kozi... Svi misle da se nesto razlikuju od drugih, a otkad je sveta i veka uloge su iste![]()
Не бих се сложила са тим да супруг треба то да реши са њима насамо.
Као снаја ја сам пуноправан члан породице и могу и сама да кажем оно што имам.
У супротном, супруг ће стално бити између две ватре.
А приписаће се ионако мени![]()
kao snaja - ti si snaja. i vazda ces biti snaja. punopravan si clan svoje uze porodice a sve sire od toga je samo na 'papiru' (osim ako ne zivite sa njegovim matorcima pa da moras da se izboris).
svojoj svekrivi (typo?) ti ces vazda biti losa verzija domacice kakvu je sin imao dok je ziveo sa mamom
naravno da ima ljudi koji i u kasnijem zivotnom dobu (mislim na dede i babe) znaju da 'prikoce' i da se 'iskuliraju' ali ima mnogo vise onih koji su zabetonirani i tesko se mogu promeniti i u takvim situacijama je 'nesporazume i posebne momente' bolje prepustiti da se rese interno (tata sa svojim roditeljiam a mama sa svojim) i to bas iz razloga koji je Harmony navela.
Drugacije izgleda kada ti neku primedbu stavi tvoje dete, a drugacije kada to ucini snaja ili zet. Kada se neko oseti napadnutim, brani se i trosi se energija na inat, na gluposti i na to ko je od koga vazniji, a kada on razgovara nasamo sa njima, bice mnogo spremniji da ga saslusaju, razmisle i promene to sto smeta.Не бих се сложила са тим да супруг треба то да реши са њима насамо.
Као снаја ја сам пуноправан члан породице и могу и сама да кажем оно што имам.
У супротном, супруг ће стално бити између две ватре.
А приписаће се ионако мени![]()
Drugacije izgleda kada ti neku primedbu stavi tvoje dete, a drugacije kada to ucini snaja ili zet. Kada se neko oseti napadnutim, brani se i trosi se energija na inat, na gluposti i na to ko je od koga vazniji, a kada on razgovara nasamo sa njima, bice mnogo spremniji da ga saslusaju, razmisle i promene to sto smeta.
Pitanje je samo sta je cilj - da li da isterujes sopstveni znacaj ili da resis problem i odrzavas harmonicne odnose sa njegovima.
Nece biti izmedju dve vatre, jer bi bilo logicno da nemate isti znacaj za njega. Roditelji ce uvek imati svoju ulogu, ali bi on trebalo da bude pre svega muz i otac, da se tako oseca i ponasa. Ako on nije nacisto sta je njegova prioritetna uloga onda ce biti izmedju dve vatre, ali onda nemas problem sa svekrom i svekrvom, nego sa muzem.
Ako ce se ionako pripisati tebi znaci da ga ni ti ni roditelji ne cenite dovoljno, tj. oni smatraju da on nema svoje ja u braku i da se radi samo po tvojoj komandi, a mozda i jeste tako sudeci po smajliju.
Biramo sami, nek vam je sa srecom...
Sve OK, najvaznije je da ste svi zadovoljni.Ја сам своје односе давно рашчистила, без ичије помоћи.
Рекла сам им да све што имају кажу мени, не преко супруга, а то ћу радити и ја.
То су односи између мене и њих и њега уопште не мешам.
И тако функционишемо већ 14 година без проблема и великих свађа.
А шта у себи мисле, то је њихов проблем.
Ја сам своје односе давно рашчистила, без ичије помоћи.
Рекла сам им да све што имају кажу мени, не преко супруга, а то ћу радити и ја.
То су односи између мене и њих и њега уопште не мешам.
И тако функционишемо већ 14 година без проблема и великих свађа.
А шта у себи мисле, то је њихов проблем.
Obzirom da su to njegovi roditelji, on mora reagovati i ozbiljno porazgovarati sa njima, ozbiljnim tonom. Vas dvoje ste sada roditelji i koliko god oni bili dobronamerni, nemaju pravo na mešanje u vaspitavanje bez saradnje sa vama. Srećno!imam situaciju da se roditelji mog muza ponasaju prema mom detetu koje je jos beba kao opsesivni....svojim izborom vidjaju ga mesecno, dete ih ne poznaje a kad dodju ponasaju se kao sumanuti....uguse mi dete kome to i ne prija, posle muz i ja iskijavamo njihovu "ljubav"....u isto vreme i nasa smaraju sa idejama kako da vaspitavamo dete, kako da ga negujemo, stalno kritikuju i komentarisu, sve uz osmeh i blagost....nikome ne prijaju njihove posete....ugusise nas...
veliko je pitanje koliko ce oni da razumeju sta im se kaze jer su dosta primitvni i zatucani, i ovako ne pricaju sa pola familije, to je njima tako normalno da zacute....ne bih se cudila da nas pogresno shvate....uostalom, da su razumni ne bi dosli do ovoga...hvala vam na odgovorima, ima vrlo konstruktivnih....pokusavamo hladne glave da sa muzem smislimo sta je najbolje a da odnose mnogo ne poremetimo....to sto je sigurno je da cemo smanjiti vidjanje kao i duzinu ostajanja kod njih a sanse da prespavaju kod nas i tako vise i ne mogu da budu opciaj jer nemaju gde....da se mozemo videti na par sati bilo bi bolje, tacno pocnu da smaraju kako odmice dan koji provode sa nama....
Stavi onda akcenata malo i na tvoj razum i mogućnost sagledavanja situacije. To je ipak tvoj veliki adut, a na mužu je da to raščisti. Bitno je da iz istih razloga i pobuda donesete isti zaključak. Njegovi roditelji, koliko god bili takvi kako kažeš, jednu stvar sigurno razumeju, a to je - sloga u nekoj porodici. Čim vide da ste složni u nečemu kao što je ovo, umeće da ispoštuju.