Guns'n'Roses

behemoth:
Pa znas sta. Ti sigurno neces da mi govoris o Metallici zato sto kad vidim avatar i procitam tvoju lokaciju pozelim da umrem. Mislim moram da se spustam ovako nisko zato sto si ti mogao da malo diplomaticnije da odgovoris... Pa bre kakva Nirvana , pa sve posle metallice ne bi postojalo kao ni ti gunsi da nije bilo nje. A ocigledno da si se toliko smorio u zivotu i a nemas sta da radis pa odma kreces da koristis ofucane fraze " iskomercijalizovana metallica..." i "prodana metallica" , a ovo da krade od drugih , e pa tu si stvarno originalan , to moram da ti priznam... Do vec nigde nisam cuo... Znas covece(ne znam kako da ti se obratim, g-dine...) da sam Metallicu pronasao u engleskoj Enciklopediji pored ac/dc , Beatles-a... Stvarno nemogu da se svadjam vise... Kad bi jedni maideni prenili taj smaracki ritam jurisajuce konjice, kad bi jedni HammerFall-i promenili tu duplu pedalu na bubnjevima i tog pevaca kastrata i ne znam vise sta sve, zaboravio sam. Svi ti koji se "nisu prodali" su se prodali 100x vise od metallice bas zato sto SVIRAJU ONO STO NJIHOVI FANOVI ZELE!!! SAD BUT TRUE.

1: Umri brate...
2: Izvinjavam se na nediplomatskom odgovoru,ali i dalje isto mislim...
3:Nisu to ofucane fraze,to je cinjenica,a ako bas insistiras na neki drugi nacin da ti kazem isto to,moze...
4:Citajuci "enciklopedije", "rock magazine" i sl. sigurno neces naici na to od koga su oni sve krali,i kome su se sve prodavali...a sam shvati zasto...
5: Za metal bendove necu da pricam,al' kad si mi vec udario na Pearl Jam,samo da ti kazem...da njihov spot nigde neces videti,na njih nigde neces naleteti u novinama, neces nigde naci da kupis njihovu majicu ili bilo kakav oblik reklame...(jaaaaako tesko)
ali na svakom njihovom koncertu ces videti od 50 000 do 250 000 ljudi(u zavisnosti od toga gde sviraju) jer oni imaju svoju publiku,koja ih ceni...
A na Mettalici ces videti isto toliko publike koja je tu uglavnom dosla jer su od nekog culi da je metallica dobar bend,procitali "proverene kriticare" u novinama, i eventualno znaju Nothing else matters...

behemoth:
E pa Gunsi nisu bili najpopularniji sigurno. Nisu mogli od Metallice. Ja ih isto volim, ali vise Metallicu, mnogo, mnogo vise .... ali Axl se tako ponasao zato sto je bio pomalo neuravnotezen , hocu reci sizofrenicar ali to ne treba da njega sputava to sto je bio faca. Pa zar ne? A i za mnoge muskarcine se kasnije ispostavilo da su ****** (Rob Halford) pa su i dan danas cenjeni. Problem sa Axl-om i gunsima je to sto su brzo postali dobar bend... pa su bili MALO ljubomorni
Ti mozda ne zelis da verujes da su oni tada bili najpopularniji,ali to je cinjenicno stanje...
Svaka cast Metallici ali Gunsi su za lestvicu iznad....Evo ako cemo da uporedjujemo,obadva benda sjajno sviraju,ali Gunsi imaju mnogo jace tekstove a o vokalnim sposobnostima pevaca nema potrebe trositi reci!

E pa ovako, Bottleman, Metallica je masteru (njihov treci album) daleke, daleke 1986 godine imala prodanih ploca bez singla,spota,i izdatog albuma vrlo poznatoj diskografskoj juci "nuclear blast", za 3 meseca vise od milion i po. Na koncertu u Muskvi daleke 1992 doslo 1.600.000 ljudi. A ne 50000 ili 250000. A to sto ti biras bendove prema tome dali neko manje zna za njih ili su oni manje komercijalni to je tvoj problem. Znas aj malo pljuj zeppeline. Pa njihova stairway to haven je najeksploatisanija i najiskomercijalizovaija pesma svih vremena... Ti mozes i da pljujes Nothing else matters, ali jedno je sigurno: takvu pesmu neces napraviti da kraja zivota, kao ni svi drugi. Enciklopedije i rock magazini nisu isto, pa si to malo pobrkao. Znas da talenat nemozes sakriti. Ako stvarno vredis, cenice te i volece te. A generalno Metallica je sa thrash metalom dospela do mainstream-a. Oni su vremenom sazrevali i iziveli su se dok su bili mladi tako da sada nemaju potrebe da se glupiraju kao nesto mlate glavama po sceni. Sta ces, Imaju decu...
Iskreno meni je taj PJ jedan flegma bend. To mogu da slusam samo kada su mi vitalne funkcije svedene na minimum. A samo da obratis malo da ti ja nisam spomenuo PJ, ali nema veze...

A GNR i METALLICA nemogu da se porede, jer je M bila cist heavy , a gnr su bili hard rock. I gunsi nemaju bolje textove zato sto je to cista ljubavna patetika (uglavnom) i malo plitki. A i to kakve textove ima koji bend to nema veze. Jer vi malo slusate tu muziku, rifove, melodiju? Ili ste zalutali na pogresan forum? Trebali ste ocigledno da odete na knjizevnost.
A soundgarden , alice in chains... ja ne znam. Pa sto nisu bili popularniji od metallice 1991 ako su bili kvalitetniji? I po cemu su kvalitetniji?

behemoth:
E pa ovako, Bottleman, Metallica je masteru (njihov treci album) daleke, daleke 1986 godine imala prodanih ploca bez singla,spota,i izdatog albuma vrlo poznatoj diskografskoj juci "nuclear blast", za 3 meseca vise od milion i po. Na koncertu u Muskvi daleke 1992 doslo 1.600.000 ljudi. A ne 50000 ili 250000. A to sto ti biras bendove prema tome dali neko manje zna za njih ili su oni manje komercijalni to je tvoj problem. Znas aj malo pljuj zeppeline. Pa njihova stairway to haven je najeksploatisanija i najiskomercijalizovaija pesma svih vremena... Ti mozes i da pljujes Nothing else matters, ali jedno je sigurno: takvu pesmu neces napraviti da kraja zivota, kao ni svi drugi. Enciklopedije i rock magazini nisu isto, pa si to malo pobrkao. Znas da talenat nemozes sakriti. Ako stvarno vredis, cenice te i volece te. A generalno Metallica je sa thrash metalom dospela do mainstream-a. Oni su vremenom sazrevali i iziveli su se dok su bili mladi tako da sada nemaju potrebe da se glupiraju kao nesto mlate glavama po sceni. Sta ces, Imaju decu...
Iskreno meni je taj PJ jedan flegma bend. To mogu da slusam samo kada su mi vitalne funkcije svedene na minimum. A samo da obratis malo da ti ja nisam spomenuo PJ, ali nema veze...

A GNR i METALLICA nemogu da se porede, jer je M bila cist heavy , a gnr su bili hard rock. I gunsi nemaju bolje textove zato sto je to cista ljubavna patetika (uglavnom) i malo plitki. A i to kakve textove ima koji bend to nema veze. Jer vi malo slusate tu muziku, rifove, melodiju? Ili ste zalutali na pogresan forum? Trebali ste ocigledno da odete na knjizevnost.
A soundgarden , alice in chains... ja ne znam. Pa sto nisu bili popularniji od metallice 1991 ako su bili kvalitetniji? I po cemu su kvalitetniji?

A mogao bi ti malo pazljivije da citas ono sto sam ja napisao,a i ono sto si ti napisao...

Ja sam za Alice in chains i Soundgarden rekao da su kvalitetniji od Nirvane(Arnold Layne-u), a to sto je metallica popularna nije nikakav dokaz kvaliteta...
Drugi album PJ-a VS je bez ijednog spota,bez ijedne pesme na radiju,naslova u novinama,bez ikakve najave,cak u prvom izdanju nije pisalo ni ime albuma, PRVE NEDELJE prodavanja u americi prodat u 1 000 000 primeraka(najbrze prodavani rock - album,oborio rekord GNR - Use your illusion II )

A to u Moskvi nije bio koncert metallice,vec neki festival koliko ja znam i bilo je mnogo drugih bendova,a i rekao sam ti vec sta mislim o koncertima metallice(znam kako je bilo i kod nas kad su dosli,ko je sve isao...)

Zasto bi pljuvao Zeppeline?To je najjaci rock bend,bend koji ima kvalitet i koji zasluzuje da na njega svako obrati paznju...koji je hiljadu svetlosnih godina iznad metallice...

A necu da raspravljam o kvalitetu metallice,(kad dobar deo pesama i nije njihov), samo tvrdim da niti su najkvalitetniji,niti su najpopularniji metal bend...ali se to ipak,tako cini zbog sve te prasine koja se dize oko njih....i opet,kazem,nisu oni jedini....

A ti jesi odmah napao PJ,spominjao si avatar i mesto....a argumenti protiv PJ su ti neoborivi...pitam se kako izgledas kada su ti vitalne funkcije svedene na minimum ako je ovo kada su ti normalne....

Gunse i metallicu nisam uporedjivao,samo sam rekao za populanost...kad bi se Gunsi ponovo okupili koncerti bi bili takvi o kakvima metallica moze samo da sanja...

i otkud ti ideja da ja biram bendove po tome koliko su popularni?

Ne zelim da se svadjam ,niti da pljujem metallicu,ni nothing else maters....to nisam ni radio
opet ponavljam: NE KAZEM DA NEMAJU KVALITET , NEGO DA IMA KVALITETNIJIH I POPULARNIJIH BENDOVA .

Arnold_Layne:
čudi me da Oath-a još uvek nema. možda traži svoj tekst o Mercyful Fate-u da ga prekopira ponovo. sad je 5 sati, vreme je da Oath nekog pojede za užinu argumentima

Garant ima kuci zbirku odgovora na sva moguca pitanja i onda samo copy/paste i izadje ti tekst na tri strane...a ti dok ne napises sta hoces,prodje te sva volja za raspravu....

Salim se,Oath...znam da moje poznavanje gitare nije ni priblizno tvom...ali,brate,kada cujem civil war,sweet child o' mine,paradise city...pa gde tu ima mesta za maidene?
Gde tu da nadjem solazu sa toliko osecaja kao u november rain?

A i sumnjam da je Axl kopirao Dickinsona....covek ima svoj stil,koliko god je bio smrad,opet je bio i faca....a tek sto se pevanja i raspona tice...pa pogledaj koilko Axl ima dubok glas a koliko moze da "propisti"...poslusaj kraj od Rocket queen...

E,da ovaj...zamolio bi te da svratis na temu o extreme,ako ti nije frka,interesuje me sta mislis o njima...

Dobar deo pesama nije njihov... Cool... Sad samo reci šta nije njihovo (pošto su delimično maznuta samo 3. rifa)... A šta je Page radio sa Dixonovim pesmama, to je stvarno bestidno (pri tome ne mislim na one koje su potpisane njegovim imenom)...Maznuo je takav rif kao što je WHOLE LOTTA LOVE...
Popularnost zaista nije nikakav argument da je Metallica veliki bend, već kriterijum Apsolutne Vrednosti...

.pissbottleman:
A mogao bi ti malo pazljivije da citas ono sto sam ja napisao,a i ono sto si ti napisao...

Ja sam za Alice in chains i Soundgarden rekao da su kvalitetniji od Nirvane(Arnold Layne-u), a to sto je metallica popularna nije nikakav dokaz kvaliteta...
Drugi album PJ-a VS je bez ijednog spota,bez ijedne pesme na radiju,naslova u novinama,bez ikakve najave,cak u prvom izdanju nije pisalo ni ime albuma, PRVE NEDELJE prodavanja u americi prodat u 1 000 000 primeraka(najbrze prodavani rock - album,oborio rekord GNR - Use your illusion II )

A to u Moskvi nije bio koncert metallice,vec neki festival koliko ja znam i bilo je mnogo drugih bendova,a i rekao sam ti vec sta mislim o koncertima metallice(znam kako je bilo i kod nas kad su dosli,ko je sve isao...)

Zasto bi pljuvao Zeppeline?To je najjaci rock bend,bend koji ima kvalitet i koji zasluzuje da na njega svako obrati paznju...koji je hiljadu svetlosnih godina iznad metallice...

A necu da raspravljam o kvalitetu metallice,(kad dobar deo pesama i nije njihov), samo tvrdim da niti su najkvalitetniji,niti su najpopularniji metal bend...ali se to ipak,tako cini zbog sve te prasine koja se dize oko njih....i opet,kazem,nisu oni jedini....

A ti jesi odmah napao PJ,spominjao si avatar i mesto....a argumenti protiv PJ su ti neoborivi...pitam se kako izgledas kada su ti vitalne funkcije svedene na minimum ako je ovo kada su ti normalne....

Gunse i metallicu nisam uporedjivao,samo sam rekao za populanost...kad bi se Gunsi ponovo okupili koncerti bi bili takvi o kakvima metallica moze samo da sanja...

1. Zeppeline neces da pljujes bas zato sto su oni jedni od zacetaka. Predrasuda.. Cista predrasuda
2.U Moskvi je nastupala prva Metallica , a posle PANTERA pa AC/DC. Znaci na pocetku ih je bilo toliko. Tad taj koncert ne smes da poredis jer je to bilo 14 godina u nazad od ovog u beogradu. A posto znas kako je bilo sto si onda dolazio kad su oni glupost?
3. Ja sam rekao kad bih MORAO da slusam PJ vitalne funkcije bi mi bile na minimumu. Pazljivo citaj...
4. Gunsi se nikad nece okupiti zato nemaju energiju medju sobom. Nije im stalo do benda, sukobljavaju se...
5. I izvinjavam se za alice in chains i soundgarden.... nesporazum

A i popularnost je relativna stvar. Znaci nema apsolutnog, ti kad nesto stvoris , ako vredis, odredjena grupa ljudi ce stati iza tebe i postova ce tebe i tvoj rad... Nerazumem sto je sad to toliko bitno za gunse i metallicu. M je bia mnogo tvrdja od gunsa s toga je imala UGLAVNOM drugacije pristalice. Sve je stvar ukusa. Tad je heavy bio na samom vrhu razvoja , pa su ljudi isli ka tome. A i M je experimentisala i menjala se. Gunsi su imali onaj skolski primer americkog hard rocka. To je malo razlicito

Vidi...prvo,rekao si da PJ mozes da slusas samo kad su.....procitaj opet,videces...

Ono je ipak bio zayednicki koncert,znaci nisu dosli sammo zbog njih..a i bio je koncert povodom necega,neko ujedinjenje,mir....nesto tako, na fazon ovoga sto je bilo sad skoro live8...znaci bilo je vise stvari koje su uticale na to da se masa skupi...

Ne tvrdim da je metallica glupost,nisam ni bio u beogradu,ali video sam ko je sve isao...

I dalje mislim da su Gunsi popularniji,i da i u metalu ima popularnijih od metalice...

I dalje tvrdim da dobar deo ljudi dolazi na njihove koncerte jer su naculi od nekog da su dobri, videli su par spotova i kao...ajde,idemo...i opet,kazem nisu jedini...U2,Oasis... ne znaci da su losi,jedino previse isforsirani...

npr na dugmetu je bilo 60% seljaka koji slusaju narodnjake i koji su dosli zbog djurdjevdana i s vremena na vreme....

maideni su popularniji od metallice... metallica od black albuma baš i ne svira metal...
al' dobro metallica je cool vrti se na mtv-u i tako...mora da je kvalitetna,britni,kristina i metallica.

pa mislim stvarno.... U pravu si.... E , i upste me vise zabole sve zivo, to za maidene me zabole. Zabole me za njih. Danas imas 1000 bendova samo u evropi koji su reciklirani maideni. A u svetu ne postiji bend koji lici na metallicu... bolje bi bilo da ****-insnos ode malo da predaje istoriju deci... Pa bar i moze( ima vrlo bogato iskustvo, vidi se po njemu) , star je k'o biblija...

Elvin:
maideni su popularniji od metallice... metallica od black albuma baš i ne svira metal...
al' dobro metallica je cool vrti se na mtv-u i tako...mora da je kvalitetna,britni,kristina i metallica.

dobro..jesu maideni popularniji od metallice i polovina metalaca ce reci da je bolja metallica a polovina da su bolji maideni..sto se mene tice maideni su mnogo bolji..ali je glupo porediti.LJUDI JEDNOSTAVNO DRUGACIJE RAZMISLJAJU I IMAJU DRUGACIJI UKUS,POGOTOVO STO SE MUZIKE TICE.
metallica se sama unistila,svaka njima cast na prvih par albuma koji jesu bili dobri,ali sada..uzas.pa st.anger je..jadan stvarno.to je samo moje misljenje.i misljenje jos mnogih,ali naravno ima ljudi kojima je i st.anger dobar,i koji su i dalje verni fanovi metallice.a sto se gunsa tice,isto stvar ukusa,neko voli,neko ne.a glupo je raspravljati se da li je bolji gnr,maideni ili metallica.jer se nikad ne biste slozili.a cinjenica je da su sva 3 banda dobra na svoj nacin.. :)

Maideni su mi krajnje antipatični jer njihovu muziku karakeriše nekakva ljigava samodovoljnost,prstenasta svinutost volje za moć u sebe... Ti rifovi uljujkuju duh konzumenta u neko neodrećeno stanje ganutljivosti koje toliko prezirem. I sam pogled na Murray-ev izraz lica na posterima (fizionomija sa večito plitkim osmehom na licu - kao da je upravo na wc šolji) je dovoljan da se zaključi da taj čovek ne može praviti muziku koja stremi nekakvom PROBIJANJU, dosezanju nekog cilja, kao što je slučaj sa muzikom koju komponuje tandem Hetfield/Hammett... A tek razlika izmedju plitkih tekstova Maidena i predubokog Hetfielda - o tome bolje ne trošiti reči...

triple one:
Maideni su mi krajnje antipatični jer njihovu muziku karakeriše nekakva ljigava samodovoljnost,prstenasta svinutost volje za moć u sebe... Ti rifovi uljujkuju duh konzumenta u neko neodrećeno stanje ganutljivosti koje toliko prezirem. I sam pogled na Murray-ev izraz lica na posterima (fizionomija sa večito plitkim osmehom na licu - kao da je upravo na wc šolji) je dovoljan da se zaključi da taj čovek ne može praviti muziku koja stremi nekakvom PROBIJANJU, dosezanju nekog cilja, kao što je slučaj sa muzikom koju komponuje tandem Hetfield/Hammett... A tek razlika izmedju plitkih tekstova Maidena i predubokog Hetfielda - o tome bolje ne trošiti reči...

poslušaj afraid to shoot strangers ili wasted years...imaju dosta dobrih tekstova,ali mrzi me da kucam...

triple one:

Ni meni Maideni nisu preterano dragi,ali to sto si napisao nisu cinjenice vec tvoje licno misljenje,zar ne?

naravno da imaju mnogo dobrih textova..a i maideni imaju mnogo vise DOBRIH albuma,nego metalikinh par dobrih,a o pesmama da ne pricamo,maideni imaju mnogo vise hitova..svako ima svoje misljenje,ali maideni su definitivno sto se svega tice BOLJI OD METALLICE!!!(moje misljenje)

Back