🎸Don Hartman Bas Gitara 🎸

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.369
Don Hartman...basista, tekstopisac, kompozitor. Mnogi ne znaju ko je on, ali sam siguran da mnogi znaju barem ovu njegovu hit pesmu......a imao je jos nekoliko hitova...

Pre nego sto je Don postao zvezda pop muzike, bio je poznati basista. Najpoznatiji po tome sto je 70-tih svirao u "Edgar Winter Group" sa kojima je snimio njihov najpoznatiji hit, "Frankenstein".
Don je bio vlasnik najcudnije bas gitare koja je ikada napravljena. "Bass Guitar Suit". 1974-te kada je Don narucio ovu bas gitaru/odelo, za nju je platio cak $5000 dolara sto je preko $30.000 dolara po danasnjoj ceni. Bas gitara koju je on narucio je zapravo srebrno odelo u cijem pojasu su ugradjeni magneti i vrat. Potenciometri se nalaze na aluminijumskoj ploci na levom rukavu. Bas je bio bezicni, bez kabla. Don je sam sebi preipisao kredit za izum prve bezicne gitare.
Problem je bio sto je odelo bilo komplikovano, i nefuncionlano, kao i sto ga je struja udarila toliko puta, da je na kraju prestao da nosi to bas gitara odelo. Na zalost, nisam nasao ni jedan snimak gde on svira taj "instrument", niti sam uspeo da saznam sta se desilo i gde je to odelo/bas danas...... Don Hartman je preminuo 1994-te godine....

Dan_Hartman_Bass_Suit_16.jpg

Dan_Hartman_Bass_Suit_3.jpg

Back