Gubitak mobilnog interneta

Truman

Elita
Poruka
22.910
Model telefona: Oukitel C17 Pro

Slučaj: Tokom boravka u inostranstvu koristio sam inostranu internet karticu. Imam dual SIM i po povratku u Srbiju isključio sam tu stranu i vratio se na mts karticu obavivši i podešavanja. MTS interneta nije bilo. Zvao sam njihovu podršku, oni su proverili i rekli da je sve u redu sa njihove strane. Na ekranu stoji 4G. Poslali su mi i podešavanja koja sam ispratio. Opet ništa. Otišao sam u njihovu poslovnicu i zaposleni nije uspeo da mi reši problem. Rekao je da je najverovatnije problem sa telefonom.
Pre nego što se odlučim da kupim nov telefon zanima me mišljenje da li postoji nešto drugo što bi moglo uzrokovati nestanak mobilnog interneta. WiFi mi radi.

Slučaj: Tokom boravka u inostranstvu koristio sam inostranu internet karticu. Imam dual SIM i po povratku u Srbiju isključio sam tu stranu i vratio se na mts karticu obavivši i podešavanja. MTS interneta nije bilo. Zvao sam njihovu podršku, oni su proverili i rekli da je sve u redu sa njihove strane. Na ekranu stoji 4G. Poslali su mi i podešavanja koja sam ispratio. Opet ništa. Otišao sam u njihovu poslovnicu i zaposleni nije uspeo da mi reši problem. Rekao je da je najverovatnije problem sa telefonom.
Pre nego što se odlučim da kupim nov telefon zanima me mišljenje da li postoji nešto drugo što bi moglo uzrokovati nestanak mobilnog interneta. WiFi mi radi.
Resetuj telefon, modem sta god imas.

Mislim da je ovde u pitanju korisnička greška. Ljudi u poslovnicama su prodavci i oni nemaju znanja da reše tehnički problem - barem po onome što sam imao prilike da čujem.

Mislim da trebaš da vidiš sa nekim drugom (ili drugaricom) koji se malo bolje razume u Android, da ti pomogne...

Telefon ti prepoznaje sim karticu? Proveri da li je upaljena mobile data za SIM

Da li su ti u prodavnici proverili APN da je podešen kako treba?

Za svaki slučaj proveri da li ti telefon ima software update neki, mislim da u postoji mala mogućnost da je do toga.

Na telefonu imaš opcije da resetuješ internet, wifi, bluetooth i slično (biće dve odvojene opcije, relevatna ti je ona koja spominje mobile data)

Nadam se da će nešto od ovoga pomoći : )

Ukucaj reset mobile network settings i uradi to, reboot telefon nakon toga, mozda ti prodje...
Ako nemas to imaces nesto slicno pod reset settings > umesto mobile network ce mozda biti mobile data, network settings, wifi ili slicno, ali mislim da je odvojeno

Back