Guardian: ЦИА подржала УЧК, Шиптари хоће Велику Албанију, не спречава их у томе

На Балкану остају два велика нерешена питања и док се она не реше нема трајног мира. То су српско и албанско питање. Срби и Албанци живе разбијени у више држава. То нездраво стање се може решити неком великом међународном конференцијом или ратом.
Aljbansko pitanje je bliskoistočno: svaka ptica svome jatu, pre ili kasnije.

Ући ће. Преговори су отишли предалеко. Фондови ЕУ су прилика коју Црна Гора не може и не сме пропустити. И неће. Обнова целокупне инфраструктуре, развој... Све то иде парама из ЕУ фондова.
Gospode nad Vojskama, da li stvarno misliš da EU to uopšte namerava?

I šta je tu čudno? Albanci su skupljali pare, odneli u Vašington , potplatili američke novinare i političare da ih podrže u sukobu. Ovi zauzvrat dobili lovu i bazu na Kosovu.
Sa druge strane mi ni dinara nismo dali na lobiranje.
I gle čuda, amerika je podržala albance...koji šok, prosto neverovatno, a!?

I šta je tu čudno? Albanci su skupljali pare, odneli u Vašington , potplatili američke novinare i političare da ih podrže u sukobu. Ovi zauzvrat dobili lovu i bazu na Kosovu.
čuj lobiranje...
čuj albanci potplatili američke kongresmene... koji zarađuju desetine miliona... prevarili klingtona...

to je glupost

amerikanci i njihova duboka drzava jednostavno mrze Srbe i sve pravoslavce i zele da nas zatru

U svojoj ekstazi i euforiji da ZAPAD ZLI ZAPAD govori nešto što ide tebi u priliku, propustio si da pročitaš vrh:

This article is more than 24 years old
Takođe

"
They (tvrdnje) emerge as America has been forced into a rapid U-turn over its support for Albanian extremists in Kosovo seeking a 'Greater Kosovo' that would include Albanian communities in Serbia and Macedonia." što indikuje da USA jeste sprečila veliku Albaniju, zato što je pretilo da će da šiptari destabilizuju regiju

Back