Група Д(наша група) - Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Ко пролази у следећу фазу такмичења (свако гласа за 2 тима)?

• Ukupno glasova
    109
  • Anketa je zatvorena .
Sine, ako ti neko nije rekao do sad, fudbal se igra na golove, ne na propustene sanse.
Sjajnu partiju pruzis kada das golove, i pobedis, ili bar igras nereseno, a ne kada propustis 10 sansi i izgubis mec. To nikako nije "sjajna partija". Gledali smo istu utakmicu, samo ti nemas najbolju predstavu o tome sta znaci "sjajna partija".

Ovo moze da kaze samo neko ko nema blage veze sa fudbalom. Ovo je Svetsko Prvenstvo - racuna se ko ide dalje. Jedna pobeda sa losom igrom nikako nije dovoljna da bi se bilo "zadovoljno" celokupnim izdanjem na Svetskom Prvenstvu. O cemu vi pricate...
Ako ti niko nije rekao - mi smo zavrsili poslednji u grupi. Time mogu da budu zadovoljne samo jos sitnije duse nego sto su to nasi igraci.
Ja nemam za sta da im zahvalim a kamoli da im skinem kapu. Naprotiv. Poslao bi ih sve kolektivno na jedno visenedeljno lecenje kod najboljih svetskih psihijatara.

Ni ovo nije tacno. Ni kad su dobili protiv Nemacke, niko normalan ih nije hvalio, zato sto su ponovo odigrali jako losu utakmicu. Dizali su ih u nebesa samo oni koji nemaju veze sa fudbalom i kojima je dovoljan bio rezultat koji vide. Igra je bila ocajna, isto kao sa Ganom, i ponavljam, niko normalan ih nije dizao u nebesa, i to mozes da proveris sirom interneta.

Tacno. Pogotovo ovo poslednje. Neki ljudi su posle utakmice sa Nemackom i nemoguce kolicine srece koju ce imati mozda par puta u ovom veku, bili zadovoljni i osetili optimizam. Ne znam samo zbog cega. Na sve tri utakmice nisu pokazali narocitu igru, a rezultat - poslednje mesto u grupi - govori sam za sebe.

Protiv Gane smo igrali ofanzivno, pa smo izgubili. Protiv Nemačke smo igrali isto kao protiv Australije, pa smo pobedili. Džabe sada sve to. Krivo mi je što smo ispali, pogotovo kad vidimo kakav bi nam raspored bio da smo prošli u osminu finala kao drugi u grupi. Šteta. Kad vratim film, nismo imali ni sreće. Sami smo krivi, ispromašivali smo se protiv Australije - rekao je Lazović i dodao da je Srbija dobila fenomenalnog igrača - Miloša Ninkovića

ovaj Lazovic ima pravo da popije pivo posle vecere, on izgleda shvatio da moze da popije celo bure piva, cim prica ovako nesto
ej "protiv Gane smo igrali ofanzivno", na cemu si sine?

Sine, ako ti neko nije rekao do sad, fudbal se igra na golove, ne na propustene sanse.
Sjajnu partiju pruzis kada das golove, i pobedis, ili bar igras nereseno, a ne kada propustis 10 sansi i izgubis mec. To nikako nije "sjajna partija". Gledali smo istu utakmicu, samo ti nemas najbolju predstavu o tome sta znaci "sjajna partija".

Ovo moze da kaze samo neko ko nema blage veze sa fudbalom. Ovo je Svetsko Prvenstvo - racuna se ko ide dalje. Jedna pobeda sa losom igrom nikako nije dovoljna da bi se bilo "zadovoljno" celokupnim izdanjem na Svetskom Prvenstvu. O cemu vi pricate...
Ako ti niko nije rekao - mi smo zavrsili poslednji u grupi. Time mogu da budu zadovoljne samo jos sitnije duse nego sto su to nasi igraci.
Ja nemam za sta da im zahvalim a kamoli da im skinem kapu. Naprotiv. Poslao bi ih sve kolektivno na jedno visenedeljno lecenje kod najboljih svetskih psihijatara.

Ni ovo nije tacno. Ni kad su dobili protiv Nemacke, niko normalan ih nije hvalio, zato sto su ponovo odigrali jako losu utakmicu. Dizali su ih u nebesa samo oni koji nemaju veze sa fudbalom i kojima je dovoljan bio rezultat koji vide. Igra je bila ocajna, isto kao sa Ganom, i ponavljam, niko normalan ih nije dizao u nebesa, i to mozes da proveris sirom interneta.
Matori, ja ne znam da li je tebi neko rekao da je fudbal samo igra i da niko radi poraza ne treba da bude giljotiram ili poslan kod psihijatra.

Zanimljivo mi kako sam sebe poričeš kada mi kažeš da nismo igrali dobro protiv Australije, jer smo izgubili, a nismo protiv Nemačke IAKO smo dobili. Logika na nivou, kao i tvoje cinično mentalno stanje koje nikad neće biti zadovoljno ničim.

Ukoliko ti je uspeh reprezentacije jedino merilo po kojoj je voliš, savetujem ti da prestaneš da gledaš fudbal, ili barem srpsku reprezentaciju, jer nikad nećeš biti zadovoljan. Meni sa druge strane uspeh jeste bitan, ali nije presudan. Meni je dovoljno bilo ono što sam video protiv Australije da stanem u odbranu tima.
Očigledno imamo sasvim drugačije predstave fudbala, i sporta uopšte.

Matori, ja ne znam da li je tebi neko rekao da je fudbal samo igra i da niko radi poraza ne treba da bude giljotiram ili poslan kod psihijatra.

Ne, fudbal nije samo igra, tako da si se zajebao u startu.

Zanimljivo mi kako sam sebe poričeš kada mi kažeš da nismo igrali dobro protiv Australije, jer smo izgubili, a nismo protiv Nemačke IAKO smo dobili. Logika na nivou, kao i tvoje cinično mentalno stanje koje nikad neće biti zadovoljno ničim.

Sta tebi od ta dva nije jasno? Koja "logika" ti nije jasna..? Tu nema nikakvog "poricanja", ti jednostavno ne shvatas sta je napisano, jer se razumes u fudbal ko Marica u krivog djokicu..

Da ti objasnim preciznije. posto ocigledno imas problem da shvatis.

Ocigledno da nismo igrali dobro protiv Australije, jer je rezultat na kraju bio 2:1 za njih. To ti je tesko da shvatis? Ti si redak fenomen kada partiju u kojoj si izgubio 2:1 i propustio 10 stopostotnih sansi, nazivas "sjajnom partijom". Tako nesto ne postoji. To se ni u kom ludilu ne moze nazvati sjajnom partijom...jos kad bi ti znao fudbal tolicko da mozes to da shvatis.

Drugo, protiv Nemacke smo odigrali jos slabije, iako smo dobili. Sta ti tu nije jasno? Mogao bi da probas da razumes fudbal na nekom najprostijem nivou bar.

Ukoliko ti je uspeh reprezentacije jedino merilo po kojoj je voliš, savetujem ti da prestaneš da gledaš fudbal, ili barem srpsku reprezentaciju, jer nikad nećeš biti zadovoljan.

Ne, nije mi uspeh reprezentacije jedino merilo. Vece merilo mi je to koliko su se trudili, i da li su dali sve od sebe za svoj narod i svoju zemlju. Odgovor je da - nisu. Jedino poslednja utakmica protiv Australije je bila koliko-toliko zadovoljavajuca sto se tice borbenosti i pozrtvovanosti, ali vise nego nedovoljno za celo prvenstvo.

Meni je dovoljno bilo ono što sam video protiv Australije da stanem u odbranu tima.

Pa dovoljno ti je bilo to, kao i svakoj prostoj dusici, koja ne razume to sto gleda. Voleo bih da imam vas mozak ovih par dana, da mi sve mnogo lakse padne.

ajde-sad-pantelicu-13827.jpg

vidi-medved-13820.jpg

Ne, fudbal nije samo igra, tako da si se zajebao u startu.

Sta tebi od ta dva nije jasno? Koja "logika" ti nije jasna..? Tu nema nikakvog "poricanja", ti jednostavno ne shvatas sta je napisano, jer se razumes u fudbal ko Marica u krivog djokicu..

Da ti objasnim preciznije. posto ocigledno imas problem da shvatis.

Ocigledno da nismo igrali dobro protiv Australije, jer je rezultat na kraju bio 2:1 za njih. To ti je tesko da shvatis? Ti si redak fenomen kada partiju u kojoj si izgubio 2:1 i propustio 10 stopostotnih sansi, nazivas "sjajnom partijom". Tako nesto ne postoji. To se ni u kom ludilu ne moze nazvati sjajnom partijom...jos kad bi ti znao fudbal tolicko da mozes to da shvatis.

Drugo, protiv Nemacke smo odigrali jos slabije, iako smo dobili. Sta ti tu nije jasno? Mogao bi da probas da razumes fudbal na nekom najprostijem nivou bar.

Ne, nije mi uspeh reprezentacije jedino merilo. Vece merilo mi je to koliko su se trudili, i da li su dali sve od sebe za svoj narod i svoju zemlju. Odgovor je da - nisu. Jedino poslednja utakmica protiv Australije je bila koliko-toliko zadovoljavajuca sto se tice borbenosti i pozrtvovanosti, ali vise nego nedovoljno za celo prvenstvo.

Pa dovoljno ti je bilo to, kao i svakoj prostoj dusici, koja ne razume to sto gleda. Voleo bih da imam vas mozak ovih par dana, da mi sve mnogo lakse padne.

E ovako, nakon par dana emocionalnog pražnjenja imam par novih hladnijih komentara.

Pripadam nažalost generaciji koja ne pamti ni jedan uspeh fudbalske reprezentacije. Osmina finala 1998. kada je Mijatović pogodio prečku je najdalji domet kojem sam mogao biti svedok.
U sve to vreme nakon svakog neuspeha slušao sam iste stvari, pa sam ih i sam govorio, kritikovao, pljuvao. Prestao sam da verujem u reprezentaciju i u srpski fudbal. Nakon ovih kvalifikacija, Antića, novih jakih srpskih igrača, ponovo sam počeo da verujem.
Stoga mi je sada prva reakcija bila da ih branim, a ne da ih kritikujem. Slepo, priznaću, ali dosta i kritika je takođe slepa.

Mislim da nam je upravo hronični nedostatak uspeha na velikim takmičenjima bila omča oko vrata, i da smo opet sami izgubili ravnotežu pre nego što smo pali i ubili se. Ne onako naivno i bolno kao prethodnog prvenstva, ali svejedno veoma efektivno.
Istina je da smo morali dominirati grupom u kojoj smo lako mogli biti prvi. Nismo smeli igrati bojažljivo kao što smo igrali i morali smo verovati u sebe i svoje (neskromne) kvalitete. Ali nismo. Zašto? Zato što nosimo breme neuspeha. Ima tu i tehničkih razloga kao što je potpuni nedostatak iole dobrog špica, ali glavni problem nije bio u kvalitetu, već u glavama.
I iskreno taj neuspeh me mnogo nervira. Nervira me u tolikoj meri, da me nerviraju i raznorazni cinici koji, imam osećaj, jedva čekaju da reprezentacija syebe, pa da se pojave sa svojim poznatim komentarima. Deo gneva na reprezentaciju iskaljujem na onima koji ih napadaju. To je nepravedno sa moje strane, ali i ljudski.

Ja samo želim da verujem u reprezentaciju i želim da ostali veruju uprkos neuspehu, što nije lako, jer je neuspeh svuda oko nas. Zbog toga i jesam dao dosta subjektivnih komentara koji nisu na mestu.

Tebi se izvinjavam zbog težih reči, preterao sam sa agresivnošću, bez razloga jer shvatam kako se osećaš i kako razmišljaš. Očekujem sličan tretman i sa tvoje strane...

Ljudi, nemojte bez veze padati u vatru zbog reprezentacije i fudbala. Prvo, uvek se treba setiti da oni godišnje zarađuju stotine hiljada, pa i milione evra. Vodili smo ovde raspravu o tome da li je OK to što puše i piju pred meč s Nemcima, no, sam taj čin nije bitan, bitno je sledeće: kako se većina nas osećala pred tekmu? I svih tih dana posle poraza od Gane? Čuli smo od njih razne izjave, kako su deprimirani, razočarani, zagrobna atmosfera, svi misle samo o Nemcima, a onda ih vidiš da uveče ležerno cugaju i duvane, extra se zezaju. Igrao sam fudbal dugo i znam da noć pred svaku utakmicu imam tremu, dugo ne mogu da zaspim, samo razmišljam o sutrašnjem meču, kako ću da odigram i šta, da li ću da budem u sastavu ili ne...
A zamisli kakav bi tek osećaj trebalo da bude na SP i to pred utakmicu sa Nemcima?
Jednostavno, očigledno da oni taj osećaj nemaju, svaka im čast na živcima, stavu, ponašanju. Uostalom, sam Stanković reče da jedva čeka da se vrati porodici, moguće je da je i većina to jedva čekala posle duge sezone. A ruku na srce i velika većina njih nisu igrači svetskog formata. Naše želje i realnost su dve različite stvari.
O savezu kao večitom grobaru našeg fudbala sam već pričao na drugim stranama, tako da svako učešće fudbalera na bilo kom takmičenju uvek treba uzeti sa rezervom, ne nadati se nikad, pa ako nešto stvarno ikada i naprave, da se pozitivno iznenadimo i obradujemo neočekivanom.

Back