Grozni mitiseri na nosu :(

gost 434340

Zainteresovan član
Poruka
277
Pozdrav!

Naime imam veliki problem sa mitiserima, koristila sam pilinge, rukavicu (ima u dm-u), razna sredstva za čišćenje, metalnu alatku za skidanje mitisera. Ništa ne pomaže. Oko nosa, pored nozdrva su najgori baš su gadni, kao balončići :rumenko: i peku me. Već imam ranice po nosu od mojih neuspelih pokušaja da ih se rešim. Inače mažem kreme i ostatak kože mi je lep osim nosa :( Jel ima neko savet? :’(

Ovo će ti sigurno pomoći
94906_0_1[1].jpg

Pozdrav!

Naime imam veliki problem sa mitiserima, koristila sam pilinge, rukavicu (ima u dm-u), razna sredstva za čišćenje, metalnu alatku za skidanje mitisera. Ništa ne pomaže. Oko nosa, pored nozdrva su najgori baš su gadni, kao balončići :rumenko: i peku me. Već imam ranice po nosu od mojih neuspelih pokušaja da ih se rešim. Inače mažem kreme i ostatak kože mi je lep osim nosa :( Jel ima neko savet? :’(
Napariš nos i iscedi mitisere, ako već neće sami izaći. Posle lepo očisti lice i to je to. Kažu da su Niveine maske za mitisere, dobre.

Za pocetak prekini da kopas i pravis rane
I potpuno logican sled je da ides kod dermatologa a ne nas da pitas, jer mi nemamo pojma kakva ti je situacija stvarno, imamo samo slova
Idi kod dermatologa dace ti losione ikreme koje ce ti pomoci,u skladu sa tvojim problemom, ako je uopste problem, ako nije dramaturgija uvodnog posta ko da je ne znam ni ja sta

Pozdrav!

ja sam u pubertetu (davno bjeshe :lol:) imala isto problem sa mitesserima i meni je tada moj dermatolog rekao da kupim heilerde (crvena glina kazhe translate) i od toga sam umutila masku dakle samo voda i zemlja umutish i nanesesh to sam radila 2x sedmichno i reshila sam problem, samo opresz ne ceshe od dva puta sedmichno jer isushuje kozhu shto recimo za regiju mitesera pozeljno ali chesto ne za kompletno lice

imash u njemachkoj kupiti u dm-u

1621006636054.png

Pozdrav!

Испирај сребрном водом.

Koži ne odgovara previše abrazije, hemije i čačkanja, a mi smo manijaci kad se okomimo na nešto, posebno bubuljice i mitisere na licu.
Podržala bih Metlu u ovom slučaju, mislim da je krajnje vreme da dobiješ stručno mišljenje, ali je i to diskutabilno kod koga ćeš da odeš, koga imaš na raspolaganju i da li su stručni ili tako vole da se predstavljaju.
Imam prijateljice koje se ubiše odlazeći tako nekim kozmetičarima, te tretman ovim, te tretman onim, pa kiseonik, pa neka besna imena tih aparata i preparata, a lica nikako da im se oporave, čak bih rekla da im je sve gore. :rida:
Ja sam za 100% prirodnu kozmetiku, čista biljna ulja, što manje pipkanja i pretresanja bilo koje regije na licu. Znaš kad bih uzela neki metalni izum da kopam i istiskujem nosne pore njime?
Jer, šta su mitiseri-problem sa porama, zar ne?
:think:

Pozdrav!

Jesi li probala trakice za skidanje mitisera. Imas ih u DM-u.
3D331DCA-A9F9-400A-9BC4-0A3B6BB1479E.jpeg

Moramo da shvatimo da lice nije površina po kojoj treba da se kopa, to neće da se cedi, stiska, bocka, maltretira, dovoljno mu je spoljašnjeg uticaja da je ranjivije od ostalih delova tela.
Pogle' kožu na butkici, ili leđima-to bre uvek odeveno, skriveno od UV zraka, prljavštine u vazduhu, vetra, kiše-nežno, mlado, glatko, kao da ne pripada istoj osobi.

Bez očajavanja, samo pratiti logiku. Mitiseri su oksidirana masnoća. Prvi korak je smanjiti ukupnu masnoću lica, ili u T zoni ako je samo ona masna. Topikalno se za to koriste retinoidi specifično za tu namenu - adapalen, tazaroten, kao i beta hidroksi kiselina, tj salicilna kiselina koja deluje keratolitički i rastapa masnoću. Alfa hidroksi kiseline se koriste za piling površinskog sloja kože, kako mrtve ćelije ne bi zapušavale poru i stvarale upalni proces.
S obzirom da ti je problem lokalizovan na nos, i da ostatak lica nije problematičan, to bi trebalo da da rezultat. Ako si žensko, provera hormonskog statusa i insulinske osetljivosti je obavezna, jer insulin stimuliše androgene koji podstiču proizvodnju sebuma.

Nikakvo ceđenje, izvlačenje, abrazivni i drogerijski proizvodi... Problem svakako tretirati što pre, da ne bi došlo do nekih glupih i nepotrebnih ožiljaka za koje posle moraš da (ne malo) plaćaš laser, tj da ne bi završila sa Šešelj nosem.

Izbegavaj komedogene proizvode, a sad za prvu pomoć za te kraste namaži nešto sa niacinamidom.

Poyy i srećno.

Sto je napisala i manastirka , naparis lice iskljucivo parom od čaja gde se kuvala kamilica .
................................................................................................................................................
Ako se sećam kao tinejdzeri smo koristili neki gel antopar iza apoteka ,jeste da malo pecka preko noći ali sve izvuče.

Odlična je maska sa aspirinom (sa acetisalicilnom kiselinom). Zdrobim 3 aspirina u jednoj kašičici vode i dodam jednom belance. Sve to umutim mutilicom i držim 20 minuta na čistom licu. Super je za masnu kožu, čisti kožu i pore, skida crvenilo...!Retko šta mi od kupovnih preparata pomaže.Masnoća i prljavština se čisti losionima, ali bi joj to već dermatog trebao preporučiti. Šta i kako koristiti, koje preparate.

Back