Гроб Цара Душана и измештање његових земних остатака

Мислиш оно, били бисмо на Косову и у Метохији..
Не, већ нас не би ни било. Били бисмо Турци, као што су то данас све оне потурице које су завршиле на територији данашње Турске - међу њима Срби, Грци итд.

Врхунац је итдиотлука кривити Цркву за то што је учествовала у дизању устанака (неретко, нерадо, свесна последица), а још је горе на њу сваљивати ситуацију која влада на КиМ. Јесте ли Ви уопште свесни значаја пречанских Срба за српску културу, и очување српског идентитета, у 17, 18. и 19. веку? Да није било Велике сеобе, број Срба северно од Дунава и Саве би био исувише мали да би постигли све оно чиме су нас задужили, а што никако нису могли постићи под Османлијама, на КиМ.

Зато, кривца за тренутно стање тражите у подређивању српских интереса од стране поборника југословенства, те Краљевине Југославије, а посебно у неделима титоиста, и немару њихових наследника. Но, и поред свега тога, ни до 1998. ствари још нису отишле предалеко. Милошевић је имао могућност да спречи наоружавање Шиптара, али у нашим редовима је тада било исувише каријериста, титоиста и обичних издајника, и нико није мрднуо прстом да спречи караване оружја.

Poslednja izmena:
Не, већ нас не би било. Били бисмо Турци, као што су то данас све оне српске потурице које су завршиле на територији данашње Турске.

Врхунац је итдиотлука кривити Цркву за то што је учествовала у дизању устанака (неретко, нерадо, свесна последица), а још је горе на њу сваљивати ситуацију која влада на КиМ, јер да није било Срба северно од Дунава и Саве, данас нас не би било као народа. Јесте ли Ви уопште свесни значаја пречанских Срба за српску културу, и очување српског идентитета, у 17, 18. и 19. веку?
Па Шиптари нису Турци, Шиптари су Шиптари, а Турци су Турци.
А српске потурице смо ми прогањали па су морали да неже у данашњу Турску.

Иначе, иста та црква је добила до тада невиђене привилегије од Османског царства и султана лично, никада у историји није толика територија била под јурисдикцијом српске цркве као у време Пећке патријаршије.
Тако да се мани тих бајки, свесни последиц,а нерадо бла бла.
Ако је теби очување идентитета једнако очувању вере, онда се мимоилазимо опасно.

Ви не баратате ни најосновнијим чињеницама. Размишљате као класични аутошовиниста: за све лоше што нам се деси, криви смо ми, а све добро је последица грешке. За Вас је природно да су потурице напуштале домовину зато што смо их, тобож, ми прогонили, а не зато што су вековима питани млеком мржње, и што су у османском владару видели калифа, тј. наследника Мухамеда и духовног поглавара свих сунита.

Шиптари не би ни постојали да се Срби и Грци нису успели ослободити османског јарма.

А до тога никада не би дошло да Црква није успела да сачува, на првом месту, наш верски идентитет, а тиме и национални.

Да нисмо остали православни хришћани, никада се не бисмо подигли против Османског калифата. Штавише, борили бисмо се против оних који би - баш као што су то чиниле потурице српске крви.

Ви не баратате ни најосновнијим чињеницама. Размишљате као класични аутошовиниста: за све лоше што нам се деси, криви смо ми, а све добро је последица грешке. За Вас је природно да су потурице напуштале домовину зато што смо их, тобож, ми прогонили, а не зато што су вековима питани млеком мржње, и што су у османском владару видели калифа, тј. наследника Мухамеда и духовног поглавара свих сунита.

Шиптари не би ни постојали да се Срби и Грци нису успели ослободити османског јарма.

А до тога никада не би дошло да Црква није успела да сачува, на првом месту, наш верски идентитет, а тиме и национални.

Да нисмо остали православни хришћани, никада се не бисмо подигли против Османског калифата. Штавише, борили бисмо се против оних који би - баш као што су то чиниле потурице српске крви.
Па наравно да си крив ако не процениш добро ситуацију него се пртиш и тртиш оно што ниси кадар да урадиш.
А иначе, кога би мрзео човек поникао на једном простору, који је ето променио веру?
За мржњу је потребно мало випе од промене вере.
Иначе, Шипци су дизали и устанке против ОЦ, па је било и казнених експедиција у XIX веку, само се то код нас не зна

Interesantno je i tuzno ujedno,koliko smo mi srbi,spremni da ukazujemo cast i postovanje tudjinima,a svoje velikane,koji su svojom pojavom i radom,
obasjali deo istorijskog trenutka u kome su ziveli bagatelisemo i ne odajemo duzno postovanje.Najveci srpski Car u istoriji srbije,Car Dusan silni,
posle svoje jos nerazjasnjene smrti,u svojoj 48 godini zivota imao je usud,da mu se zemni ostaci vuku koje kuda.I dan danas,njegovi posmrtni ostaci,
leze skoro anonimno,u mracnom kutku Crkve Svetog Marka u Beogradu.Nasuprot tome,ostaci Josipa Broza,leze u velelepnoj "Kuci cveca" na Dedinju,
gde je sahranjen sa pompom dostojnom sahrani jednog Faraona.I da slucaj bude jos zalosniji,mi ni dan danas,ne znamo,ko je bio taj Josip Broz.
Ne znamo,ni da li je to zaista njegovo pravo ime.ne znamo,ni ko ga je poslao u nase krajeve,ni za koga je u stavri radio.Ali,to smo mi,uvek smo vise cenili i najvece nistice ako su stranci,a nasim velikanima smo oduvek nalazili trunke sumnje i netolerancije !

Гроб цара Душана у Цркви Св. Марка је пристојан. Могло је и боље, али када унутрашње украшавање храма буде завршено, изгледаће то и више него солидно - до ослобођења КиМ.

Што се тиче Куће корова, она је симбол поробљености Србије. Док код кумровечки бравар и србоубица лежи у својој „пирамиди", ми ћемо наставити да каскамо у месту, оковани антисрпским тековинама титоизма

Back