GRLO

mrblack634

Zainteresovan član
Poruka
263
Cao svima...Cale me je zamolio da pitam nesto vezano za grlo...On je harmonikas i zvali su ga da svira i da peva ali vec duze vreme nesto nije u redu sa njegovim grlom kao da ga nesto steze...dosta je pio alkohol i sad je prestao sad pije samo surutku...U cemu moze da bude problem sa grlom ?

pozdravi ćaleta,uhvati ga za ruku i sutra kod lekara,uput za PRL,tamo će saznati,
bakterije,upala glasnih žica,ko zna,ovako ne može da se napamet priča,sretno

Cao svima...Cale me je zamolio da pitam nesto vezano za grlo...On je harmonikas i zvali su ga da svira i da peva ali vec duze vreme nesto nije u redu sa njegovim grlom kao da ga nesto steze...dosta je pio alkohol i sad je prestao sad pije samo surutku...U cemu moze da bude problem sa grlom ?

Мора да се погледа грло.
Може бити најбезопаснија вирусна инфекција до далеко озбиљнијих ствари. ;)

U principu se NE PREPORUCUJE da se caj od zalfije pije!
Naprotiv,treba ga piti ali kad voda provri i stavi se zalfija treba da vri OTKLOPLJENO TACNO 3 MINUTA ( po Brojsu ).Tako ispari nesto sto ne valja za piti ( moze se posle poklopiti,skloniti sa vatre i ostaviti jos 2-3 minuta pre cedjenja )
Za ispiranje grla kad se stavi zalfija u vodu poklopi se,skloni sa ringle i posle 5 minuta procedi i ispira

Pravac orl i indirektna laringoskopija za pocetak

"Nesto vezano za grlo" i "kao da ga steze"
niste bas opisali njegove simptome
da li je u pitanju bol u grlu ili promuklost ili otezano/bolno gutanje ?
promuklost koja duze traje ili se cesto javlja zahteva da se pacijent javi na orl pregled
takodje ukoliko postoje problemi sa gutanjem bilo bi dobro da se prvo napravi orl pregled, pa onda eventualno i konsultacija gastroenterologa
ukoliko je u pitanju samo grlobolja, obicno je banalnog porekla, najcesce nekakva prehlada i sl., ali takodje ukoliko je duze prisutna ili se cesto javlja, obavezno tatu za ruku pa na pregled.
Srecno

pomozite mi molim vas,otekle su mi limfne zlezde na vratu a radio sam test na hiv posle 31 dan od rizicnog kontakta pa ponovo posle 6 nedelja i bili su negativni,pomozite mi sta moze biti,bio sam kod doktora kaze upala grla.................

pomozite mi molim vas,otekle su mi limfne zlezde na vratu a radio sam test na hiv posle 31 dan od rizicnog kontakta pa ponovo posle 6 nedelja i bili su negativni,pomozite mi sta moze biti,bio sam kod doktora kaze upala grla.................

Mislim nije smesno ali :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf: upala grla koja traje 6 nedelja i sve vreme imas natecene limfne zlezde :rotf::rotf::rotf::rotf:

Hitno idi do specijaliste ORL ili maksilofacijalca da te pogleda.

Које пастиле или друге медикаменте препоручујете против промуклости и грлобоље? Тешко гласне жице санирам јер их иритира кашаљ. Нос ми је запушен а високе температуре сам се решио.

Poslednja izmena:
Meni su bile ok Strepsils - med i limun. mada je to posl. sto koristim.

Bolje pij caj od zalfije ili njime ispiraj grlo, mozes jos narodn. lekova - obloge od rakije na grlo..itd.

Back