"Grenland će biti naš, na ovaj ili onaj način" Tramp u Kongresu obećao stanovnicima najvećeg ostrva na svetu da će ih učiniti bogatima

Тихи

Starosedelac
Poruka
180.463

"Grenland će biti naš, na ovaj ili onaj način" Tramp u Kongresu obećao stanovnicima najvećeg ostrva na svetu da će ih učiniti bogatima, pomenuo i Panamski kanal​

tramp.jpg

Foto: Shutterstock, Kongehuset.dk, EPA Emil Stach
Tramp u govoru u Kongresu kazao da će Grenland biti američki i da će "povratiti" Panamski kanal

Slušaj vest01:49

Američki predsednik Donald Tramp je u noćašnjem obraćanju u Kongresu najavio da će "povratiti" Panamski kanal, kao da i će Grenland "svakako, na ovaj ili onaj način" postati deo SAD.
On je prvo najavio osnivanje nove federalne uprave za brodogradnju.
- Moja administracija će povratiti Panamski kanal i mi smo već počeli to da radimo - poručio je Tramp.

On se dotakao i druge teritorije koju želi da stavi pod kontrolu Amerike.
- Imam i poruku za neverovatne ljude na Grenlandu. Mi snažno podržavamo vaše pravo da sami odredite svoju budućnost. I ako odlučite, mi vam želimo dobrodošlicu u SAD - rekao je Tramp.
mitorvic02 EPA Ida Marie Odgaard.jpg

1/15

Vidi galeriju
Zemlja leda, snega i šarenih kućica Foto: EPA Ide Marie Odgaard, Steve Allen / Panthermedia / Profimedia, JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Profimedia
On je izneo tvrdnju da je Grenland potreban Americi "zbog nacionalne bezbednosti i međunarodne bezbednosti".
- I mi neumorno radimo sa svima koji su uključeni u to da da pokušamo da bude naš... i mislim da će da bude naš, na ovaj ili onaj način. Biće naš. Mi ćemo vam osigurati bezbednost. Mi ćemo vas učiniti bogatima. I zajedno ćemo odvesti Grenland do visina koje ranije niste mogli ni da zamislite - poručio je Tramp stanovnicima najvećeg ostrva na svetu koje pripada Danskoj.
mitorvic01 AP Emil Stach.jpg

1/8

Vidi galeriju
Donald Tramp Mlađi na Grenlandu Foto: EPA Emil Stach
Na Grenlandu će 11. marta biti održani parlamentarni izbori.

https://www.kurir.rs/planeta/960437...iti-americki-i-da-ce-povratiti-panamski-kanal

Tramp ne odustaje od Grenlanda

EU je rekla da ce Grenland braniti SILOM

To znaci DA JE RAT IZMEDJU EU I SAD NEMINOVAN!

Poslednja izmena od moderatora:
Grenland je velika povrsina, velicine argentine ili skoro kao evropski deo rusije
Zasto ga ne bi uzeo?
Evropa da ga brani? smesno
Dace rusiji ukrajinu, kini tajvan a on ce uzeti grenland

EU je sve slabija i sve jadnija

Grenland je velika povrsina, velicine argentine ili skoro kao evropski deo rusije
Zasto ga ne bi uzeo?
Ma kakvi, isto kao prošli put. Istekne mu mandat, vi malo plačete jer ste "pokradeni," i onda kućama.

Šalim se, on će u zatvor

Ma kakvi, isto kao prošli put. Istekne mu mandat, vi malo plačete jer ste "pokradeni," i onda kućama.

Šalim se, on će u zatvor
Dace sebi pomilovanje unapred, kao bajden
Sto da ne, njegovi potezi stvarno mogu pomoci americi iako to takvi kao ti ne vide
Uz demokrate bi sigurno nastavila da pada

njegovi potezi stvarno mogu pomoci americi
Da je tako ne bi ga podržavao arhineprijatelj SSSR

Ovde imaš i otvorene napise o tome: "Haha odlično, pokreći zavade sa saveznicima, a nas ruskog neprijatelja pusti da se oporavimo od batina Azova."

Da je tako ne bi ga podržavao arhineprijatelj SSSR

Ovde imaš i otvorene napise o tome: "Haha odlično, pokreći zavade sa saveznicima, a nas ruskog neprijatelja pusti da se oporavimo od batina Azova."
Dal je mozda doslo vreme da se ne podmecu klipovi u tudje tockove, da se radi korektnije?
Umesto ucena da se dodje do kompromisa
Nova raspodela svetaza sledecih 100 god

Zasto ga ne bi uzeo?
....i mirna Bosna... z:mrgreen:

.... ali može da oslobodi ugroženi grenlanćanski narod.

Jedan Račkić i eto povod

.. фокоцид.. делфиноцид.. оркоцид..... китоцид

Могутјности су незамисливе и несагледо непредвидњиве

.. фокоцид.. делфиноцид.. оркоцид..... китоцид

Могутјности су незамисливе и несагледо непредвидњиве
Kaži, zar ishod američkoh izbora nije bio prosto poražavajući za izvesne? :per:

Ja povu izjavu tumačimo kao pretnju EU ratom

Uzećemo vam Grenland milom ili silom

🇺🇸 Кључне тачке из Трамповог говора Конгресу:

🔶 Трамп је рекао да је добио писмо од Зеленског са изјавом о спремности да што пре седне за преговарачки сто;

🔶 Руска страна је показала „снажне сигнале да је спремна на мировне преговоре“;

🔶 САД су спремне да приме Гренланд у свој састав уколико њен народ изрази такву жељу, али ће САД добити Гренланд, „на овај или онај начин“;

🔶 САД су почеле да враћају контролу над Панамским каналом, америчка компанија је већ склопила споразум;

🔶 Вашингтон ће повећати царине на увозну робу, Кина, Индија и ЕУ треба да се припреме на додатне царине, које ступају на снагу 2. априла;

🔶 САД ће поставити своју заставу на Марс „и далеко даље“;

🔶 Трамп је Америци обећао „златно доба“ и „нешто што свет никада раније није видео“.

🔶 Трамп затражио од Конгреса да финансира „најсавременију заштиту од ракета“ - „златну куполу“

⚫️@sputniksrbija | Вести | Odysee | X⚫

Ili se Drugoj Srbiji prosto otvorila provalija pod nogama?

Nisam nikakav "drugosrbijanac" (sto se da primetiti iz mojih stavova u postovima), vec samo kazem kakvo je cinjenicno stanje.
Ako zele Grenland, neka dodju i okupiraju ga, nece im biti ni prvo ni poslednje...

Ništa Tramp, neće uzeti, ni od koga. On samo zna da priča gluposti i prosipa naivcima, nebuloze. On neće moći za vreme svog mandata, da dovede u red SAD, a ne da utiče na globalnom nivou. Tačno je, da nikad više, neodgovornih i neozbiljnih, političara, nije bilo, na svetu, kao što je u današnjem vremenu. Krupno smo zakoračili u doba dekadencije,na svetskom nivou.

Back