Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 180.463
"Grenland će biti naš, na ovaj ili onaj način" Tramp u Kongresu obećao stanovnicima najvećeg ostrva na svetu da će ih učiniti bogatima, pomenuo i Panamski kanal
Foto: Shutterstock, Kongehuset.dk, EPA Emil Stach
Tramp u govoru u Kongresu kazao da će Grenland biti američki i da će "povratiti" Panamski kanal
Slušaj vest01:49
Američki predsednik Donald Tramp je u noćašnjem obraćanju u Kongresu najavio da će "povratiti" Panamski kanal, kao da i će Grenland "svakako, na ovaj ili onaj način" postati deo SAD.
On je prvo najavio osnivanje nove federalne uprave za brodogradnju.
- Moja administracija će povratiti Panamski kanal i mi smo već počeli to da radimo - poručio je Tramp.
On se dotakao i druge teritorije koju želi da stavi pod kontrolu Amerike.
- Imam i poruku za neverovatne ljude na Grenlandu. Mi snažno podržavamo vaše pravo da sami odredite svoju budućnost. I ako odlučite, mi vam želimo dobrodošlicu u SAD - rekao je Tramp.
1/15
Vidi galeriju
Zemlja leda, snega i šarenih kućica Foto: EPA Ide Marie Odgaard, Steve Allen / Panthermedia / Profimedia, JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Profimedia
On je izneo tvrdnju da je Grenland potreban Americi "zbog nacionalne bezbednosti i međunarodne bezbednosti".
- I mi neumorno radimo sa svima koji su uključeni u to da da pokušamo da bude naš... i mislim da će da bude naš, na ovaj ili onaj način. Biće naš. Mi ćemo vam osigurati bezbednost. Mi ćemo vas učiniti bogatima. I zajedno ćemo odvesti Grenland do visina koje ranije niste mogli ni da zamislite - poručio je Tramp stanovnicima najvećeg ostrva na svetu koje pripada Danskoj.
1/8
Vidi galeriju
Donald Tramp Mlađi na Grenlandu Foto: EPA Emil Stach
Na Grenlandu će 11. marta biti održani parlamentarni izbori.
https://www.kurir.rs/planeta/960437...iti-americki-i-da-ce-povratiti-panamski-kanal
Tramp ne odustaje od Grenlanda
EU je rekla da ce Grenland braniti SILOM
To znaci DA JE RAT IZMEDJU EU I SAD NEMINOVAN!
Poslednja izmena od moderatora: