BLANKED
Elita
- Poruka
- 20.452
Racunar ne uspostavlja internet konekciju na odredjenom vlan portu, lik koji je bio pre mene je jednostavno premostio kabl na neki rezervni port na switchu ili bi prebacio kabl na totalno drugi switch misleci da je port na samom switchu ugasen, no kada sam u taj isti racunar (laptop) ubacio USB LAN adapter i prikljucio ga na taj isti port sve radi normalno, takodje ako u taj isti port prikacim drugi racunar takodje sve normalno radi. Ovo je vec 3. slucaj u poslednjih 7 dana sa 3 razlicita racunara i 3 razlicita porta.
Znaci ukratko network port ne razgovara sa jednim racunarom a sa svima ostalima komunicira bez problema.
Takodje se desilo da je jedan racunar imao internet konekciju ali nije mogao da pinguje odredjeni printer sve dok mu nisam promenio port.
Da li postoji neki trik da se taj problem otkloni resetovanjem nekih parametara na samoj mreznoj kartici racunara ili je neophodno da se serijski povezem na sam network switch i "uradim nesto" i da li bi prosto restartovanje samog switcha otklonilo taj problem?
Znaci ukratko network port ne razgovara sa jednim racunarom a sa svima ostalima komunicira bez problema.
Takodje se desilo da je jedan racunar imao internet konekciju ali nije mogao da pinguje odredjeni printer sve dok mu nisam promenio port.
Da li postoji neki trik da se taj problem otkloni resetovanjem nekih parametara na samoj mreznoj kartici racunara ili je neophodno da se serijski povezem na sam network switch i "uradim nesto" i da li bi prosto restartovanje samog switcha otklonilo taj problem?