Grejanje

nemam pojma kolika je sada cena peleta
_115016008_65097ee7-e2d9-4040-91ae-1962cca75c40.jpg
:mrgreen::lol:

Grejem se na struju,kada je ovako vreme.Imam Katana krgujevac kotao za grejanje podmornica.To koristim do -5 stepeni,a posle kotao na ugalj,pa opet na prolece ovaj elektricni kotao.Potrosim kada koristim katanu oko 8-9 hiljada dinara,ali to je sve i sa ostalom utrosenom strujo.Kucna potrosnja je oko 3.000- 4.000 dinara,tako da je za grejenje oko 4-5 hiljada dinara.

Када сам преко зиме соло, грејање на Ваилантов котао од 9кв на 6кв ме цепа око 5 хиљада, на оних нормалних око 2-3. Ако сам са пратиљом и као медведи се ушушкавамо на јаку хладноћу дође мање, али се то надоканди рерном ако она има глисте и стално је гладна.

Ogrev se kupuje na vreme,nemam pojma kolika je sada cena peleta ali ja sam ga pre par meseci placao 190 po toni sa prevozom...
:ok:

Do sada na struju.. dok može. Malo sa klimom i za sada dobro zagrije.. a imam i par norveških radijatora po potrebi u sobama.
Inače, ogeev treba kupiti na vrijeme kako Petar reče.. pelet (a i sve ostalo za grijanje) polako ali sigurno poskupljuje.
Cijena peleta se kreće od 150 do 200 eura po toni.

:ok:

Do sada na struju.. dok može. Malo sa klimom i za sada dobro zagrije.. a imam i par norveških radijatora po potrebi u sobama.
Inače, ogeev treba kupiti na vrijeme kako Petar reče.. pelet (a i sve ostalo za grijanje) polako ali sigurno poskupljuje.
Cijena peleta se kreće od 150 do 200 eura po toni.
Sada je sigurno i skuplji,preko 220 po toni...

Na sta se grejete?
Kako ustedeti struju ili ogrev tokom sezone grejanja?

Kako uštedjeti na grijanju, je dobro pitanje.. :D nije nikakvo čudo što se mnogi tada pitaju čim počne sezona grijanja jer, to je svakako najveće izdvajanje iz kućnog budžeta.

Jedina ušteda koja je i te kako isplativa je dobra izolacija. Kvalitetna i dobro uradjena termoizolacija je ključni element koji donosi najveće uštede.
Sa doborm izolacijom potrošnja za grijanje se može skoro pa i prepoloviti. Već smo dosta toga pisali o izolaciji.. ne samo da donosi uštede za grijanje nego i u vrelim ljetnim danima na rashladjivanju. Dakle višestruka korist i nešto što se mora imati u prvom planu, ako nemamo uradjenu izolaciju na svom domu.

Kako uštedjeti na grijanju, je dobro pitanje.. :D nije nikakvo čudo što se mnogi tada pitaju čim počne sezona grijanja jer, to je svakako najveće izdvajanje iz kućnog budžeta.

Jedina ušteda koja je i te kako isplativa je dobra izolacija. Kvalitetna i dobro uradjena termoizolacija je ključni element koji donosi najveće uštede.
Sa doborm izolacijom potrošnja za grijanje se može skoro pa i prepoloviti. Već smo dosta toga pisali o izolaciji.. ne samo da donosi uštede za grijanje nego i u vrelim ljetnim danima na rashladjivanju. Dakle višestruka korist i nešto što se mora imati u prvom planu, ako nemamo uradjenu izolaciju na svom domu.
Jeste tako Neno dok ne moras da izadjes na terasu ili na spoljna vrata.Udje hladnoca brzo,a posle treba dosta vremena da se vrati toplota.kada bi moglo a da se ne izlazi da se zatvorimo celu zimu,onda bi grejanje kostalo i vise od pola.

Back