Grejanje u Beogradu preko toplane stalni kvarovi!

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
81.479
Juče iskoči jedna faza i ostane zgrada bez grejanja ceo dan. Celu prošlu zimu je iskakala po jedna faza i onda nema grejanja, ambasade, škole itd. Dođe ekipa elektrodistribucije i pošto nisu mogli od parkiranog auta da uđu u trafo stanicu, oni se okrenu i odu. Ceo dan stotine građana se smrzava dok napolju veje sneg i -10 stepeni. Sve to u centru Beograda na samo 50 metara od skupštine! Svaki put druga faza, nikad ista, vec sam imao spremne produžne kablove kako bi prespojio kompjuter i klima uređaje u svom stanu!
Zovem opet oko 6 sati distribuciju i oni mi kažu kreteni da nisu nista uradili umesto da zovu parking servis! Navatamo mi čiji je auto za 2 minuta i oni dođu opet kroz sat vremena, nije ni bio tu kvar nego u drugoj trafo stanici za koju oni nemaju pojma i da postoji!
Svaki drugi dan iskoči faza i mi se smrzavamo a najavili su -40! Najgore je kada faza iskoči u 4 ujutro jer se tada probudimo u potpuno zaleđenim stanovima!

Danas imamo struju ali nema grejanja! Telefon za reklamacije toplane Beograd zauzet, opet sve zgrade u kvartu nemaju grejanje!

Pa dokle više? Kome da se obratim za ovakvo svinjarisanje? Toplana Beograd od svakog stana uzme u proseku 50.000 dinara po sezoni a mi nemamo grejanje! Elektrodistribucija isto dere sa računima a neće da reši problem!
Kome možemo da se žalimo za ovakvo maltretiranje? Pa jel treba da ložimo u centru Beograda???
Napominjem to je više zgrada, jedna škola, druga muzička škola, tri ambasade!

Poslednja izmena:
Danas u Srbiji možeš jedino da kupiš litar rakije i da se obesiš:

" Sugrađani koji žive u ulicama 27. marta, Bulevar desopota Stefana, Cvijićeva, Palmotićeva, Takovska i Ruzveltova od jutros su bez grejanja, ali uzrok tome još nije poznat pošto im niko iz Beogradskih elektrana ne odgovara na pozive.
"Beogradske elektrane" saopštile su da je zbog prekida u snabdevanju toplane Dunav električnom energijom, došlo do kvara na prekidaču za prijem električne energije u tom proizvodnom postojenju. "

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/30...entru-Beograda-radijatori-ledeni-do-15-casova

Poslednja izmena:
Кад хоћете да се грејете "фанцу" и да се не упрљате угљем и пепелом који треба изнети једном дневно...
У време нестанка струје и већих хладноћа, моја генерација се грејала под јорган-планином, само, тада смо имали праве девојке а не фејсбук налоге...

А да је покварено наплаћивати целу годину грејање а онда, када је најпотребније укинути га, јесте, покварено је. Само, не постоји други начин осим да се човек индивидуализује по што већем броју егзистенцијалних питања како не би зависио од лопова.

Pre, od prilike, dvadesetak godina, sve ovo su bile redovne pojave.
Svakodnevne restrikcije struje po grupama, a napolju ledenica.
Plus neviđena nemaština; pa sportsko čekanje u redovima, za sve i svašta.

Ova današnja omladina, ko od svile da je satkana. z:mrgreen:
Биле су и пре тридесетак година, 82.-83.-84. СФРЈ је била у банкроту, пристигле обавезе, ми немамо девиза, а нико није хтео да нам позајми....
И није било нафте(пар-непар), кафе, детерџената, јужног воћа, свега што се увози за девизе или се бар као за детерџенте увозе базне сировине, а струју извозили за девизе, па код нас биле рестрикције и по 12 сати(добро сад, по великим градовима по 4-6 сати).
А данас се кмечи док у становима није бања.
Наравно да сте повлашћени што током целе године плаћате грејање, оно што потрошите за сезону развуку вам на два пута дуже време, док људи који се греју на гас углавном немају ту привилегији, него плаћају пуне рачуне сукцесивно месец за месец, глава боле, уши отпададу!

Poznavalac stvari:
Наравно да сте повлашћени што током целе године плаћате грејање, оно што потрошите за сезону развуку вам на два пута дуже време, док људи који се греју на гас углавном немају ту привилегији, него плаћају пуне рачуне сукцесивно месец за месец, глава боле, уши отпададу!

A oni na selu koji nemaju gas nego lože drva i ugalj, keširaju ogrev u septembru. Ali zato nam je 26C u dnevnom boravku. :D

A oni na selu koji nemaju gas nego lože drva i ugalj, keširaju ogrev u septembru. Ali zato nam je 26C u dnevnom boravku. :D
Па можеш да ложиш и шапурике, кукурузовину и бале сламе, при чему је сојина број 1!
Са све властитог поседа!
Као, рецимо Познавалац!

Биле су и пре тридесетак година, 82.-83.-84. СФРЈ је била у банкроту, пристигле обавезе, ми немамо девиза, а нико није хтео да нам позајми....
И није било нафте(пар-непар), кафе, детерџената, јужног воћа, свега што се увози за девизе или се бар као за детерџенте увозе базне сировине, а струју извозили за девизе, па код нас биле рестрикције и по 12 сати(добро сад, по великим градовима по 4-6 сати).
А данас се кмечи док у становима није бања.

Svega ovoga se i ja odlično sećam. Luda vremena druže moj.
Ipak stojim pri konstataciji, da je današnja mladež od svile satkana (bez obzira na teretane i pumpanje mišića)! U globalu je narod postao njakaviji.

Back