Grejanje preko toplane par nepar kao nekada vožnja automobila u jugi!

mario80

Stara legenda
Poruka
84.137
Autorska tema

Jednom u nedelju dana nemamo grejanje tj bude isključeno u popodnevnim satima. Odem kod komšije toplo, čujemo se kroz par dana on mi se žali nema grejanja. Odem kod keve hladno. Čujem se sa ujakom i kod njega hladno. Dakle ustanovili smo da se u beogradu primenjuje sistem grejanja par nepar kao nekada u doba jugoslavije kada je bila nestašica benzina pa si morao da voziš kada je parni broj tablica na autu ili ako je neparni.

Lepo bogami a sve to protkano kojekakvim servisima, priključenjima, havarijama, nedostacima a u suštini NEZNALICE na vlasti koji i nacrtanu kozu uspeju da umore. U stvari se zloupotrebljava gprs kontrola podstanica i gasi grejanje! ETO ZAŠTO govnarima treba 5G! Da bi krali, varali i ubijali narod!

I zanemarite botove koji će odmah da skoče i da pričaju kako je njima lepo i toplo non stop.

BEOGRAD - Zbog kvara na magistralnom toplovodu M1 na grejnom području toplane „Novi Beograd“, prekinuta je isporuka toplotne energije korisnicima duž ulice Omladinskih brigada, Đorđa Stanojevića, blokovima 1, 3, 4, 6, 7, 7a, 33, 34,35, 37,38 i 40.

2166007_0902-shutter_ls.jpg

Nemam ta iskustva, al na početku grejne sezone 2 dana zbog, navodnog kvara, nismo imali 2 dana grejanje.

Kad je 0 ili - greju cele noći tj. održavaju sistem, a preko dana banja.

Sutra računajte da nema grejanja jer će T biti u nekom trenutku preko 12, tako da, grejače ujutru i uveče.
A nisi primetio da pojačaju grejanje za vreme Dnevnika 2, a onda kad je stvarno potrebno (pri presvlačenju u pidžamu) onda isključe

Autorska tema

Jednom u nedelju dana nemamo grejanje tj bude isključeno u popodnevnim satima. Odem kod komšije toplo, čujemo se kroz par dana on mi se žali nema grejanja. Odem kod keve hladno. Čujem se sa ujakom i kod njega hladno. Dakle ustanovili smo da se u beogradu primenjuje sistem grejanja par nepar kao nekada u doba jugoslavije kada je bila nestašica benzina pa si morao da voziš kada je parni broj tablica na autu ili ako je neparni.

Lepo bogami a sve to protkano kojekakvim servisima, priključenjima, havarijama, nedostacima a u suštini NEZNALICE na vlasti koji i nacrtanu kozu uspeju da umore. U stvari se zloupotrebljava gprs kontrola podstanica i gasi grejanje! ETO ZAŠTO govnarima treba 5G! Da bi krali, varali i ubijali narod!

I zanemarite botove koji će odmah da skoče i da pričaju kako je njima lepo i toplo non stop.

BEOGRAD - Zbog kvara na magistralnom toplovodu M1 na grejnom području toplane „Novi Beograd“, prekinuta je isporuka toplotne energije korisnicima duž ulice Omladinskih brigada, Đorđa Stanojevića, blokovima 1, 3, 4, 6, 7, 7a, 33, 34,35, 37,38 i 40.

Drago mi je da imam svoj kotao i svoje grejanje.Ovako ljudi u gradovima veoma skupo placaju grejanje,a stalno neki problemi.Da spuste cene nece,a ne greju nikako.

Autorska tema

Tako je to kad covek nije sam svoj gazda.

Kad si sam svoj gazda, i imas svoju kucu, sam sebe grejes ne greju te drugi , kad hoce, koliko hoce.

Drago mi je da imam svoj kotao i svoje grejanje.Ovako ljudi u gradovima veoma skupo placaju grejanje,a stalno neki problemi.Da spuste cene nece,a ne greju nikako.

Sve su to lopovi. Naplacuju ti 100% cenu a daju ti 50% grejanja koje placas.

Tako je to kad covek nije sam svoj gazda.

Kad si sam svoj gazda, i imas svoju kucu, sam sebe grejes ne greju te drugi , kad hoce, koliko hoce.

Sve su to lopovi. Naplacuju ti 100% cenu a daju ti 50% grejanja koje placas.

... а кад скочи биткоинт 1 400 % ... то је 'зарада'.......

За грејања недостатак Све је крива помама за крипто валутама .... Јер реалне ствари неможе да подмири ни да плати виртуелна реалност

Sta me briga ne zavisim od toplana ,drva mogu uvek da dosecem ako zafali.

' Тако ми у Кина ... Сече све и ложи све .. чак и псе '

Си Жи Минг .. ( гвоздени радијатор )

' Ми у Бела Двора ништа не осећа ... Нама република ложи струја '

ТКЗВКЊКВ

Не разумем, како комшија има а ти немаш?

У истој сте згради?

Па, цеви пролазе кроз све станове, не може вода из радијатора да иде до неких станова а до неких не?

Јесте заебано централно грејање у старијим зградама, јер не можеш да контролишеш потрошњу, и време кад грејеш а кад не. Удобно је, јер не размишљш, али не зависи од тебе кад ћеш да се грејеш а кад не. Почне хладно, а још није грејна сезона, па се смрзавају људи. После прође грејна сезона, крене хладан талас, нема грејања. Или, пре подне власник стана оде на посао, нема никога у стану до послеподвенвих часова, а грејање цепа, па иде и рачун.

А рачун за централно уопште није мали. Ако је у питању мало већи стан.

... а кад скочи биткоинт 1 400 % ... то је 'зарада'.......

За грејања недостатак Све је крива помама за крипто валутама .... Јер реалне ствари неможе да подмири ни да плати виртуелна реалност

' Тако ми у Кина ... Сече све и ложи све .. чак и псе '

Си Жи Минг .. ( гвоздени радијатор )

' Ми у Бела Двора ништа не осећа ... Нама република ложи струја '

ТКЗВКЊКВ

Nije ti bitkoin kriv sto si los domacin, lenj i nesposoban pa ne zelis da organizujes sam sopstveno grejanje nego bi da drugi rade tvoj posao.

Autorska tema

Par Nepar iz bivše Juge je JEVROPSKA TEKOVINA
Isto bilo u Francuskoj

A i ono kad nije bilo kave za Proletere iz djaba stanova (samo da se uleti) isto falila i kod drugih.
Recimo u Njemačkoj

Svaki kurvarluk kopiramo od drugih
Bez jasnog razloga

ti ako imas dovoljno masina za rudarenje, i ne treba ti grejanje sada, veci problelm ti je leti klima

Uvek je centralno grejanje bilo prevara najgore vrste. Em skupo em te ne greju kako treba.

Al ljudi su po prirodi lenji, ne vole da loze, pa im tako lakse i pristaju da placaju tu prevaru.

Doduse na mnoga mesta i ova grejna mafija i ne dozvoljava da se raskacis sa centralnog.

Uvek je centralno grejanje bilo prevara najgore vrste. Em skupo em te ne greju kako treba.

Al ljudi su po prirodi lenji, ne vole da loze, pa im tako lakse i pristaju da placaju tu prevaru.

Doduse na mnoga mesta i ova grejna mafija i ne dozvoljava da se raskacis sa centralnog.
aha, ne rudaris, pa ne greju kompjuteri...

ovde u americi je standard da gas greje vazduh, koji ide kroz pod, ili plafon, ili sa strane, ventilator u peci gde gori ga razduvava kroz te cevi
ta pec moze da bude u podrumu, i onda topao vazuh ide sa strane, gde se spajaju pod i zid, a ako nemas podrum, pec ti je u sredini kuce i. onda vazduh ide kroz pod, ugradjene cevi u betonski temelj, imaju otvori u svakoj sobi, kupatilu itd, iz poda, opet blize zidu, sta znam ispod svakog prozora

te peci na gas mogu da imaju stepen iskoriscenosti, sta znam 80-90%, sagorevanjem se gubi deo toplote koji ide u dimnjak, ja sam pre neku godinu zamenio staru koja imala 30 godina cak... na gas radi i masina za susenje vesa i bojler, i isto izduv ide u isti dimnjak, stoje mi u istoj utility prostoriji, u sred kuce, a cevi su razvedene do kujne i kupatila - sve se naslanjaju, imajui zajednicki zid sa tom centralnom utility room - jako prakticno, a staro vise od pola veka
Smederevac bajo
i to sam se lozio da stavim, ali neki italijanski dizajn, ko ce da porucije smederevca u ameriku?

1640327909533.png

Made in Italy | La Nordica - Extraflame

Poslednja izmena:
Nije ti bitkoin kriv sto si los domacin, lenj i nesposoban pa ne zelis da organizujes sam sopstveno grejanje nego bi da drugi rade tvoj posao.

Аууу... ал'си ти паушално критизерски расположен ...

Јел то од воде са Арсеном или Угљоводоничне ...... Војвожанска

Ja preporucujem ruski kotao efikasnost blizu 90%

линк ... ка техничким карактеристикама.. продајној мрежи ... ?

п.с.

лобирање наплаћујеш у биткоинтима ?!

Не разумем, како комшија има а ти немаш?

У истој сте згради?

Па, цеви пролазе кроз све станове, не може вода из радијатора да иде до неких станова а до неких не?

Јесте заебано централно грејање у старијим зградама, јер не можеш да контролишеш потрошњу, и време кад грејеш а кад не. Удобно је, јер не размишљш, али не зависи од тебе кад ћеш да се грејеш а кад не. Почне хладно, а још није грејна сезона, па се смрзавају људи. После прође грејна сезона, крене хладан талас, нема грејања. Или, пре подне власник стана оде на посао, нема никога у стану до послеподвенвих часова, а грејање цепа, па иде и рачун.

А рачун за централно уопште није мали. Ако је у питању мало већи стан.

Има случајева када су пекаре добијале рачун од топлана за секундарно грејање .

Под секундарним грејањем се подразумева да у просторијама корисника услуга даљинскога грејања

нема топловодних инсталација

АЛИ

својим зидовима се исти ( примаоц рачуна )

наслања односно граничи са просторијама и корисницима које

јавно комунално Топлана греје ..

те стога ,

узевши у обзир факторе пропагације топлотне енергије и релевантне формуле

кроз ваздух , одмносно зидове , лако се долази до рачунице о нивоу утрошене енергије у секундарном грејању

и насталој финансијској обавези коју је предметни ( пекарски ситем ) у обавези намирити у износу и законском року

Poslednja izmena:
Kažu da izaziva najteže moguće bolesti.

Lazanski imao jedan....

опаа.... анти лобинг лобистА

па зар то ниј' ефантастично

Ви се грејете на нуклеарни портабл реактор фирме 'Три Миље '... или 'Фокучима' ?!

aha, ne rudaris, pa ne greju kompjuteri...

ovde u americi je standard da gas greje vazduh, koji ide kroz pod, ili plafon, ili sa strane, ventilator u peci gde gori ga razduvava kroz te cevi
ta pec moze da bude u podrumu, i onda topao vazuh ide sa strane, gde se spajaju pod i zid, a ako nemas podrum, pec ti je u sredini kuce i. onda vazduh ide kroz pod, ugradjene cevi u betonski temelj, imaju otvori u svakoj sobi, kupatilu itd, iz poda, opet blize zidu, sta znam ispod svakog prozora

te peci na gas mogu da imaju stepen iskoriscenosti, sta znam 80-90%, sagorevanjem se gubi deo toplote koji ide u dimnjak, ja sam pre neku godinu zamenio staru koja imala 30 godina cak... na gas radi i masina za susenje vesa i bojler, i isto izduv ide u isti dimnjak, stoje mi u istoj utility prostoriji, u sred kuce, a cevi su razvedene do kujne i kupatila - sve se naslanjaju, imajui zajednicki zid sa tom centralnom utility room - jako prakticno, a staro vise od pola veka

i to sam se lozio da stavim, ali neki italijanski dizajn, ko ce da porucije smederevca u ameriku?

Pogledajte prilog 1072416

Made in Italy | La Nordica - Extraflame

Смедеревац ?!

То је Нордијски ( норвешки радијатор ) верзија 1.0

Пу... украли су опет Србима бренд као Ракија .. Ајвар .... Наизменични Асинхрони Мотор....

Ви се грејете на нуклеарни портабл реактор фирме 'Три Миље '... или 'Фокучима' ?!
Ne znam, ja se samo probudim kad ono ima grejanje.

# radosti Beograda

Čujem da u pasivnim krajevima moraju da ustanu u 4 i lože s ledenicom na nosu :sad2:🥶

To ne pominju u onim ciganskim pričama u "Politici" ("Radoje ima 78 dece i rešio je da se poturči u selo.")

Back