Greh je ali ..

Ako si mene videla da idem ulicom i upirem prstom ili vicem GRESNICA, GRESNIK ili whatever... onda tvoj komentar na mestu. Inace imas rupe u argumentima, a ja nemam zivaca da se raspravljam. Imam pravo da se ne slazem sa abortusom i da ga osudim isto kao sto neko drugi moze da ga ucini. Svako zivi po sopstvenom izboru i ja tako zasnivam svoje misljenje o ljudima na svoj nacin. Nemam dobro misljenje o ljudima koji su abortirali.

Ako si mislila da cu da cutim i ne kazem pored ovih sebicnih prica dete nam nije odgovaralo, dete nam je smetalo... i slicno.... ne. Zao mi je sto ce moje reci povrediti ljude, ali treba biti realan... i nazivati stvari pravim imenima.

Ali meni, jednostavno, nije jasno ŠTO TEBE TOLIKO DOTIČE NJIHOVO NEROĐENO DETE?
Iliti - zašto ne gledaš svoja posla, jednostavnije rečeno... Eto.
Nisam te videla da ideš ulicom, ali forumom da.

Moje dete će sutra da me dotiče, a jedino što u vezi sa mojim odlukama, a povezano sa drugim ljudima može da me brine, jeste - zašto sva ta svetina daje sebi za pravo da preispituje MOJE odluke, u mom životu?
Ako osuđuješ abortus time direktno šalješ poruku doktorima da je to nešto strahovito, ne ti ali 100000 tebe da.
Time, indirektno, uskraćuješ pravo drugim ženama, koje abortus ne osuđuju, na isti.
Sutra se može i tebi desiti. Može, ma šta ti rekla. Da zatrudniš, a da to nisi želela, ne govorim o abortusu. Smetalo bi da drugi zabadaju nos? Da kažu - gle qrvetine, ebala se sa svima, sigurno ima i neku boleštinu?
Prevencija abortusa je ona druga od Crkve - nema seksa pre braka. I to je greh, zar ne?
I ja se ne raspravljam već lepo pišem, nema potrebe da se uzbuđuješ. Ne smeta mi tvoj odgovor, naprotiv.

Ma sada već smaram, ali ja sam za to da, kada si u nečemu, ma koliko maloumno bilo, onda poštuj do kraja.
Dete može da se "omakne", ali ne pravom verniku. Taj zna u kompletu šta Bog navodno želi od nas, i toga se drži.
Ali pričestiti se i, pritom, prethodne nedelje mrzeti ceo svet, imati odnos sa nekoliko različitih ljudi, psovati i piti, pa se vaditi na post, onaj sa hranom, znate :roll: ... Zaboga.
I sad je taj neko pravednik, vernik? Seks pre braka je prevaziđena stvar, ali abortus ostaje ubistvo jer još postoji nekoliko miliona koji ga osuđuju.
Šta reći...

zakon kaze da je abortus dozvoljen do treceg meseca trudnoce valjda.znaci smatra da nije greh i da nije kaznjiv.
ako nisi vernik opet ne vidim osnovu za neko optuzivanje drugih ljudi zato sto su izvrsili abortus.
daleko od toga da je to nesto lepo i dobro,ali hej nije tvoja materica,tvoj embrion,tvoje telo,nego neke druge zene.
i stvarno mi je bezveze kada se nadje neko da osudjuje druge ljude zato sto nisu hteli da rodje dete....klasicno trpanje u tudj zivot.

uzgred,naravno da abortus nije kontracepcija, ali ni jedna kontracepcija nije 100 % pouzdana....

da ne daj boze zatrudnim, ne bih rodila dete jer mi nije vreme. i tacka. i nema sta da se neko tu pita ili cudi sta sam i zasto uradila.

@ Lexa

Oprosti sto te prekidam, ali bi bas bilo zgodno da pogledas sta sam napisala prije nego sto izneses primjedbe.
Naime, NIPOSTO nisam rekla da kad realno sagledam treba zadrzati nezeljno dijete. Naprotiv. Upravo sam rekla da ja na prvi mah osudjujem takav cin, ali ako ovjektivno sagledam (mrzim sto ponavljam receno), bolje je da ne rodi dijete koje nece voljeti niti znati da ga podize.
Budi ljubazna, pa procitaj navedeno jos jednom, prije nego sto uzmes da parafraziras.

Nevena, znam šta si napisala. Budi ljubazna pa još jednom pročitaj šta sam ja napisala, onomad.
Jes' da umem da ih zaqqljim, ali ako se pažljivo pročita, rečenice dobijaju smisao.

"Nevena kaže da sa objektivnim stavom misli da je bolje nemati neželjeno dete....."

biću malo oštra i bezobrazna,ali šta da radim.

abortus odobravam samo kretenskim tinejdžerkama jer bi im dete uništilo život a nisu ni imale pojma šta znači reč "kontracepcija".
u ovom slučaju,bolje je roditi dete,naravno. ali ako si ti u pitanju-ženo,pobogu,što nisi pazila ako već razmišljaš o abortusu?
pored svega,abortus jeste greh,za razliku od rađanja bebe.

Lexa:
Nemo' se ljutiš, napadam te jer se ne slažem sa tobom, to je sve.
Zato i služi forum?

Ok. moja greska.
A, mislim da je "napad" malo tezak pojam za ono cemu sluzi forum. Ok je razmjena misljenja, ali "napadam te"... napadam samo izuzetne slucajOve, koje nemam energije da navodim, ali pretpostavljate koji su likovi.

Pa ja reko' da me već ionako doživljavaš kao napadača, pa da ne štedim izraze. U suštini mi se sviđa kako razmišljaš, ne bih nekoj budali onoliko odgovarala.

Kexi, ja ne znam nijednu devojku koja nije bar jednom bez zaštite imala odnos... Ne znam u čemu je fora, ali očigledno ih nije teško nagovoriti.
Imam stav da svako treba da radi sa sobom ono što misli da mu odgovara, i da mi ostali nemamo pravo da osuđujemo nečiji postupak jer grešimo i sami. To je jedna stvar o grehu koju prihvatam. Ljudi greše.
Ali, opet, ako se povodiš "grehom" kao argumentom, možda je bolje da štedim energiju...

Lexa:
Pa ja reko' da me već ionako doživljavaš kao napadača, pa da ne štedim izraze. U suštini mi se sviđa kako razmišljaš, ne bih nekoj budali onoliko odgovarala.

Kexi, ja ne znam nijednu devojku koja nije bar jednom bez zaštite imala odnos... Ne znam u čemu je fora, ali očigledno ih nije teško nagovoriti.
Imam stav da svako treba da radi sa sobom ono što misli da mu odgovara, i da mi ostali nemamo pravo da osuđujemo nečiji postupak jer grešimo i sami. To je jedna stvar o grehu koju prihvatam. Ljudi greše.
Ali, opet, ako se povodiš "grehom" kao argumentom, možda je bolje da štedim energiju...

evo-JA NIKAD NISAM IMALA SEX BEZ ZAŠTITE.
nisam ja pričala o devojkama koje znaju šta rade.....već o onim glupačama koje dečko nagovara uz čuvenu rečenicu-"paziću,ne brini",i one posle zatrudne....ja mislim da je abortus ubistvo.
kao što rekoh izuzimaju se abortusi kod tinejdžerki i abortusi kod devojaka koje nisu imale sex bez zaštite svojom voljom.to je moje mišljenje,nemaš prava da ga omalovažavaš,ali imaš prava da se ne slažeš sa njim.

Možda zato što si 90. godište... No, to što nisi imala odnos bez zaštite je za svaku pohvalu, ali još imaš vremena...

Ono na šta bih da skrenem pažnju je da ovde barataš emocijama više nego razumom - ti bi tako rado kaznila te glupače, jel' da?

U suštini to i jeste za osudu, ali onda imamo situaciju da su samo one zabrljale i da su devojke stvorenja iz pakla koja ubijaju plod u svom stomaku... Nekako se zaboravi taj faktor nagovora.
Jednom sam otvorila temu "Glavni krivac", i zašto se on stalno baca u drugi plan. Došli smo do zanimljivih odgovora...
Potpuno je druga priča kada neko to radi sasvim voljno i svesno. ON je veći i jači, i svako protivljenje nosi potencijalan, malecki, duboko prikriven strah da neće biti uvaženo, što bi bilo katastrofa, zar ne?
Mnogo je jednostavnije podleći.
Nije bog zna kakvo opravdanje, ali jeste nekakvo...
Ali sada malo odlutah od teme, tj. smorila sam i sebe.

Pitanje je sta on i ona zele,i kako vide svoju vezu i buducnost.Nemam nista protiv vanbracne zajednice,bitno je kako ta zajednica funkcionise se,da li se ljudi medjusobno postuju i vole.Abortus ne odobravam,sem ako ne postoje pravi razlozi za to.
E sad........ne znam kakva je situacija medju tim ljudima.......zasto se na kraju krajeva ne bi vencali?

Zar je greh roditi dete? Abortus je greh? To znaci, da treba zene, koje rode vanbracno dete ili abortiraju, spaliti na slamnjaci? U kom vremenu zivite?

Ja bi svakako rodila dete, ako bi mi okolnosti to dopustale (starost, finansije).

ja bih isto rodila, i da, mislim da je to ubistvo, jednostavno posle toga ne proshao dan a da ne razmishljam kakva bi osoba ta grudvica bila, shta bi volela, shta bi mogla da bude i shto je najgore mislim da bih je volela iako je ne bih upoznala... a isto tako mislim da je ovo pitanje toliko lichno i u potpunosti problem same te osobe, tj da je npr moja prijateljica u pitanju nikad joj ne bih popovala ako misli i oseca drugachije i bila bih tu za nju u svakom sluchaju... svakako sam za slobodu da svako odluchi kako hoce... kapiram da medju mnogim zenama koje zagovaraju zabranu abortusa ima gomila ludaka koje bi najradije i spalile zene da mogu i obrnuto... mozda je i moj razlog sebichan, ali je moj i imam pravo na njega

Back