Greh 6

Da li je greh spavati sa dve rođene sestre?

• Ukupno glasova
    5
Polako, ali sigurno, pdf. lj i s se pretvara u pdf. religija?
Onaj ko nije grešan neka baci kamen?
A na temu:
Moraliste nešto baš i ne ljubim.
U svakome od nas je raspon između Đavla i Boga, a svi smo mi na istoj klackalici?
Prevagnuli smo, ali znamo i za iskušenja?
A?
A?

Polako, ali sigurno, pdf. lj i s se pretvara u pdf. religija?
Onaj ko nije grešan neka baci kamen?
A na temu:
Moraliste nešto baš i ne ljubim.
U svakome od nas je raspon između Đavla i Boga, a svi smo mi na istoj klackalici?
Prevagnuli smo, ali znamo i za iskušenja?
A?
A?
U svim tim pricama se lome dve stvari:
1. Opsti moral. Ne cini drugome sto ne zelis sebi, sta je prihvaceno u drustvu? pitanje poliamorije, pitanje prevara i td.
2. Ljubavna pravda. (jer kad su opsta pravila u pitanju, mora da postoji i pravda) Koliko neko dobro prodje na polju ljubavi kroz ta moralna ogranicenja.

Po meni je to da ako imamo neke univerzalne odrednice koje vaze za sve ljude, onda treba i da imamo tu univerzalnu pravdu i sledovanje. Jer ne vazi vise kao nekad da se praznine u tome popunjavaju sa: Bog je tako hteo i tu se stavlja tacka.
Ne nije, jednostavno smo razliciti i ne vazi za sve nas isto. Kad god puknes neku dobro ribu, mozda crkne negde neka panda? Ili je mozda pao u depresiju neki streber koji je bio zaljubljen u nju do usiju a nije imao snage da joj to kaze i gledao te je kako mu je odvlacis ispred nosa.
Tako da..ne znam bas koliko mozemo da mudrujemo o moralu kada su u pitanju seksualni odnosi izmedju ljudi.

Ok @tema..
Nije mi jasno kako se neko napali na sestru. Doduse odrastao sam sa bratom, ali imam rodjake i sl. Nekako mi nije nikad palo to na pamet, dozivljavam ih skroz drugacije - poput sestara. Ok, sve su pristojne devojke, nisu onaj fazon mamljenja minicima, butkama i td. Ko zna...valjda imam srece zbog toga.

Back