Gregorijan: Silajdžić i Dodik se bore za teritoriju BiH

za takvo stanje u Bosni su krivi Hrvati jer je njima i u matici i u BiH vaznije da se RS ukine nego to shto ih boshnjaci satiru
Josh od Njofre bosanski hrvati su zrtvovani zarad hrvatske u avnoj-evskim granicama ali shto je najsmeshnije i oni sami u tome zdushno pomazu
da ne idu logikom "da srbinu crkne krava"nego pre svega zbog sebe i svog opstanka se politichki okrenu RS,boshnjacima bi se vladalo u bosni a ne obrnuto jer Srba i Hrvata zajeno josh uvek ima vishe
ali kad vidimo shta Mesic lupeta i kakav je mentalni sklop tih ercegovaca od toga nikad nece biti nishta

za takvo stanje u Bosni su krivi Hrvati jer je njima i u matici i u BiH vaznije da se RS ukine nego to shto ih boshnjaci satiru
Josh od Njofre bosanski hrvati su zrtvovani zarad hrvatske u avnoj-evskim granicama ali shto je najsmeshnije i oni sami u tome zdushno pomazu
da ne idu logikom "da srbinu crkne krava"nego pre svega zbog sebe i svog opstanka se politichki okrenu RS,boshnjacima bi se vladalo u bosni a ne obrnuto jer Srba i Hrvata zajeno josh uvek ima vishe
ali kad vidimo shta Mesic lupeta i kakav je mentalni sklop tih ercegovaca od toga nikad nece biti nishta

hrvati u bih su se davno okrenuli prema rs-u,
dragan covic, predsjednik hdz-a bih je otvoreno uz dodika..

samo, to je sada vec sve kasno..

ono sto prica mesic nije stav bosanskih, pa ni hercegovackih hrvata...

sto se tice tudjmana, on je prvo bio s bosnjacima, pa protiv, pa opet s njima,
i zauvijek unistio naklonost koju su neki bosnjacki krugovi imali prema zagrebu...

upropastio je bosansku posavinu, da bi obezbjedio zaledje obali koju ce rasprodati i
od sve te politike ima koristi, onih cuvenih 200 obitelji, iz njegovih govora...

zbog cega bi se trebali upitati ?
hrvati vise nemaju znacajan utjecaj na politicki zivot u bih,
a srbi ce biti pod stalnim pritiscima,

nije slucajno sto se na fbih tv prica stalno o ratu, i sto su davanja za demobilizirane
branitelje u federaciji najveca od svih bivsih jugoslavenskih republika..

cilj i jeste odrzavati napetost i vrsiti pritisak na rs-u, dok god ista postoji ..

sto se dodika tice, on imovinu kupuje u srbiji...
ko zna ciji je igrac...
mozda i radi u korist srpske stete, ne bi bilo prvi put...

Ma kakva izdvajanja za borce pa oni u unsko sanskom kantonu nisu pare dobili još od avgusta?Pa vi imate manjak od 30 miliona maraka u budžetu dosada.Istina Dodik kupuje imovinu ali po RS šta to znači.Da nije bilo famozne podjele 51 -49% posto nebi ni ovo sada imali nemoj da se lažemo

Ugledni političari zamjeraju bošnjačkim političarima što se postavljaju u ulogu žtrve.

Do sada je BiH tretirana kao politički OBJEKT a tako i bošnjački političari.
Ovo ne treba da čudi, jer i žrtva je objekt, točnije predmet promatranja. Žrtvi je potrebna pomoć, zrtva se obraća institucijama za zaštitu svojih prava, žrtva ne može bez tuđe pomoći, žrtvi je potrebna tuđa zaštita, itd., itd. Stoga je zahtjev da se Bošnjački narod prestane predstavljati žrtvom u potpunosti ispravan.

Jer ulogom žrtve se ne može graditi
suživot sa ostalima, jer u samom startu imaš poseban i izdvojen status,
a ako je poseban nije isti sa ostalima.

Ma kakva izdvajanja za borce pa oni u unsko sanskom kantonu nisu pare dobili još od avgusta?Pa vi imate manjak od 30 miliona maraka u budžetu dosada.Istina Dodik kupuje imovinu ali po RS šta to znači.Da nije bilo famozne podjele 51 -49% posto nebi ni ovo sada imali nemoj da se lažemo

iz budzeta ide preko 500 miliona km za tu kategoriju...
i samo ta stavka budzeta(proračuna) ide gore vjerovatno preko 20%

da mi ih je mati rodila, to je previse...

Стање у БиХ је слично као кад се припрема паљење ватре у шпорету. Имате ситна дрва, имате крупнија, имате и папир на правом мјесту. Сама од себе вјероватно се никад неће упалити али ови што држе упаљач то могу урадити кад год пожеле. Ми имамо само шибице које се саме угасе од вјетра али зипо упаљач држе странци. Тренутно немају неких посебних планова са нама (сем да одрже стање у шпорету јер може затребати, никад се не зна) па нас пуштају да режимо и лајемо једни на друге. С времена на вријеме добијемо по коју ћушку, чисто да не заборавимо ко је главни.
Ја не видим на нашој политичкој позорници личност довољно храбру да би покушала да промјени стање (иако је сврсисходност самог покушаја веома, веома упитна), а на оној главној, свјетској, још није дошло до толиких промјена да би оне проузроковале промјену стања у БиХ. У овом времену мањка историје бићемо до коначног позиционирања снага у новој Европи односно до рјешавања питања у "руској БиХ" односно у Украјини.

nije slucajno sto se na fbih tv prica stalno o ratu, i sto su davanja za demobilizirane
branitelje u federaciji najveca od svih bivsih jugoslavenskih republika..

cilj i jeste odrzavati napetost i vrsiti pritisak na rs-u, dok god ista postoji ..
Sad ja nesto ne kapiram. Da li ti mislis da je cilj federalnog udaranja u ratne bubnjeve (i pomamljivanje naroda koje uz to neminovno ide) samo pritisak na RS, ili priprema za neki konkretni pichvajz?

Sad ja nesto ne kapiram. Da li ti mislis da je cilj federalnog udaranja u ratne bubnjeve (i pomamljivanje naroda koje uz to neminovno ide) samo pritisak na RS, ili priprema za neki konkretni pichvajz?

za sada samo pritisak na rs jer medjunarodna zajednica ne dozvoljava bilo sto drugo..

medjutim, to pomamljivanje naroda,
ce dugorocno dovesti do potpune promjene klime u drustvu.....

vjera i politika su cvrsto vezane, vehabije jacaju svakim danom,
svakodnevno prekopavanje grobnica djeluje uzasno na psihu ljudi...

odredjeni politicki krugovi su osigurali pobjedu na izborima za narednih 10 godina...

upravo sam gledala intervju s vlasnikom pp fis vitez, u kojem je izvrsen,
navodno teroristicki, napad sa smrtnim posljedicama...

ocito je da zna o cemu je rijec (iako mup suti), ali pokusava smiriti duhove, kaze..najsretniji bi bio da su to ucinili marsovci..

za sada samo pritisak na rs jer medjunarodna zajednica ne dozvoljava bilo sto drugo..

medjutim, to pomamljivanje naroda,
ce dugorocno dovesti do potpune promjene klime u drustvu.....

vjera i politika su cvrsto vezane, vehabije jacaju svakim danom,
svakodnevno prekopavanje grobnica djeluje uzasno na psihu ljudi...

odredjeni politicki krugovi su osigurali pobjedu na izborima za narednih 10 godina...

upravo sam gledala intervju s vlasnikom pp fis vitez, u kojem je izvrsen,
navodno teroristicki, napad sa smrtnim posljedicama...

ocito je da zna o cemu je rijec (iako mup suti), ali pokusava smiriti duhove, kaze..najsretniji bi bio da su to ucinili marsovci..
Hvala na odgovoru. A to lozenje raje je opasna rabota ma koji mu bio cilj. Jedared, kad sam bio dosta zaludan, letimicno sam prelistavao Sarajevo X forum. Stekao sam utisak da za vecinu koja se tamo okuplja rat nikada nije ni prestao.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru. A to lozenje raje je opasna rabota ma koji mu bio cilj. Jedared, kad sam bio dosta zaludan, letimicno sam prelistavao Sarajevo X forum. Stekao sam utisak da za vecinu koja se tamo okuplja rat nikada nije ni prestao.

pa znas kako... odrzava se to stanje. i to profesionalno...

doduse, zivot ide dalje.. ima i drugih tema,
medjutim rat je stalno tu negdje, oko nas..

pa znas kako... odrzava se to stanje. i to profesionalno...

doduse, zivot ide dalje.. ima i drugih tema,
medjutim rat je stalno tu negdje, oko nas..

Ja ću ti reći nešto što je meni rođeni brat moga dede rekao: ,, Srbi, Hrvati i Muslimani se nikada neće pomiriti." To je istina sa kojom se moramo pomiriti... kada sve saberemo i oduzmemo... svi smo ravni nuli.

Ne, Dodik tvrdi pazar.

Ukoliko mu je stalo do nezavisne Srpske, što to ne pokrene sad, već bi to uradio samo u slučaju smene?!
Zato što kada ga smene, neće imati šta da izgubi, a sad ima. Dakle, on se povodi svojim ličnim interesima, a ne interesima Srba u RS.
Izjava da će, u slučaju smene, 'povesti Srpsku u nezavisnost' me je šokirala i povukla osnovno pitanje - ako ti je do nezavisne Srpske, što čekaš smenu?! :???:

Ovo je jedan ugao gledanja, Srbi u RS su rekli da ne žele radikalizaciju, da se može razgovarati o svemu, ali da su i minimumi na koje bi pristali jasno definisani. Muslimani naravno ostaju pri svojim starim stavovima i recikliranim idejama koje su i dovele do rata. Dodik je to rekao u smislu da ako bi visoki predstavnik skinuo njega u nadi da bi postavio nekog drugog ko bi pristao na urušavanje RS - narod bi ga sigurno podržao, a vidjelo se i po povlačenju visokog predstavnika kako stoje snage.

Back