Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako si ves odlucio da to bude jun ona biraj sto juznije da ides. Moj izbor je definitivno KRIT!!!
Ukoliko pomeris svoje putovanje za kasnije onda biraj bilo sta osim Halkidikija (pri tom mislim samo na Kasandru). Ne zovu ga dzabe "srpska kolonija". Ja licno ne volim da oko sebe cujem samo srpski.
2005. smo najvise zbog drustva isli u Pefkohori (fuj). Najvise smo boravili u Haniotiju, donekle simpaticnom mestascu. Kupali smo se na plazi Molos jer nam je beba imala 4,5 meseca a plaza je imala prirodan hlad. Na zalost tog hlada vise nema jer je izgoreo prosle godine u pozaru.
Kad sam vec kod prosle godine, ono sto smo tamo doziveli ucvrstilo je moju odluku da vise nikad ne letujemo na Kasandri. Naime, zbog drustva smo se odlucili opet za Halkidiki, ovog puta za Kriopigi. Hotel fenomenalan, cist, na lepom mestu, dobra klopa, cisti bazeni. Ma, pravi raj. Samo je imao jednu manu - histericna gazdarica. Nasa radost zbog lepog smestaja kratko je trajala. Posle samo 2 dana izbio je pozar - u kom smo se i mi nasli! Bukvalno smo uleteli u vatru i bezali joj na 20 metara. Sad kad pomislim na sve to cini mi se kao u nekom filmu. Pa da skratim pricu (koja je, verujte mi bila veoma uzbudljiva) - posle noci provedene na plazi do koje smo uspeli da se probijemo kroz saobracajni kolaps - SA DETETOM OD 1,5 GODINE zamotanim u peskir stigli smo u hotel u 7 i 15. I probudili gazdaricu koja je pobesnela sto smo dosli tako kasno tj. rano i naravno sto smo je probudii jer, Boze moj, hotel radi od 8! Prvo nisam nikad cula da hotel ima radno vreme i drugo nikad nisam cula da neko bude ISTERAN IZ HOTELA od strane gazde. E to se nama desilo! Spakovali smo se i napustili hotel i sokirani se vratili kuci. I jedino mi je zao sto nismo u tom haosu pronasli turisticku policiju za koju sam cula da su prilicno rigorozni.
Ja sam se malo udaljila od teme ali ako nadjete u ponudi hotel "Paradiso" ili kako mu vec bese ime zaobidjite ga u velikom luku.
Ono sto je Kasandru cinilo privlacnom je ta suma koje predpostavljam u velikoj meri vise nema.

Sto se Stavrosa tice bila sam tamo kao mala i mislim da je to mesto prvenstveno za porodice sa malom decom. Nista specijalno.
Meni se i Peloponez svideo.
Po meni za izbegavanje je i Paralija, Nei Pori, Olimpic beach.
Santorini - mislim dai je vise za izlet sa nekog drugog ostrva nego za letovanje. Osim ako ti nije mrsko da se lomatas do plaze svaki dan.
Mikonos - fino ai iskreno ocekivala sam mnogo vise. Doduse, prekratko sam bila tamo. Dobar je nocni zivot. Preskupo ostrvo, bar je bilo pre par godina.
Rodos - moja sestra je zivela 6 meseci tamo i uopste nije odusevljena. Prednost je dala Kritu.
I tako opet se vracamo na famozni Krit. :D

Nemam ništa protiv Elleni, ali ne poznaješ dovoljno scenu....

Mnogo bolje ribe su Maro Lytra, Despina Vandi, Elli Kokkino, Peggy Zina, Kaiti Garbi...

PeggyZina

001.jpg

Kaiti Garbi

garbi_kaiti_tou_fegariou_anapnoes_front.jpg

Despina, Kraljica grcke muzike...

10050.jpg

Slušaj...kako ne bi znao za Kaiti i Despinu, al su ipak starije od Elene...od te ''starije garde'' je dobra i Anna Vissi...Al kad smo već kod muzike osim Elene dobra je i Kelly Kelekidou-i s njom bi se ja rado pohvato, a to važi i za onu malu Ralliu Hristidou i Xryspu...ma brate Grkinje su vrhunske žemske he he he.

Ma nije loša Rallia ;) ima i onu Eisai makria ako sam dobro zapamtio, al kad smo kod muzike predobri su Pyx Lax...Poula me i Epopse agapi na thimizeis super pjesme...
Btw. samo da kažem jednu anegdotu kad sam bio tamo kod Suniona pa se kupo s frendovima, a ( maturalac bio ) dogovorili se s razrednicom da dođemo tad i tad...a mi ošli tamo do nekih stijena i špilja...ronili zajebavali se... i sad mi bi još, a ne znamo kad moramo poć jer nemamo sat...kad tamo dalje neki par se kupa i ja reko ajd da njih pitam i počnem se derat Uhr...ništa, Time, clock ništa...onako izbezumljen izderem se Sati, kolko sati...kad frajer se okrene i kaže 3:15 i doda onako balkanski pa šta bre ne kaže pre-tako nešto...ja sam se polomio, svaka mu čast.
Ima tamo lijepa špiljica i kad uđeš kroz u špilju ima kao neki bazenčići i tamo s jednog bazenčića ima kao tunel ( mal ima nekih 7-8 m ) pod vodom ( ja ne znam jel to netko zna ) al mi smo ronili i izašli baš na morsku stranu-kao preplivaš dio špilje pod vodom...joj koji adrenalin...usko a vidiš samo svjetlost u daljini i kad izranjaš-frendove noge-to ovi papci šta nisu htjeli sa nama. Ma Grčka je zakon. :D

Btw. da malo pitam ljude ovdje ( jer u Hrvatskoj baš i nema nekih veza s Grcima )...pa da pitam - kolko se plaća ovako jefitinije-pristupačnije smještaj po apartmanima i sobama u Ateni, Solunu, Krfu il negdje drugdje, ja sam gledo neka soba za mene i još par likova što bi išli u Atenu po glavi bi nas izašlo oko 14 eura, jel ima štagod jeftinije? Silom hoću opet u Grčku... :twisted:

zabofaker:
Btw. da malo pitam ljude ovdje ( jer u Hrvatskoj baš i nema nekih veza s Grcima )...pa da pitam - kolko se plaća ovako jefitinije-pristupačnije smještaj po apartmanima i sobama u Ateni, Solunu, Krfu il negdje drugdje, ja sam gledo neka soba za mene i još par likova što bi išli u Atenu po glavi bi nas izašlo oko 14 eura, jel ima štagod jeftinije? Silom hoću opet u Grčku... :twisted:

Mozes naci po glavi smestaj od 10 do 15 evra. Mada opet pitanje je koliko vas ide. Koliko planirate da ostanete, sve se to uzima u obzir onaj kod koga odete on razmotri situaciju i na kraju kaze cenu. I nezaboravi da se cenkas sa njima pogotovu u Solunu. Oni se uvrede ako se sa njima necenkas. Uzivajte u odmoru, pozdrav...

domacin_uzice:
Mozes naci po glavi smestaj od 10 do 15 evra. Mada opet pitanje je koliko vas ide. Koliko planirate da ostanete, sve se to uzima u obzir onaj kod koga odete on razmotri situaciju i na kraju kaze cenu. I nezaboravi da se cenkas sa njima pogotovu u Solunu. Oni se uvrede ako se sa njima necenkas. Uzivajte u odmoru, pozdrav...

E puno hvala.

Planirali smo da idemo porodicno u Leptokariju tacnije vilu ADG de lux ( izvan grada je ) od 1 06. pa bi zeleo da mi neko kaze kakvo je vreme u tom periodu u ovom kraju Grcke, i moze li da se kupa a da nije mnogo hladna voda, odnosno koja je temperatura mora tada?

Mislim da bi ovde i Codemaker mogao pomoci posto vidimo da je on veliki poznavaoc Grcke.

Hvala unapred. ;)

Back