Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ima dosta stvari jeftinijih nego kod nas,pistaci su u lidlu 10e kod nas su preko 3000 ponegde,pasulj i sarmice od vinove loze su isto dz,maslinovo ulje,tzatziki,zavisi kako se hranite

Pa jedemo sve uglavnom,samo da su blizu ti marketi, ne moram u lidl... Svejedno mi je, nas dve obožavamo njihov giros, toga mora da bude, a i planiramo da idemo busom u gl. Grad..

pa ako inace setate nece biti problem,mi smo jednom samo busem nazad pao mrak inace smo stopirali,pa malo peske malo stop iz par puta stignemo,i ne ostavljajte nista za kasnije kao vraticete se opet,nego nakupujte svega

pa ako inace setate nece biti problem,mi smo jednom samo busem nazad pao mrak inace smo stopirali,pa malo peske malo stop iz par puta stignemo,i ne ostavljajte nista za kasnije kao vraticete se opet,nego nakupujte svega

Hvala ti na informacijama, baš si mi pomogao, snaćićemo se u svakom slučaju.. Uvek mi je bilo lepo u Grčkoj, jedino što more nije lepo u Olimpijskoj regiji.. Puno je meduza

Pozdrav!

Devojka i ja smo rezervisali aranzman za Potos (Tasos) za dvoje (autobus + trajekt + smestaj) od 07.06-17.06. (10 nocenja), u turistickoj agenciji iz Novog Sada. Krece se dan ranije(znaci 06.06.), a prolazi se kroz Bg. Iskrsao nam je neki problem i ne mozemo da idemo. Ukoliko je neko zainteresovan da preuzme aranzman nek se javi, to je vila Babis u Potosu. Tad kad smo mi rezervisali, pre 5 dana, to je bila poslednja soba u tom smestaju, pa pretpostavljam da su ljudi zainteresovani za nju, jer je jako blizu plaze sto mozete videti na linku google maps. U pitanju je visoko prizemlje sto mozete videti na drugom google maps linku. Mi smo to platili 119e po osobi.
https://www.google.rs/maps/place/40%C2%B036'41.6%22N+24%C2%B036'19.8%22E/@40.611565,24.605512,235m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0!6m1!1e1
https://www.google.rs/maps/@40.611615,24.605395,3a,75y,107.33h,86.25t/data=!3m4!1e1!3m2!1shq9yO86iiJueHcVSDtvvWA!2e0

Ukoliko je neko zainteresovan nek mi se javi porukom ili na tel 064-21-91-046.

Unapred hvala i izvinjavam se ako ovo nije u skladu sa pravilima foruma...

A jel se može peške do lidla, bićemo u vili preko puta hotela dassia chandris..?

ne može

- - - - - - - - - -

Pa jedemo sve uglavnom,samo da su blizu ti marketi, ne moram u lidl... Svejedno mi je, nas dve obožavamo njihov giros, toga mora da bude, a i planiramo da idemo busom u gl. Grad..

giros u dasiji nije nešto. ja sam ga jeo samo prvi dan
ali je zato odličan u ipsosu, a najbolji u gradu krfu (blizu glavnog trga). lako se nađe jer je uvek gužva

kad sam išao prvi put u grad mislio sam da neću moći da izađem iz onih katakombi. međutim, sve je posle išlo lakše jer ima mnogo orijentira kao što su trgovi, fontanice, radnje, zanimljive zgrade, tvrđava...pratiš samo turiste sa fotoaparatima i nema problema :)
inače, pitanja o krfu postavljaj na temi krf da nas moderator ne opominje

U Dasiji je Leonidas najbolji giros koji sam probao tamo ali nije nista spektakularno, kad se krene prema ipsosu odmah posle onog velikog marketa sa leve strane ide ulica na gore pa na samom pocetku,vidi se sa glavne. Mislim na brzu pyta varijantu u restoranima prednost dajem jagnjetini,kleftiku,stifadu,musaci...:)

Tajna je u paradajzu .
U solunskoj regiji su davno shvatili da moraju da stavljaju puno vishe paradajza u giros nego li obicno , da bi udovoljili ukusu turista koji tamo dolaze od sredinom aprila pa do kraja oktobra .
Giros tako dodje puno socniji a nutritivno uopshte ne otstupa od tradicionalnog jelovnika sa puno paradajza prosecnog turiste u solunsku regiju .

Posto je tamo tema o Sivoti zamrla, da vidim ovde - ima li kakvih novih utisaka.
Ja trenutno trazim lokaciju za septembar....uprkos mojoj zelji da odemo na Skiatos ili Rodos, izvisicemo iz ovih ili onih razloga pa sam razmisljala da se preorjentisemo na eventualno kontinentalni deo. Znaci na nesto jeftinije i brze.....pa sad pokusavam da spasim sta spasti mogu.
Sivota mi deluje interesantno , zvrjim malo po Sabrinom sajtu ali bi mi dobro dosli saveti posto sam u Grckoj bila cirka jednom, i to na Krfu...znaci iskustvo mi je ravno nuli :)
Pa kad gledam ponudu, toliko je toga da ne znam gde da se okrenem....

Posto idem s momkom, a oboje smo penzosi, treba mi neko mesto mirnije. Posebno ove godine kad bukvalno samo zelimo da odemo negde i zaboravimo na svakodnevni tempo.
Najbitnija mi je lepa plaza, dakle da ipak budemo blizu solidne plaze, posto nismo vozaci. Sljunak, pesak svejedno ali da bude cisto i dobro za snorkeling i amatersko ronjenje :lol:Nocni zivot me ne zanima posto mi imamo ritam rano ustajanje i ceo dan brljanje u vodi, citanje, plus neki izleti na koje bi otisli dan, dva, hrkanjac Da ima par lepih kafea i taverni. Toeto :/

Poslednja izmena:
Moji prijatelji su bili u Sivoti pre dve godine. Našli su smeštaj preko neta, nisu se oslanjali na agencije zato što oni idu na 2 nedelje u Grčku pa obilaze uglavnom ostrva i nigde ne ostaju duže od 4-5 dana.
Mislim da ti je to najbolje.

Back