Grčka, prva u EU, sprema se da uvede 13-časovno radno vreme: Šta bi dobili radnici, a šta poslodavci

Pa pitaj tvoje Sindikate to.

Musolini, Perona, Dzimija Hofu, i te sindikalno-radnicke humaniste.
Е да, и пре тих синдиката радници нису били плаћени по учинку (по количини посла који су обавили) него су били у обавези да буду на радном месту 14 сати дневно од понедељка до суботе, под притиском да раде што више за исте паре уместо по заслузи, и под затвореничком атмосфером на радном месту због лоше или никако дефинисаних описа послова у којој радници под притиском подмећу једни другима свој део посла и где се прави селекција да највећи нерадници највише шефују другим радницима, где вредни мисле да нису довољно радили иако раде дупло више од галамџија и шетача.

Где је ту твоје плаћање радника по заслузи? Заслуга ти се своди на то ко је бољи манипулатор, глумац посла и ко је већи галамџија. Ништа још ниси рекао о томе? Зашто неко ради дупло више и осећа се под притиском а исто је плаћен и као неки као неки нерадник и кабадахија који подмеће свој посао другима и који вредније напада како су нерадници?

ne znam odakle to da u privatnoj firmi svi moraju da imaju istu platu. mozda u drzavnim, ali privatno plate te onoliko koliko im trebas. jos jedna stvar..ja nikada ne govorim kolika mi je plata upravo iz razloga sto ne mora da se zna koliko je kome dnevnica, to dovodi do losih situacija.
U interesu gazde je da zaposleni ne otkriva svoju platu. Tu su Ameri recimo dobro istrenirani.

Ne bih nista rekao da Putin u Rusiji da vecu slobodu privatnom kapitalu, naprotiv.

Rusija je upravo diktatura jer kod nje privatni ruski kapital nema nikakvu slobodu, reketiran i kontrolisan je u potpunosti.

Ja ne znam kako vama 'anti-komunistima' makar te fore nisu jasne :dontunderstand:

Ima li neka komunisticka vrednost koju srpski 'anti-komunisti' ne prgrle kao svoju?

Podseti me zasto ste vi uopste protiv komunista? :dontunderstand:
O čemu ti to?
Zašto skrećeš sa teme?Tvoja voljena zapadna civilizacija(ako može da se nazove civilizacijom) upravo uvodi produženo radno vreme jer su u buli... Nema to veze sa ovim što ti pišeš.

U celom svetu treba da se teži da se uvede obavezno radno vreme od 5 ili 6 sati na bilo kom poslu 5 dana u nedelji u dve smene a treca da be postoji jer je sada 21 vek a AI i robotika napreduje velikom brzinom.

Ko hoce vecu platu moze da radi i kao nepomenik 25h dnevno i da bude placen tih bonus casova koliko je radio srazmerno...
Poslodavac da strikno nikako nema pravo da trazi od radnika i zahteva da radi duže od 6 sati osim ako radnik to hoce i dobrovoljno se prijavi i zo treba da stoji poslodavcu kao crveno slovo!Takodje agencije za zaposljavanje u inostranstvu ili ovde pod jos vece crveno slovo da ne moze da zovu i teraju radnike da rade prekovremeno za njihove profite i lopovluke...

Ko hoce od radnika da se lomi za vecu platu niko ne treba da ga sprecava u tome i treba mu omogućiti ali isto tako ne treba i onaj ko zeli da odradi minimum radno vreme koje realno danas u svetu treba da bude 6 sata max isto ne treba da ga neko sprecava u tome i tera na vise i preti otkazom...

Trece smene samo za dobrovoljce i one bi trebalo da se placaju duplo tj nocne...Vikendi strikno da budu slobodni...

Umesto u svetu da se borimo za bolja radnicka orava i smanjenje obaveznog radnog vremena mi savijamo ledja i cak dozvoljavamo biznismenima i poslodavcima da nam uvode 12 casovno radno vreme obavezno a intenzitet posla jos jaci nego pre a ljudi se borili nekad za radnicka prava slobodne vikende i 8 casovno radno vreme a sad kao da se polako sve to gura pod tepih i to jos u 21 veku sa masinama i robotikom i skorijem napredkom AI povecavaju obavezno radno vreme pa i intenzitet posla.

Arbeit Macht Frei!!!

U interesu gazde je da zaposleni ne otkriva svoju platu. Tu su Ameri recimo dobro istrenirani.

ja svoju platu nikada ne otkrivam...prosto ne zelim da neko popeezdi. recimo radila sam u jednom restoranu gde smo dobijali dnevnicu dna za dan (imala sma prijavu, ali smo svi uzimali tako dnevnicu). uglavnom ona sto je prala sudove...ybt, bilo mi neprijatno zbog dnevnice u odnosu na nju.

Back