Grčka je za uključenje Kosova u EU

Sandanski

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.573
http://www.smedia.rs/vesti/vest/109...jENJE-Grcka-je-za-ukljucenje-Kosova-u-EU.html

IZNENAĐENJE: Grčka je za uključenje Kosova u EU

Grčka želi "stabilnost, mir i razvoj u Jugoistočnoj Evropi", što se može postići "kroz ekonomsku saradnju", rekao je ministar inostranih poslova Grčke Dimitris Avramopulos i najavio otvaranje Trgovinskog predstavništva Kosova u Atini, radi jačanja saradnje.

Grčka se danas izjasnila za uključenje Kosova u EU i založila se za jačanje ekonomske saradnje s Prištinom, mada Atina, za razlike od većine zemalja EU, nije priznala nezavisnost Kosova.

news_109183.jpg

Grčka se danas izjasnila za uključenje Kosova u EU i založila se za jačanje ekonomske saradnje s Prištinom, mada Atina, za razlike od većine zemalja EU, nije priznala nezavisnost Kosova.

"U Evropskoj uniji (EU) postoje različita mišljenja o statusu Kosova, ali svi se slažu da region Zapadnog Balkana ima perspektivu u EU", rekao je ministar inostranih poslova Grčke Dimitris Avramopulos.

Posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Kosova, Enverom Hodžajem, Avramopulos je u Atini izjavio da Kosovo "treba da radi da bi zadovoljilo kriterijume i ostvarilo neophodne reforme" koje traži EU.

Grčka želi "stabilnost, mir i razvoj u Jugoistočnoj Evropi", što se može postići "kroz ekonomsku saradnju", rekao je Avramopulos i najavio otvaranje Trgovinskog predstavništva Kosova u Atini, radi jačanja saradnje.

"Ta kancelarija ne menja stav Grčke o statusu (Kosova)", već je to "poruka da je razvoj 'alatka' za mir", rekao je grčki ministar.

- - - - - - - - - -

Да подсетим да је грчка међу првима признала Косовске пасоше..
Признала пасоше државе коју не признаје...:roll:

v109974p0.jpg

Prilozi

• news_109183.jpg
    news_109183.jpg
    24,6 KB · Pregleda: 1
Šta je, bre, ovo ?
Poklekoše i Grci !?
Ajd' Crnogorci i Makedonci.....
Oni se peku na svojoj žeravici !
Al' Grci ?

Ako je Čak Noris na bolovanju, angažujte Šiptare !

Ma da je Srbima do Kosova ne bi Bogoljub ptvarao fakultet u Beogradu
A uostalom Grci su ionako pod patronatom EU zbog 13-te plate i fensi stila života (dok kuca sere pod tudj prozor mi mobilni na uvce)

ne znam da li je neko od vas putovao i boravio u unutrašnjosti Grčke, pogotovo u Makedoniji...
oni su tamo puni šiptara koji rade najgore fizičke poslove...
da li je pametno jednoj državi koja ima toliko divljaka (šiptara) među sobom da rizikuje remećenje dobrosusedskih odnosa sa Albanijom i izbijanje eventualnih nemira...?
naravno da nije i vlasti su im toga svesne...

ne znam da li je neko od vas putovao i boravio u unutrašnjosti Grčke, pogotovo u Makedoniji...
oni su tamo puni šiptara koji rade najgore fizičke poslove...
da li je pametno jednoj državi koja ima toliko divljaka (šiptara) među sobom da rizikuje remećenje dobrosusedskih odnosa sa Albanijom i izbijanje eventualnih nemira...?
naravno da nije i vlasti su im toga svesne...

samo u solunu 90 000 divljaka.

Небитно.
Мсм, не смета им што су озидали границу, ка препреци ка њиовој будућности, обећаној, већ господи лицимурима смета што то други признају?

nista novo od brace samo cekamo kada ce se rusi oglasiti :hahaha:

ето:)

Kolko vidim tu se ne radi o priznanju i tema je otvorena verovatno da bi izavalo nerpijateljstvo prema Grcku.
I ja sam Makedonac ali to je sasvim pogresna politika.
Nama treba sto jace prijateljstvo Srbije i Grcke,samo to da ne bude upereno protiv nas.Samo je to jedini izlaz i za Makedoniju i za Grcku i za Srbiju i za Bugarsku.
Mrznja pomaze samo nasim dusmanima(siptarima,amerikancima).
Inace,Grcka ima svoje Kosovo(sev,Kipar)i nikad nece priznati nezavisnost Kosmeta.

Kolko vidim tu se ne radi o priznanju i tema je otvorena verovatno da bi izavalo nerpijateljstvo prema Grcku.
I ja sam Makedonac ali to je sasvim pogresna politika.
Nama treba sto jace prijateljstvo Srbije i Grcke,samo to da ne bude upereno protiv nas.Samo je to jedini izlaz i za Makedoniju i za Grcku i za Srbiju i za Bugarsku.
Mrznja pomaze samo nasim dusmanima(siptarima,amerikancima).
Inace,Grcka ima svoje Kosovo(sev,Kipar)i nikad nece priznati nezavisnost Kosmeta.

a rusiju si zaboravio sada ce da te banuju:hahaha:

Back