Grčka ili Španija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.830
Iz nekog razloga Španija me privlači mnogo više nego Grčka. A vas?

gr'es.jpg

Iz nekog razloga Španija me privlači mnogo više nego Grčka. A vas?

Pogledajte prilog 1410473
lepa je Španija...bio sam u Valensiji, Barseloni i Madridu....
u Grčkoj sam išao samo u neka manja letovališta....

za letovanje bi pre izabrao Grčku, ali za obilazak mi se više sviđa Španija...zbog arhitekture, atmosfere, ljudi, muzeja, galerija...nekako je življa atmosfera, ima više duha...

Kao destinacija za letovanje Španija me uopšte ne privlači. Kao mesto za istražiti, ambijent, lepote svakako. Mislim tu više na idilična mesta, hranu, arhitekturu, vajb ali plaže ne, nikako. Zato mi i nisu za poređenje te dve države. Grčka je svakako 100x bolja za letovanja, Španije je svakako puno bogatija što se tiče ostalog sadržaja.

meni više nije stalo da se kupam i sunčam...ali volim da budem pored mora ili pored neke vodene površine...volim odsjaj sunca na vodi...
Meni nije uopšte do sunčanja ali vodu volim. Volim kada zatvoriš oči a talasi te ljuljalju, plutaš na valovima dok te sunce greje. Ribice koje su tu okolo, slan ukus i miris. Sve biljke koje rastu u okolini ti hrane ti dušu nekom harmonijom postojanja. Mirisi četinara, soli, planina, zvuk talasa...

Bez obzira da li su čempresi, masline ili palme, svaka ima svoju draž sem grada. Gradske plaže su kao deponija kao izraz prljavštine ljudskoga roda na tom čarobnom mestu. Uprljano i bezvredno.

Ako ne idem na more ne zovem to letovanjem već putom, odmorom, kako god.

Grčka mi je zato kao što sam rekla divna destinacija za letovanje. Ima još puno plaža koje su u prirodnom ambijentu, u prirodi ili barem ne mnogo narušenoj prirodi.

Španija me privlači drugačije. Zato sam rekla da su meni ove dve države neuporedive (za mene).

Meni nije uopšte do sunčanja ali vodu volim. Volim kada zatvoriš oči a talasi te ljuljalju, plutaš na valovima dok te sunce greje. Ribice koje su tu okolo, slan ukus i miris. Sve biljke koje rastu u okolini ti hrane ti dušu nekom harmonijom postojanja. Mirisi četinara, soli, planina, zvuk talasa...

Bez obzira da li su čempresi, masline ili palme, svaka ima svoju draž sem grada. Gradske plaže su kao deponija kao izraz prljavštine ljudskoga roda na tom čarobnom mestu. Uprljano i bezvredno.

Ako ne idem na more ne zovem to letovanjem već putom, odmorom, kako god.

Grčka mi je zato kao što sam rekla divna destinacija za letovanje. Ima još puno plaža koje su u prirodnom ambijentu, u prirodi ili barem ne mnogo narušenoj prirodi.

Španija me privlači drugačije. Zato sam rekla da su meni ove dve države neuporedive (za mene).
Postovanje, trebam poslati tri poruke moderatoru, da bih nesmetano slao poruke. Pozdrav Lorelajn

Nisam nikad letovala u Španiji jer se bojim da letim avionom , u turističke buseve ne ulazim jer sam se sa tim smarala dovoljno dugo, a predugo mi je da vozim do Španije ,moj muž nije vozač, mada ako se lepo isplanira put i logistika i odmori mislim da mogu.
Letujem u Grčkoj godinama , more im je predivno a mene suštinski i zanima samo to. Volim i što vozim ja. :D

Back