Grci uveli nova pravila za hranu na plaži?

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.364

Ljubica je sa dvoje dece bukvalno isterana iz pansiona i to samo zbog kolača: Grci su uveli baš rigorozna pravila, spremite se

Samohrana majka Ljubica J. (37) iz Jagodine doživela je veliku neprijatnost prošle nedelje kada je letovala na grčkoj plaži Nea Flogita, koje se nalazi na ostrvu Halkidi. Nju je vlasnik pansiona u kom je boravila sa dvoje maloletne dece isterao iz objekta samo zato što je na plaži koja je u okviru ovog smeštaja, jela kolače koje nije kupila na licu mesta. Svoje nezadovoljstvo podelila je u jednoj od Fejsbuk grupa u kom turisti iz Srbije razmenjuju iskustva u vezi sa letovanjem u Grčkoj, a za Nova.rs Ljubica kaže da još uvek ne može da veruje šta ju je snašlo. Nakon njenog ispričanog iskustva, na društvenim mrežama počela su da se otkrivaju neka "nova pravila" grčkih ugostitelja zbog kojih se turistima diže kosa na glavi.

................................................

Sutradan su, prema njenim rečima, deca spakovala nešto od hrane koja im je ostala od doručka i dali su Ljubici da im ponese na plažu, pa da imaju kad ogladne. Tada je, bukvalno rečeno, nastao pakao.

„Bolje da sam ruku slomila nego što sam uzela te keksiće od dece. Zapravo, bil oje ovako: pošto nisu sve pojeli, deca su spakovala u jednu kesicu ono što im je ostalo na tanjiru, pa smo poneli na plažu. Posle kupanja, uzeli smo da se zasladimo i kao i prošli put, pojavio se onaj momak, ali sada je pored njega bio i vlasnik pansiona. Osuli su drvlje i kamenje na nas, govorili su kakav je to način, kakav smo mi narod, pa kako se to ponašamo, dajemo loš primer drugim gostima tako što raznosimo hranu po plaži, kako nas nije sramota. Pitali su nas je l nam nije bila dovoljna hrana u restoranu, pa smo još i poneli na plažu, kao najbolje da uđemo u vodu i da jedemo. Ma, nećete verovati šta nam je sve izgovorio. I na kraju je rekao da se spakujemo i odjavimo sa njegove plaže i iz njegovog pansiona. Zamislite!“

„Nisam imala kome da se požalim, vratili smo se u smeštaj, na brzinu smo se spakovali i odjavili. Nisu nam vratili novac za onih pet dana koliko je još trebalo da ostanemo tamo. Ja sama sa dvoje male dece, niti znam gde ću, niti šta ću. Srećom, čitavu scenu na plaži posmatrala je jedna žena koja me je odmah zaustavila i uputila me na neki solidan apartman gde smo i proveli naredne dane. Još uvek ne verujem šta se dogodilo. I to sve zbog kolača. Ajde u redu, prvi put hrana nije bila njihova, pa razumem opomenu. Ali da se naljute što smo poneli njihovu hranu…. neću vam više nikada doći, fuj!“, ispričala je Ljubica....

nafplio_beach_web.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Inače u Grčkoj svaki bar ima neka svoja pravila i ranije su imali, kod jednih možeš da vrtiš prase i motaš džoint a drugi te uslovljavaju sa određenim uslovima za boravak na zakupljenom delu plaže i to nije ništa novo.
Raspitaš se, prilagodiš ako želiš ili odeš drugde i ne pišaš uz vetar...bilo i biće.

По мом скромном искуству,

грчки угоститељи су врло толерантни према гостима који заузму лежаљку, узму најјефтиније пиће да би испунили критеријум, а затим цео дан леже на тим лежаљкама уз један фрапе од 2-3 евра.

Pa i meni to cudno. Jos joj nisu novac vratili i ona tek tako otisla.
По мом скромном искуству,

грчки угоститељи су врло толерантни према гостима који заузму лежаљку, узму најјефтиније пиће да би испунили критеријум, а затим цео дан леже на тим лежаљкама уз један фрапе од 2-3 евра.
Daleko su Grci od cvećki ali ovo je toliko šuplja priča da bode oči.
Inače po mom iskustvu a imam ga, Grci kada zakupiš ležaljku ne pitaju više ništa i ne smaraju.

ma prica je trol
ali realno i da je tacna na strani sam grka.
to samo nas covek ume.. uzme lezaljku poruci dve kafe, lezi ceo dan na njoj (cak ostave i peskire kad idu kuci na rucak) i onda pije svoju vodu litar ipo iz torbe..i posle se vredjamo kad kazu da smo paradajz turisti.

uzmi peskir , stavi na pesak i pij svoju vodu i jedi svoje kolace koliko hoces

licno mislim da je prica obican trol jer svake sezone ide ista mantra kako je u grckoj lose da bi se ljudi navukli na crnu goru.

inace ovde je jos jedna stvar nejasna.
spominje da su izneli jelo iz restorana..sto znaci da su imali pansionski aranzman sto znaci da treba da se pridrzava pravila a pravilo je svuda u svetu isto..ne iznosi se hrana iz restorana..
kad gledam likove koji trpaju u dzepove one male eurokremcice zeludac mi se okrece..pa nisi toliko bedan kad si vec platio letovanje sa jelom da moras da drpises i par eurokremcica..
nego nas covek hoce da iskoristi i vise nego sto realno moze.

kako je detetu usopste ostao visak keksica?
tako sto je sa svedskog stola uzelo i vise nego sto realno moze da pojede.

strasno kako se nasi nekad ponasaju u inostranstvu...isto kao i rusi :D

i kraj je tek nejasan..napusta placen hotel ili pansion i odlazi u drugi koji dodatno placa..
ako je imala za dodatan smestaj 5 dana, imala je i da kupi keksic na plazi.
cela prica je klasican trol.

inace ovde je jos jedna stvar nejasna.
spominje da su izneli jelo iz restorana..sto znaci da su imali pansionski aranzman sto znaci da treba da se pridrzava pravila a pravilo je svuda u svetu isto..ne iznosi se hrana iz restorana..
kad gledam likove koji trpaju u dzepove one male eurokremcice zeludac mi se okrece..pa nisi toliko bedan kad si vec platio letovanje sa jelom da moras da drpises i par eurokremcica..
nego nas covek hoce da iskoristi i vise nego sto realno moze.

kako je detetu usopste ostao visak keksica?
tako sto je sa svedskog stola uzelo i vise nego sto realno moze da pojede.

strasno kako se nasi nekad ponasaju u inostranstvu...isto kao i rusi :D

i kraj je tek nejasan..napusta placen hotel ili pansion i odlazi u drugi koji dodatno placa..
ako je imala za dodatan smestaj 5 dana, imala je i da kupi keksic na plazi.
cela prica je klasican trol.
Немој тако. Нису такви само Срби.

И наш драги Рос Гелер је волео да мазне разне ствари из хотела.

giphy.gif

Zašto li ne verujem da su gospođu sa "nejači" isterali na pravdi boga zbog keksića ? :think:
i ja isto.
Inace, paradjz-turisti iz Srbije su bruka i sramota za Srbiju. Grci spravom negoduju radi takvih.
Mozda ova zena nema veze sa time al razumem i grke. Svi se stidimo takvih nasih turista koji uzimaju apartman po njih 6 u jednu sobu, ponesu od kuce cak i leb, sok kupuju na rastvaranje, ne potrose ni 150 evra AL ZATO KAD SE VRATE SA LETOVANJA KACE SLIKE PO FEJSBUKU I HVALE SE DO BESVESTI O SVOM LETOVANJU.
Da sam na mestu grka, ne bi u hotel pustio nikoga da udje bez 1000 evra.

Ljubica je sa dvoje dece bukvalno isterana iz pansiona

amohrana majka Ljubica J. (37) iz Jagodine doživela je veliku neprijatnost prošle nedelje kada je letovala na grčkoj plaži Nea Flogita, koje se nalazi na ostrvu Halkidi. Nju je vlasnik pansiona u kom je boravila sa dvoje maloletne dece isterao iz objekta samo zato što je na plaži ko
A, gde je to ostrvo ? Gde se nalazi ?
Sutradan su, prema njenim rečima, deca spakovala nešto od hrane koja im je ostala od doručka i dali su Ljubici da im ponese na plažu, pa da imaju kad ogladne. Tada je, bukvalno rečeno, nastao pakao.

„Bolje da sam ruku slomila nego što sam uzela te keksiće od dece.
I da je ruku slomila, a nije uplatila putno osiguranje, grčki lekari bi joj pomogli....
A, mi im to ovakvim pričama vratimo...
Zapravo, bil oje ovako: pošto nisu sve pojeli, deca su spakovala u jednu kesicu ono što im je ostalo na tanjiru, pa smo poneli na plažu. Posle kupanja, uzeli smo da se zasladimo i kao i prošli put, pojavio se onaj momak, ali sada je pored njega bio i vlasnik pansiona. Osuli su drvlje i kamenje na nas, govorili su kakav je to način, kakav smo mi narod, pa kako se to ponašamo, dajemo loš primer drugim gostima tako što raznosimo hranu po plaži, kako nas nije sramota. Pitali su nas je l nam nije bila dovoljna hrana u restoranu, pa smo još i poneli na plažu, kao najbolje da uđemo u vodu i da jedemo. Ma, nećete verovati šta nam je sve izgovorio. I na kraju je rekao da se spakujemo i odjavimo sa njegove plaže i iz njegovog pansiona. Zamislite!“
:think: Odakle je prenet ovaj tekst ?

Poslednja izmena:
i ja isto.
Inace, paradjz-turisti iz Srbije su bruka i sramota za Srbiju. Grci spravom negoduju radi takvih.
Mozda ova zena nema veze sa time al razumem i grke. Svi se stidimo takvih nasih turista koji uzimaju apartman po njih 6 u jednu sobu, ponesu od kuce cak i leb, sok kupuju na rastvaranje, ne potrose ni 150 evra AL ZATO KAD SE VRATE SA LETOVANJA KACE SLIKE PO FEJSBUKU I HVALE SE DO BESVESTI O SVOM LETOVANJU.
u neku ruku ti toliko i treba za normalan smestaj u grckom hotelu sa jelom
grcki hoteli imaju vise cene od recimo turskih jer imaju i kvalitetnu kategorizaciju u odnosu na turske.
u grckoj 3 zvezdice je kao turske 4 itd itd..
ali zato u sezoni grcki hotel samo nocenje sa doruckom tesko mozes naci ispod 40€ po osobi i to samo tri zvezdice i to u nekim pizdincima..grcki hoteli su skupi.

i ja isto.

Са овим се не слажем.

Ако неко хоће да закупи апартман и да их буде шесторо у апартману, немам ништа против, нити да носе од куће.

Проблем је кад хоће да користе остале ресурсе, а да не дају еквивалентну накнаду за коришћење тих ресурса.

За сиромашне или оне који не желе да троше велике паре, увек постоје слободни делови плаже који нису мали. Увек може пешкир и сунцобран да се стави где год човек пожели. Међутим, ако седнеш у кафић (или легнеш на лежаљку у кафић) ту већ користиш ресурсе кафића. Ред је да даш еквивалент добијеном. А то је, ако се не закупљује лежаљка, да се узме кафа, па кад попијеш кафу сокић, па можеш ту и да једеш ако остајеш цео дан. Коме се то не свиђа, нека иде на отворену плажу.

u neku ruku ti toliko i treba za normalan smestaj u grckom hotelu sa jelom
grcki hoteli imaju vise cene od recimo turskih jer imaju i kvalitetnu kategorizaciju u odnosu na turske.
u grckoj 3 zvezdice je kao turske 4 itd itd..
ali zato u sezoni grcki hotel samo nocenje sa doruckom tesko mozes naci ispod 40€ po osobi i to samo tri zvezdice i to u nekim pizdincima..grcki hoteli su skupi.
zadnji put bio davne 2006 i jos tada, u Varkizi (kod Atine) placao 80 evra sobu za dve osobe u hotel, bez dorucka.

А то је, ако се не закупљује лежаљка, да се узме кафа, па кад попијеш кафу сокић, па можеш ту и да једеш ако остајеш цео дан. Коме се то не свиђа, нека иде на отворену плажу.
tako je
postoje i lezaljke koje se placaju i onda nemas opbaveze prema vlasniku lezaljki ali ako uzimas lezaljke koje se zakupljuju konzumacijom onda imas obavezu da sve sta jedes i pijes uzimas tu.

nego se nas covek jos i hvali kako je pametan i uzme lezaljku i plati 3 evra dve kafe i cepa ceo dan dok druge boodale placaju 7 do 10 evra samo zakup lezaljke.

ali iz licnog iskustva znam da grci nisu tvrdi po tom pitanju ako si i ti korektan.

jedne godine sam isao na lezaljke koje se placaju konzumacijom u neos maramarasu i nisam imao problema da pijem svoju vodu iz torbe ali sam tamo osim osnovnog pica porucivao i vocnu salatu i rucak i kad su videli da normalno koristim njihove usluge niko mi rec nije rekao sto sam pio svoju vodu iz mog mini frizidera koji sam nosio.

Са овим се не слажем.

Ако неко хоће да закупи апартман и да их буде шесторо у апартману, немам ништа против, нити да носе од куће.

Проблем је кад хоће да користе остале ресурсе, а да не дају еквивалентну накнаду за коришћење тих ресурса.

За сиромашне или оне који не желе да троше велике паре, увек постоје слободни делови плаже који нису мали. Увек може пешкир и сунцобран да се стави где год човек пожели. Међутим, ако седнеш у кафић (или легнеш на лежаљку у кафић) ту већ користиш ресурсе кафића. Ред је да даш еквивалент добијеном. А то је, ако се не закупљује лежаљка, да се узме кафа, па кад попијеш кафу сокић, па можеш ту и да једеш ако остајеш цео дан. Коме се то не свиђа, нека иде на отворену плажу.
izbor uvek ima al nasa gospoda oce hotelski smestaj jer je sramota da se vuku po nekakvim privatnim smestajima.
Komsija mi prico da je bio u Tursku sa zenom 150 evra po osobi 12 dana sa prevoz, ol inkluziv ...........i kaze da je za 12 dana samo jednom kupio kafu za sebe i zenu na plazi (trebala mu slika za fejsbuk) . Bolest. Zasto uopste ici na letovanje ako tamo zivis ko da si u Kursumliju.

izbor uvek ima al nasa gospoda oce hotelski smestaj jer je sramota da se vuku po nekakvim privatnim smestajima.
Komsija mi prico da je bio u Tursku sa zenom 150 evra po osobi 12 dana sa prevoz, ol inkluziv ...........i kaze da je za 12 dana samo jednom kupio kafu za sebe i zenu na plazi (trebala mu slika za fejsbuk) . Bolest. Zasto uopste ici na letovanje ako tamo zivis ko da si u Kursumliju.
uff 150€ turska je autobusom..svaka cast tim ljudima koji idu busem tamo..ne bih to izdrzao..predugacko je putovanje.

i ja isto.
Inace, paradjz-turisti iz Srbije su bruka i sramota za Srbiju.
Daaa, i tebe je sramota, pa si zato to napisao ?

Grci spravom negoduju radi takvih.
Više negodujemo mi, čini mi se.. tj. vi :)
Mozda ova zena nema veze sa time al razumem i grke. Svi se stidimo takvih nasih turista koji uzimaju apartman po njih 6 u jednu sobu, ponesu od kuce cak i leb, sok kupuju na rastvaranje, ne potrose ni 150 evra
Nisam nikad čuo a ni video apartman sa jednom sobom u Grčkoj..
Da vi niste možda novinar ?
- "svi se stidimo"..
Jer ako se grci ne stide nas iz Srbije,.. mi treba da budemo veći katolici od Pape ?I ako bih vas zamolio da ne pišete u moje ime.. msm na ono SVI
AL ZATO KAD SE VRATE SA LETOVANJA KACE SLIKE PO FEJSBUKU I HVALE SE DO BESVESTI O SVOM LETOVANJU.
Meni to baš ništa ne smeta...
Pa u hotel i ne možeš bez 1000 eura u sezoni na desetak dan... možda nisi obavešten :)

Back