Grč u bradi

ocajnapesma

Primećen član
Poruka
973
Pozdrav svima,

Sinoć mi se desilo, što mi se i ranije nekoliko puta dešavalo (sve ukupno retko), dok sam zevao više sam otvorio usta i uhvatio me je grč u nekom mišiću u bradi, deo ispod jezika. Taj grč obično bude jak i dok ne popusti ne mogu da zatvorim usta, ali traje kratko, otprilike 10ak sekundi.

Danas ceo dan osećam neku neprijatnost na tom mestu, ništa me ne boli, već kao osećaj blage napetosti i čini mi se da zbog tog osećaja malo više lučim pljuvačku is

Šta mislite treba li se obraćati nekome ili je ta neprijatnost samo posledica grča kao što se dešava i s grčevima u drugim delovima tela?

Hvala!

Nema potrebe da se javljas nikome to je tako,kada je ovo promenljivo vreme,s jeseni i s proleca.Onda je covek dremovani normalno je da se coveku zeva.Sad ima toga da se nekom nikad to ne desi,ja sam medju onima kojika se ponekad to desi i nisam isao povodom toga kod lekara.medjuti jednom sam posto sam bio kod lekarazbog drugih problema napomenuo i to.On mi je rekao da je to normalna reakcija misica,jer dolazi do prevelikog otvaranja vilica i da misici nisu naciklina toliko razvlacenje.Normalno dolazi do reakcije kao kad ne treniras,a zaigras fudbal,ili potrcis malo vise,dodje do grcenja misica.Jeste neprijatan osecaj,ali je sreca da ne traje dugo.meni neki put i pukne lako u zglobu vilica da mi se cini da je pukla koliko se to jako cuje i zaboli zglob,ali prodje brzo.kada bi imale neke vezbe za otvaranje vise usta,ne bi se to desavalo.Mozda i postoje te vezbe,ali ja ih nikad nisam probao.Samo mirno i nista gore ne moze da se desi nego sto jeste.Ja kada mi se desi to sa dva prsta,palcem i kaziprstom jako pritisnem na mestogde me to boli i ono brze popusti.

Mozda da krace vreme pocnes da pijes sumece tablete magnezijuma npr i B6, da se misici umire, kao i tvoja psiha pa ces se manj opterecivati time.....

I idi bestraga, pomenuo si zevanje i morao sam da se prozevam... Jedna sugestibilnost koja pali kod homosapiensa nesvesno... :tease:

Na osnovu svih simptoma,koje si opisao,tvoje zevanje (razvaljivanje vilica),verovatno dolazi zbog posla,kojim se bavis.Ako radis na nekom salteru,ili ako se
bavis politickim agitovanjem.Kod te dve profesije,cesto se desi,da jako otvaraju usta,da bi nekoga u nesto ubedili.Pokusaj da kada govoris,ne otvaras usta previse.
Dozvoli,da i drugi kazu,sta imaju.Za utehu,mogu ti reci,da tvoj problem,nije opasan,i proci ce sam od sebe.

Pozdrav svima,

Sinoć mi se desilo, što mi se i ranije nekoliko puta dešavalo (sve ukupno retko), dok sam zevao više sam otvorio usta i uhvatio me je grč u nekom mišiću u bradi, deo ispod jezika. Taj grč obično bude jak i dok ne popusti ne mogu da zatvorim usta, ali traje kratko, otprilike 10ak sekundi.

Danas ceo dan osećam neku neprijatnost na tom mestu, ništa me ne boli, već kao osećaj blage napetosti i čini mi se da zbog tog osećaja malo više lučim pljuvačku is

Šta mislite treba li se obraćati nekome ili je ta neprijatnost samo posledica grča kao što se dešava i s grčevima u drugim delovima tela?

Hvala!

Grč nije u bradi već vilici.
U pitanju su temporomandibularni zglobovi, inače, najsloženiji zglobovi u celom telu, tako da ne bi trebalo to olako shvatiti, pogotovu što ti se situacija ponavlja.
Predlažem ti da se javiš svom stomatologu koji bi trebalo da uradi neke testove i snimke i pošalje te na Maksilofacijalnu.

Bolje iskontroliši sve, makar ne bilo ništa jer je lečenje zglobova veoma teško...

Grč nije u bradi već vilici.
U pitanju su temporomandibularni zglobovi, inače, najsloženiji zglobovi u celom telu, tako da ne bi trebalo to olako shvatiti, pogotovu što ti se situacija ponavlja.
Predlažem ti da se javiš svom stomatologu koji bi trebalo da uradi neke testove i snimke i pošalje te na Maksilofacijalnu.

Bolje iskontroliši sve, makar ne bilo ništa jer je lečenje zglobova veoma teško...

E "dobro" da sam cuo da ima nesto i gore od povrede ramenog zgloba koji se okrece u svim pravcima. :mrgreen:

Back