GRB DRZAVNE ZAJEDNICE

• Začetnik teme Začetnik teme XXL SRBIN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PONAVLJAM :AxeZ, tema je GRB SCG !

Jos nista pametno na zadatu temu nisi rekao, bavis se samo pitanjem Vojvodine i to na jednostran nacin.
Vidim da ti istorija nije jaca strana,a o kulturi necemo(shvatio sam tvoje stavove na forumu N.Sad),pogledaj komentare na tvoj racun.

I pusti,brate te stavove Canka & co. tipa " vojvodjanski grb i zastava = zastita vojvodjanskih resursa". Tako se vojvodjanski resursi ne stite. A i mnogo lici na ono "hrvatska puska o hrvatskom ramenu". :evil:

Uostalom, nikakav referendum nije bio po pitanju grba,zastave,himne Vojvodine.Kada ta odluka prodje na referendumu, onda ce sve biti u redu. Do tada ni grb ni zastava nemaju veze sa realnoscu.

Strpi se malo AxeZ, na jesen su izbori, pa cemo znati ko predstavlja realnu vecinu u Vojvodini. :wink:

AxeZ, nemam nista protiv tvojih stavova, ali imam protiv primitivizma koji siris na razne nacine. Mislis da ces da postignes neki efekat takvom retorikom? Ne! Jedini efekat koji proizvodis (pritom mislim da to namerno radis) je doprinos uzdizanju radikala, sps-a, jula i ostale "udbasko-nacionalisticke i antihaske" mafije. Ti i takvi kao ti, nam priredjuju ponovo povratak mraka u Srbiju. To ne treba vise da se tolerise!

Ili ces malo da se primiris sa tim, ili cu moci da potvrdim sam sebi, koja je tvoja namera!

Ovaj grb se ne tice samo Vojvodine, vec i heraldicke discipline (kojoj predstavlja anahronizam), tice se drzave ciji je to oblik teritorijalne decentralizacije, tice se narodne vecine najpre, a zatim i preko njihovih preporuka (ne obaveza) nacionalnih manjina, tice se institucija nacionalnog znacaja kakva je Srpska pravoslavna crkva, Srpska akademija nauka i umetnosti, Matica srpska...

Ako je nesto u suprotnosti sa osnovnom logikom, to nije pitanje mesanja nas iz Beograda, vec pre zabrinutosti za stetnost koju time proizvodite celoj drzavi i naciji.

Slazem se da takvim neodmerenim istupima inspirisete razne antihaske sanjare i ostale primitivne komunisticko nacionalisticke stetocine, i pitam se koja je svrha toga? Zar da opet zivimo u njihovom ambisu? Dovoljno je to sto nikakvo ciscenje i lustracija naseg drustva od takvih stetocina nije izvrsena.

Moderna evropa je nastala kao plod teznji gradjanske klase, na nacionalnim osnovama i uz hriscanske vrednosti i etiku. Ne odricimo se mi, na blatnjavom Balkanu, tih vrednosti. One su temelj Evrope kojoj tezimo.

Arhangel NS:
Jos nista pametno na zadatu temu nisi rekao, bavis se samo pitanjem Vojvodine i to na jednostran nacin.
Vidim da ti istorija nije jaca strana,a o kulturi necemo(shvatio sam tvoje stavove na forumu N.Sad),pogledaj komentare na tvoj racun.

Naravno da se bavim pitanjem Vojvodine, a cime drugim da se bavim, a i Vojvodina je jos uvek deo SCG ili kako se vec zove. Posto se vojvodjani ionako nista ne pitaju kad se nesto odlucuje u ovoj drzavi onda me malo i zabole za sve u ovoj drzavi osim Vojvodine. Malo je ostro receno ali to je cinjenica.
Isto tako ako se vec ja ne pitam nista sta ce biti u Srbiji, Beogradu li sta ti ja znam onda ne dopustam da se Vojvodinom bavi kogod nije iz Vojvodine. Veoma jednostavno. Istina grb SCG je tema ali to vazi i za sveostalo. Ja sam rekao moje misljenje o grbu scg i odmah su se nasli neki da opljuju po grbu Vojvodine koji sam postavio. Moj je post i bio u skladu sa temom ali su ga drugi upropastili. Nemojte mene napadati zbog toga.

I pusti,brate te stavove Canka & co. tipa " vojvodjanski grb i zastava = zastita vojvodjanskih resursa". Tako se vojvodjanski resursi ne stite. A i mnogo lici na ono "hrvatska puska o hrvatskom ramenu". :evil:

Da, poznata demagogija cim se spomene neka samostalna inicijativa koja dolazi iz Vojvodine a nije odobrena iz beograda odmah se nadju neki da nas plase sa hrvatskom, ustasama i sta ti ja znam. Canak i co. su nebitni u svemu onome. Oni samo glasno kazu sta mnogi misle. Da sam ja na njegovom mestu ja bih stvarno rekao sta treba da se kaze. Canak jos i ne sme iz politickih i ko zna kakvih razloga i zato i nemam skroz poverenja u njega.

Uostalom, nikakav referendum nije bio po pitanju grba,zastave,himne Vojvodine.Kada ta odluka prodje na referendumu, onda ce sve biti u redu. Do tada ni grb ni zastava nemaju veze sa realnoscu.

Pa nije bio ni referendum ni kada je divljacki, nasilno ukidana autonomija Vojvodine. Nije bio ni referendum kada je doneta obaveza da se povesaju srbijanske zastave po celom Novom Sadu, nije bilo refrenduma o mnogo vaznijim stvarima a trebao je biti. Zastava i Grb su tako minorne stvari a digli ste najvecu dreku zbog njih. Sto se nije niko bunio sto je bez referenduma onaj zlocinac milosevic predao kosovo stranom faktoru koje je tako milo em blisko srcu svih srba.

Da, jos bih zeleo da nesto kazem. Ovde su se mnogi obrusili na mene zbog mog ponasanja. Dosta je bilo mirnih Lala koji cute i trpe. Ja nisam od te fele. Ja ne cutim a jos manje trpim. Ko mene kamencicem, ja njega ciglom u glavu.
Fino ponasanje i bonton se ne jede a zna se gde nas je dovela sva ta mirnoca i kultura.

wade:
tice se institucija nacionalnog znacaja kakva je Srpska pravoslavna crkva, Srpska akademija nauka i umetnosti, Matica srpska...

Samo jedno pitanje: Zasto bi se ticalo Srpske pravoslavne crkve ili Sanu. Obe...hmm, organizacije su pokazale da su apsolutno nenaklonjene Vojvodini i njenim interesima.
Heraldiku ne kometarisem.

Ako je nesto u suprotnosti sa osnovnom logikom, to nije pitanje mesanja nas iz Beograda, vec pre zabrinutosti za stetnost koju time proizvodite celoj drzavi i naciji.

Zanimljivo kako mi proizvodimo stetnost celoj drzavi i naciji.....Vojvodina je jedina uspela da postigne nesto u Evropi. Postala je clanica saveta evropskih regija dok se srbijanski parlament zamajava inacenjem Hagu. Zamisli se malo. Ja ne zelim da zivim celog zivota na "balkanu" a kako je krenulo Srbija nece nikad biti deo modernog, civilizovanog sveta. Dok se u Vojvodjanskom parlamentu donose odluke koje nas priblizavaju Evropi neke nuspojave ( da, da..reci cu...Smradikali i DSS ) u srbijanskom, parlamentu razmisljaju kako potpuno da ukinu Vojvodinu. Pa to nece moci...ja bih da budem normalan stanovnik Evrope..sa ili bez VAS.

Slazem se da takvim neodmerenim istupima inspirisete razne antihaske sanjare i ostale primitivne komunisticko nacionalisticke stetocine, i pitam se koja je svrha toga? Zar da opet zivimo u njihovom ambisu? Dovoljno je to sto nikakvo ciscenje i lustracija naseg drustva od takvih stetocina nije izvrsena.

Mi inspirisemo??????
Nikoga mi ne inspirisemo. Ovo je samo izliv moje zuci na sve sto se desava u ovoj zemlji. Umesto da modernizuju kompjutere u skolama "gospoda" uvode veronauku, umesto da uvodimo i prilagodjavamo zakone evropskim, gospoda donose zakone da pomazu najvecim zlikovcima. Umesto da se decentralizuje drzava cuju se najave o potpunom ukidanju i ovo malo decentralizacije. Ja ne zelim da zivim u ovakvoj drzavi..da li zelis ti?

Taj ZLOCINAC MILOSEVIC da je ON dao Kosovo ne bi sad bio u HAG! TAJ ZLOCINAC MILOSEVIC,TA NAKAZA SESELJ,TAJ SLIVANCANIN,TAJ....mnogo ih je....ZNAJU ONI VEOMA DOBRO STA IH CEKA,NEMA IM POVRATKA!ALI...ah to ali.....to ali i Vojvodini mnogo hvali...ALI....AKO SE DOKAZE("DOKAZE") DA SU MILOSEVIC AND COMPANNY KRIVI,ONDA NEMA TUZBE PROTIV NATO-A!Ima jedna stvar,a to je da su mediji inace poznati,veoma poznati po tome da ich ne vole Srbe,poceli nekako u pocetku sramezljivo a sad sve glasnije da pisu o tome kako niko,ali NIKO JOS ne dokaza niti jednu krivicu Milosevica za koju ga velelepna,sarmantna,Karla otuzi.za koju ga optuzi Zapad.Ne ide to,jalovo im....E sad,NIKAKO NISAM PRISTALICA MILOSEVICEVE POLITIKE(citaj:MIRINE),ali ni pristalica bilo kog odcepljenja vise.Poput Liberala iz CG,tako i ti....govoris u ime manjine.Alo...u IME MANJINE! Pa jesu bili izbori? Jesu! Pobedi li Toma Nikolic u Vojvodini? Pobedi! Pa DS,pa DSS,pa G17......Znaci,ogromna vecina ode na ove cetri stranke.NITI JEDNA OD NJIH nema u svom programu ODCEPLJENJE VOJVODINE!TI izgleda imas u TVOM programu,a? Al ti si manjina.E kad budes vecina,dodji ovde pa prizivaj ratne pklice,a do tad....manje talasaj VOJVODJANSKA ZITA! Lepo sto kazes VI SRBI,mnogo lepo...da mi SRBI.....Ja se sa necim ipak slazem cak i sa Cankom...ok je to sto on kaze:NE,PARE VOJVODJANSKE njima da gazduju Vojvodjani.To je ok.Pa na to se i ide.Sta je kantonizacija,ako ne upravo to.E to mozda i bude.Odcepljenje......hm............

Da sumiramo utiske ...Znaci, izlije se zuc zbog kamencica, pa ciglom udri po nekom. Zestoko, AxeZ nema sta.Pametno nije, ali je onako bas "srpski".
Ali, moze li ovako :

1.Vojvodina je sastavni deo Srbije, a tek onda kao takva, ima udeo u SCG. O.K.?
2.Kazes da te zabole za sve osim Vojvodine.Malo sirine ne bi skodilo.
3.Zamisli,ne pita te niko nista za Srbiju,pa NE DOPUSTAS (ej, TI ne dopustas ) da se Vojvodinom bavi kogod nije iz nje...'ajd jos jednom razmisli...
4.Da si na Cankovom mestu ti bi rekao STA TREBA DA SE KAZE. Pa, reci vec jednom!
5.Srbijanske zastave po N.Sadu.A, cije da budu? Americke,nemacke,japanske,madjarske?
6.Bices normalan stanovnik Evrope SA ILI BEZ NAS.
Je l' ti to ides negde?Onda putuj,igumane...

DON:
Taj ZLOCINAC MILOSEVIC da je ON dao Kosovo ne bi sad bio u HAG! TAJ ZLOCINAC MILOSEVIC,TA NAKAZA SESELJ,TAJ SLIVANCANIN,TAJ....mnogo ih je....ZNAJU ONI VEOMA DOBRO STA IH CEKA,NEMA IM POVRATKA!ALI...ah to ali.....to ali i Vojvodini mnogo hvali...ALI....AKO SE DOKAZE("DOKAZE") DA SU MILOSEVIC AND COMPANNY KRIVI,ONDA NEMA TUZBE PROTIV NATO-A!Ima jedna stvar,a to je da su mediji inace poznati,veoma poznati po tome da ich ne vole Srbe,poceli nekako u pocetku sramezljivo a sad sve glasnije da pisu o tome kako niko,ali NIKO JOS ne dokaza niti jednu krivicu Milosevica za koju ga velelepna,sarmantna,Karla otuzi.za koju ga optuzi Zapad.Ne ide to,jalovo im....E sad,NIKAKO NISAM PRISTALICA MILOSEVICEVE POLITIKE(citaj:MIRINE),ali ni pristalica bilo kog odcepljenja vise.Poput Liberala iz CG,tako i ti....govoris u ime manjine.Alo...u IME MANJINE! Pa jesu bili izbori? Jesu! Pobedi li Toma Nikolic u Vojvodini? Pobedi! Pa DS,pa DSS,pa G17......Znaci,ogromna vecina ode na ove cetri stranke.NITI JEDNA OD NJIH nema u svom programu ODCEPLJENJE VOJVODINE!TI izgleda imas u TVOM programu,a? Al ti si manjina.E kad budes vecina,dodji ovde pa prizivaj ratne pklice,a do tad....manje talasaj VOJVODJANSKA ZITA! Lepo sto kazes VI SRBI,mnogo lepo...da mi SRBI.....Ja se sa necim ipak slazem cak i sa Cankom...ok je to sto on kaze:NE,PARE VOJVODJANSKE njima da gazduju Vojvodjani.To je ok.Pa na to se i ide.Sta je kantonizacija,ako ne upravo to.E to mozda i bude.Odcepljenje......hm............

A vi ste onako ludo vjerovali i podrzavali ove likove koje si pomenuo sve redom necu ih ja pominjat jer mi se gadi od njih, slijepo ste im vjerovali i podrzavali, izlazili na sve mitinge sa uzdignuta tri prsta, itd itd i sad ste onako velike pristalice DOS-a, ma nemoj bre DON-e ne budi toliko primitivan budi ono sto jesi covjece.
A sto se tice manjine tek ces da vidis burazeru ko je manjina u CG 46% je crnogoraca 32%cini mi se srba ostalo su muslimani, hrvati i druge nacinalne manjine...
Necu da se mijesam po pitanju Vojvodine to je vec Vasa stvar ali sam morao da odgovorim posto si me prozvao u svom postu.
Ja jesam za odcijepljenje Crne Gore jer je to najbolje moguce rjesenje za istu, prema tome...
LSCG poz.

Arhangel NS:
Da sumiramo utiske ...Znaci, izlije se zuc zbog kamencica, pa ciglom udri po nekom. Zestoko, AxeZ nema sta.Pametno nije, ali je onako bas "srpski".

Zar nije...;)
Mozda je civilizovanije da cutim i da me deru ko majmuna a da se osecam ko magarac.....??

1.Vojvodina je sastavni deo Srbije, a tek onda kao takva, ima udeo u SCG. O.K.?

Pa nema nikakav udeo osim kad treba da se otimaju pare. Onda zacepe Vojvodini najveci udeo...kad treba nesto da se odlucuje pa i samo ono sto se tice nas onda se nista ne pitamo, nikakav udeo ......ajde demantuj ovo molim te.

2.Kazes da te zabole za sve osim Vojvodine.Malo sirine ne bi skodilo.

O, imam ja siroke vidike, proputovao sam nesto sveta. Moji vidici su usmereni na jedno mesto koje se zove Evropa, tj tamo gde Srbija nikada nece stici.

3.Zamisli,ne pita te niko nista za Srbiju,pa NE DOPUSTAS (ej, TI ne dopustas ) da se Vojvodinom bavi kogod nije iz nje...'ajd jos jednom razmisli...

Razmislio sam ja dobro. Sta tebi nije jasno u ovoj mojoj izjavi.

4.Da si na Cankovom mestu ti bi rekao STA TREBA DA SE KAZE. Pa, reci vec jednom!

Pa rekao bih ja da to ne bi rezultiralo mojim izbacivanjem sa foruma
, propade onda dobra diskusija.

5.Srbijanske zastave po N.Sadu.A, cije da budu? Americke,nemacke,japanske,madjarske?

Vojvodjanske naravno..:)

6.Bices normalan stanovnik Evrope SA ILI BEZ NAS.
Je l' ti to ides negde?Onda putuj,igumane...

Pa ja idem, ali me drugi koce.

A sto se tice manjine tek ces da vidis burazeru ko je manjina u CG 46% je crnogoraca 32%cini mi se srba ostalo su muslimani, hrvati i druge nacinalne manjine...

Alo,jesam te lepo i KONKRETNO pitao,NAVEO GRADOVE....daj mi podatke.daj mi ko je vecina stavnistva u Ulcinju,Beranu,Plavu....Ja cu ti reci posto ti naikako da priznas to.Ulcinj je 80% ALBANACA! Berane 70 % Muslimana,Plav 70 % Muslimana....A jos nesto.....Ne svojataj Kotor,Novi.....jer oni ce ti reci:O ne,mi nismo ni Crnogorci nit Srbi...mi smo BOKELJI! Tivat? Tivat ima 75% Hrvata! Ne razumem,o kom ti otcepljenju vise pricas,o kojoj vecini? A to sto ti je MUKA od pomentih licnosti,pa verujem ti..... pri pomenu tih ljudi muka je i Albancima i Amerima.........Nikako da dokazu to za sta ih terete.Ama nikako.Na kraju krajeva,zasto je Milosevic SRBIN kad je on iz Crne Gore.Koreni mu odatle.Ti ne priznajes Srbiju,pa ok....aj i mi necemo da p[riznajemo VAS (citaj:Milosevica).....Al tebi muka i od svojih ljudi,e pa sad....popi Ranisan ako ti je muka........sta drugo da ti kazem? Ili da ti kazem da Deda mraz stvarno ne postoji?
Preterujes ga vise..........

DON:
VI SRBI,mnogo lepo...da mi SRBI.....Ja se sa necim ipak slazem cak i sa Cankom...ok je to sto on kaze:NE,PARE VOJVODJANSKE njima da gazduju Vojvodjani.To je ok.Pa na to se i ide.Sta je

Hm, Otkud ti ideja da ja nisam Srbin?
Ja sam rekao SRBIJANCI sto obicno podrazumeva Srbe koji nisu iz Vojvodine a Vojvodjanske Srbe ne smatraju pravim Srbima jer boze moj mesaju se sa madjarima i ostalima.

AxeZ:
DON:
VI SRBI,mnogo lepo...da mi SRBI.....Ja se sa necim ipak slazem cak i sa Cankom...ok je to sto on kaze:NE,PARE VOJVODJANSKE njima da gazduju Vojvodjani.To je ok.Pa na to se i ide.Sta je

Hm, Otkud ti ideja da ja nisam Srbin?
Ja sam rekao SRBIJANCI sto obicno podrazumeva Srbe koji nisu iz Vojvodine a Vojvodjanske Srbe ne smatraju pravim Srbima jer boze moj mesaju se sa madjarima i ostalima.

Pa ti stvarno ne znas sta pricas! Gde si negde na Forumu video da neko kaze da SRBI u Vojvodini nisu Srbi? Srbi su Srbi iu Vojvodini i u Japanu,i u Kini.....A pravi Srbin nikad nece pricati o otcepljenju.Srbi jesu "lud narod koji non stop ratuje" jer ne podnosi da ga neko gazi,ali Srbi su narod koji NIKAD U SVOJOJ ISTORIJI nisu napali prvi.Uvek se branili.UVEK! A neka prica ko sta oce.....
Licno imam veoma dobre dugare u Novom Sadu,Subotici,rodbinu u Bavanistu,Pancevu.....
U Novi sad sam kod Vorgica u studio bar jednom mesecno.U klub MM sam redovni(kod Spensa,ako znas gde je)...nikog bre jos nisam cuo da oce otcepljenje! Mi pricamo o poslu,o zivotu,a ti mladost trosis na RAZDRUZIVANJE?.....Ne razumem,neke stvari zaista ne razumem,dzaba moja Filozofija,zato sam i digo ruke da Filozofiram.Cela Evropa oce da brise granice,ti bi da stavljas.Ti,Liberal,Shiptari....mozda ste brojniji od cele Evrope(posto vidim mislis da ste brojniji u Vojvodini) mozda cete i Evropi reci:E,mi cemo ostati u svojoj drzavi....ne interesuje nas sto se vi UJEDINJUJETE! Ocete to da kazete Evropi? Ustvari,lose pisem,izvinjavam se ostalim iz Vojvodine:OCES TI TO DA KAZES EVROPI? Pa kazi im...Krstarica i jeste Evropski,Svetski sajt.....citaju.....

Posto se ja nadam da ce ova drzavna zajednica biti privremenog karaktera i zelim spanski model i recept pravnog i politickog ustrojstva nase zemlje (slozenost obe drzave je veoma slicna) grb, ce dakle, morati da bude Grb Knezevine i Kraljevine Srbije, kojoj je slobodno izrazenom vecinskom voljom pristupila i druga srpska drzava Kraljevina Crna Gora, jos 1918.

Ta drzava, ako je pameti, bice ustavna parlamentarna Monarhija zapadnoevropskog tipa, kakve vec postoje u Evropskoj uniji, asimetricno decentralizovana, poput autonomnih regiona u Spaniji (Katalonija, Baskija, Galicija, Andaluzija, Crna Gora, Kosovo i Metohija, Vojvodina, pa zasto ne i Makedonija, ali svakako bez nasilja) i sl.

Velike sile odnosno nasi zapadni saveznici se sa ovom koncepcijom slazu, samo ne zele da je namecu vec prizeljkuju da ona bude plod domaceg zalaganja i razuma. Takvih drzava ima dosta u zapadnoj Evropi (npr. Belgija), tako da ovaj eksperiment sa drzavnom zajednicom, koja nije ni konfederacija, ni realna unija, vec nesto nedefinasano, mora da bude zavrsen, a mi da budemo deo moderne Evrope i sveta. To je vec oproban i proveren recept.

Jedino sto stoji na putu jeste komunisticko zlo i zatucanost i njegove posledice poput onih u "Duklji", na Kosovu i Metohiji, a vidimo, ima ih i u Vojvodini. Kad rascistimo sa domacim komunizmom i njegovim mutacijama, mozemo u modernu Evropu.

Taj grb, svi znate kako izgleda (nemanjicki dvoglavi beli orao sa krunom, pod plastom, sa crvenim stitom na poprsju, casnim krstom i ocilima) i to je jedino moguce resenje.

Svako drugo resenje znacice da se sa komunizmom i slobizmom nije rascistilo, i na taj nacin bice poslata nedvosmislena poruka svetu da beze odavde jer ovde se jos robuje komunistickim zabludama i znamenjima.

Spanija je svakako, izabrala odlicno resenje!

DON:

Alo,jesam te lepo i KONKRETNO pitao,NAVEO GRADOVE....daj mi podatke.daj mi ko je vecina stavnistva u Ulcinju,Beranu,Plavu....Ja cu ti reci posto ti naikako da priznas to.Ulcinj je 80% ALBANACA! Berane 70 % Muslimana,Plav 70 % Muslimana....A jos nesto.....Ne svojataj Kotor,Novi.....jer oni ce ti reci:O ne,mi nismo ni Crnogorci nit Srbi...mi smo BOKELJI! Tivat? Tivat ima 75% Hrvata! Ne razumem,o kom ti otcepljenju vise pricas,o kojoj vecini? A to sto ti je MUKA od pomentih licnosti,pa verujem ti..... pri pomenu tih ljudi muka je i Albancima i Amerima.........Nikako da dokazu to za sta ih terete.Ama nikako.Na kraju krajeva,zasto je Milosevic SRBIN kad je on iz Crne Gore.Koreni mu odatle.Ti ne priznajes Srbiju,pa ok....aj i mi necemo da p[riznajemo VAS (citaj:Milosevica).....Al tebi muka i od svojih ljudi,e pa sad....popi Ranisan ako ti je muka........sta drugo da ti kazem? Ili da ti kazem da Deda mraz stvarno ne postoji?
Preterujes ga vise..........

Berane 70% muslimana??? Pa jesi li ti normalan pa muslimana u Beranama nema ni 20% sto je sa tobom da je muslimana u Beranama 80% da li bi bila SNP na vlasti u tom gradicu daj Done covjece pa prvo provjeri pa onda pricaj nemoj tako molim te.
Sto se tice Milosevica da li su ga crnogorci birali da bude predsjednik Srbije i Jugoslavije, Ne!!! Prema tome Done nemoj molim te u Crnoj Gori zive vecinom Crnogorci to je jasna stvar. Pozdrav

Nemoj nama da serviras Milosevica.

Ja sam na njega i njegovu policiju bacao kamenje i tukao se, protestvovao, setao i zvizdao i 5. oktobra na strasnom mestu postojao.

Svi iz moje okoline ga ne podnose i tako je vazda bilo.

Nismo ga mi birali. On je konstantno krao izbore. Nismo bili sami kod njegovog izbora. Za predsednika SRJ bio je izabran GLASOVIMA MILOVE DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA i uz pomoc i svesrdnu podrsku Mila i Siska Vukovica, licno.

Oni su nam svojim katastrofalnim komunistickim izborom i saveznistvom sa Milosevicem, pored njega, doveli u sav uzas. Crna Gora je itekako odgovorna za Milosevica, a ne samo Srbija.

Pa, on je i ako si zaboravio, Crnogorac iz Lijeve Rijeke, kao sto je i Karadzic Drobnjak iz Savnika.

Sve je to i crnogorsko komunisticko maslo.

Ali nas Mitropolit je za razliku od *********, zajedno sa beogradskim studentima, setao, strajkovao i protestvovao protiv Milosevica i komunizma. Taj gest u Beogradu nikada ne moze da se zaboravi.

To sto je bio na skupu SNP ne odrazava sigurno njegova politicka opredeljenja, vec znak zahvalnosti za ljubazan poziv koji je dobio od njih. Sto ga komunjare iz DPS-a ili "Dukljanci-komunisti" iz Liberala nikada nisu nasli za shodno da ga pozovu ili da mu se, kao posleniku Bozje reci, obrate, to je njihov problem i plod njihove mizerije. ON BI SE I NA NJIHOV POZIV SIGURNO ODAZVAO! Umesto toga, tamo po Cetinju arlaucu neki vuci oko Manastira Svetog Petra i organizuju mu se hajke i podsmevanja, pa cak i registruju crkve po lokalnim stanicama MUP-a.

I Milo je dolazio u Manastir, kad god je mislio da moze da izvuce neku politicku korist, posto sigurno nije isao da se moli, pa cak je i onaj Arkan dolazio i naravno nikome od njih nije zabranjen ulazak u Bozju kucu, a posebno da traze oprost i pokajanje. Ulazili su tamo i Turci, a mozda si i ti nekada usao u Cetinjski manastir.

Berane 70% muslimana??? Pa jesi li ti normalan pa muslimana u Beranama nema ni 20% sto je sa tobom da je muslimana u Beranama 80% da li bi bila SNP na vlasti u tom gradicu daj Done covjece pa prvo provjeri pa onda pricaj nemoj tako molim te.
Sto se tice Milosevica da li su ga crnogorci birali da bude predsjednik Srbije i Jugoslavije, Ne!!! Prema tome Done nemoj molim te u Crnoj Gori zive vecinom Crnogorci to je jasna stvar. Pozdrav
[/quote]

Alo,
Jesam ti konkretno dao podatke,ne samo za Berane.....
Znas li ti za selo SKAKAVCI 8 km od Berana?

Ako znas,onda znas i sto te pitam za to selo pokraj Lima..........

da ali arkan je sa oruzjem ulazio u manastir!ratni zlocinac i ratni profiter!koga nas mitropolit prima u crkvu!normalno je da svakog primi ali sa oruzjem nikad!bruka nas crnogorce i Sv. Petra Cetinjskog!

DON:

Alo,
Jesam ti konkretno dao podatke,ne samo za Berane.....
Znas li ti za selo SKAKAVCI 8 km od Berana?

Ako znas,onda znas i sto te pitam za to selo pokraj Lima..........[/quote]

Ne znam po cemu je to selo poznato pa da bi morao znat?

Anonymous:
da ali arkan je sa oruzjem ulazio u manastir!ratni zlocinac i ratni profiter!koga nas mitropolit prima u crkvu!normalno je da svakog primi ali sa oruzjem nikad!bruka nas crnogorce i Sv. Petra Cetinjskog!

SVAKO MOZE DA UDJE U BILO KOJI MANASTIR SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE! Tako je i komunisticki mafijas i takodje ratni zlocinac (seti se Dubrovnika) i ratni profiter MILO ulazio u Cetinjski manastir i bio primljen od strane Mitropolita Amfilohija. Pa Ostroski manastir vrvi od Turaka, Hrvata, Muslimana i Siptara, svi oni dolaze po blagoslov Svetog Vasilija. I ti si nesretnice, sigurno nekad bio u nekom od nasih manastira, mozda cak i u samom Cetinjskom. Sam nas Vaskrsli Gospod Isus Hristos se sastajao sa crnim djavolom koji ga je iskusavao. Pa neces valjda da povodom toga da pocnes izmisljas neke gluposti. Citaj malo Jevandjelja, okani se Marksa, Brkovica ili Rastodera i njihovih zaludjivanja!

Velika je LAZ da neko u nase doba ulazi ili je ulazio u manastir naoruzan, a posebno taj Arkan kome Milova policija sigurno ne bi dozvolila da se po CG seta naoruzan.

Samo mi objasni kako to Arkan bruka vas "Crnogorce" kad je on sam Crnogorac iz Rijeke Crnojevica?

||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Samo ovakva,crveno plavo (tamno) bela
Bez krsta,bez icega
Koliko mi se chini krst i ocila su bili na zastavi spc u ta vremena?

aleks o cemu pricas ja govorim o naoruzanim ljudima ARKAN JE ULAZIO U CT. MANASTIR SA ORUZIJEM I SVOJIM GORILAMA STO SVI CETINJANI ZNAJU!STA MU NEBI MILO DOZVOLIO ADA ZAJEDNO SU PLJACKALI NAROD BAS ONI DVOJICA RATNI PROFITERI!NE BRINI SE ZA MENE ZA RAZLIKU OD TEBE SAM OKRENUT VJERI!A NE PO ANFILOHIEVOM BOG JE NA NEBU NA ZEMLJI SRPSTVO!VAZNO JE DRUZE DA SVATIS VJERU I DA TI NIJE VAZNO U KOJU SE CRKVU MOLIS I KOD KOJEG POPA IDES!I SAM ZNAS DA SE MITROPOLIT AMFILOHIJE PRETVORIO U POLITICARA KAO I TAKOZVANI MIRAS!!!SVI SU ONI POLITICARI DA ZNAS!!OCE I GLAVNU RIJEC DA VODE I U DRZAVI!NE MOZE TREBA DA SE RAZLIKUJU CRKVA OD NACIONALNOSTI I CRKVA OD DRZAVE!TO NE IDE ZAJEDNO U NIJEDNOJ NORMALNOJ ZEMLJI!

Anonymous:
aleks o cemu pricas ja govorim o naoruzanim ljudima ARKAN JE ULAZIO U CT. MANASTIR SA ORUZIJEM I SVOJIM GORILAMA STO SVI CETINJANI ZNAJU!STA MU NEBI MILO DOZVOLIO ADA ZAJEDNO SU PLJACKALI NAROD BAS ONI DVOJICA RATNI PROFITERI!NE BRINI SE ZA MENE ZA RAZLIKU OD TEBE SAM OKRENUT VJERI!A NE PO ANFILOHIEVOM BOG JE NA NEBU NA ZEMLJI SRPSTVO!VAZNO JE DRUZE DA SVATIS VJERU I DA TI NIJE VAZNO U KOJU SE CRKVU MOLIS I KOD KOJEG POPA IDES!I SAM ZNAS DA SE MITROPOLIT AMFILOHIJE PRETVORIO U POLITICARA KAO I TAKOZVANI MIRAS!!!SVI SU ONI POLITICARI DA ZNAS!!OCE I GLAVNU RIJEC DA VODE I U DRZAVI!NE MOZE TREBA DA SE RAZLIKUJU CRKVA OD NACIONALNOSTI I CRKVA OD DRZAVE!TO NE IDE ZAJEDNO U NIJEDNOJ NORMALNOJ ZEMLJI!

Pojasni malo te "nuzne" razlike izmedju "Crkve i nacionalnosti"...

Back