Gravitacija

Који су то закони постављени с божије стране, пошто се јел позиваш на њих.
Или признај да си направио будалу од себе.
Дај не буди глуп, Бог не даје законитостима имена, Ми то имамо обичај да радимо па тако имамо закон узрока и последице и слчне законе.
Рецимо један од закона је да ће нам бити по мислима нашим злим. Све што човек узверује биће му. Каква је истина у теби тако ће све бити око тебе. Свет око тебе верно одражава оно шта је у теби. Све силе које делују у свемиру Бог је смислио и одредио како ће да функционишу. И сада научници покушавају да провале како то функционише. И по могућству да доказује да бог не постоји. Е па то није лако смислити а још и да функционише.
Научници траже најситнији део материје иако теорија релативитета каже да је све релативно, Узмимо за пример величину мога тела у светлу релативности. Па ми не знамо ни колико смо велики и можда смо цео свемир. Па замисли сад колико је мали најситнији део материје ако сам ја цео свемир за себе. Видиш ли шта је релативност.

Ово што пуишеш као да има смисла. Ако погледамо магнетно поље земље како се увија под налетом зрачења са сунца и дибија облик капљице воде која пада кроз ваздух. Магнетно поље изгледа као да земља стално пада према сунцу.

I pada.
Nešto slično postoji i na Veneri:

https://www.scientificamerican.com/...ied-in-atmosphere-of-venus/?hl=1&noRedirect=1

Gravitacija je, kako Ajnštajn piše, ubrzanje nalik ubrzanju u liftu. To mu Mileva nije potvrdila. Mi ubrzavamo brzinom od 9,81 m/s2.
Dok ne dostignemo brzinu svetlosti, 3x10 na osmi m/s. Tada postajemo beskonačni u makar jednoj dimenziji. Dalje ubrzanje nije moguće jer nije moguće preći beskonačno.

Al ja savetujem čitanje teme od početka. Ima tu nekih preferencija :)
Šalu na stranu, svet je jednostavniji nego što mislimo. Sveta je izneo vrlo pitku i zanimljivu teoriju.
Neproveriva je, kao Hokingova, kao Ajnštajnova, ali je mnogo bliža pameti. Sveta ima extraordinary mind.

Poslednja izmena:

Back