Granice

Naravno, ali to nije poenta price.

To jeste poenta jer ja tebi ne mogu da kažem nešto što već i sama ne znaš, ili ti meni. Možda, eto, da dam preporuku za nekog dobrog lekara ako ga znam ili neko svoje iskustvo da ispričam i to je to.
Sve ostalo što bi mogle da kažemo prosečno inteligentna osoba već zna, ali očigledno nije od značaja. Ako želiš da pomogneš onda se potrudiš da se tom prijatelju nađeš pri ruci kad zatreba, pokažeš mu da ti je drag bez obzira na sve i gledaš da ga poštediš navale saveta koje kuljaju u tebi i jedva ih zadržavaš na vrh jezika, to ako savet nije tražio i nije očigledno načeo priču da čuje tvoje mišljenje.
Ovo treće je ipak najteže.

To jeste poenta jer ja tebi ne mogu da kažem nešto što već i sama ne znaš, ili ti meni. Možda, eto, da dam preporuku za nekog dobrog lekara ako ga znam ili neko svoje iskustvo da ispričam i to je to.
Sve ostalo što bi mogle da kažemo prosečno inteligentna osoba već zna, ali očigledno nije od značaja. Ako želiš da pomogneš onda se potrudiš da se tom prijatelju nađeš pri ruci kad zatreba, pokažeš mu da ti je drag bez obzira na sve i gledaš da ga poštediš navale saveta koje kuljaju u tebi i jedva ih zadržavaš na vrh jezika, to ako savet nije tražio i nije očigledno načeo priču da čuje tvoje mišljenje.

Osobama u depresiji, je potrebna na prvom mestu strucna pomoc.
Njima ne znaci nista sto si im pri ruci u tom momentu.
Davao savete ne davao.

Prvo ja ne znam mnogo toga i ti meni mozes da kazes nesto sto ja sama ne znam ili ne vidim iz nekog razloga. Ja nisam osoba kojoj saveti na jedno uvo udju a na drugo izadju, ima i takvih buzovana koji nikog nece ni da cuju, a ni da poslusaju.

Drugo, od takvih prijatelja koji su tu samo da tapsu po ramenu i da pruzaju podrsku bez obzira na sve treba bezati kao od kuge jer od toga nema nista gore. Ako smo vec prijatelji i poznajemo se dobro, ne da ces da cujes moje misljenje nego ima da te cekicem udarim u glavu ako mislim da ti to treba da se pokrenes. Kad ti je neko drag onda se boris da pomognes toj osobi na svaki moguci nacin, a ne klimas kao sve je ok i gledas kako ti neko propada pred ocima.

Trece, ja sam prosecno inteligentna osoba ali kad mi je bilo tesko bila sam glupa za zivot, moja emocionalna inteligencija je otisla u minus.

Poenta je da ne treba biti pasivan, ni u trazenju saveta, ni u davanju saveta, ni u trazenju/prihvatanju pomoci sa svih strana, poslusaj sta ti drugi ljudi kazu, nisi najpametniji jer da jesi bio bi Elon Musk a ne zaglavljen u zivom blatu pa ne znas gde da krenes.

Sto rece Savrsena ako ces da legnes u sanduk da se kupas u ocaju sta si time dobio?

- - - - - - - - - -

mozda ne moze da resi problem, ali podrska svakako znaci

Zavisi...meni licno takva podrska ne znaci puno. Vise volim da pored sebe imam jednog lava nego sto miseva.

:lol:
popustanje iz ljubavi koje dovodi do iscrpljenosti nije nesto sto je logicno
ako se ne osecamo dobro kad nesto cinimo iz ljubavi, cesto je rec o psiholoskim igrama kojih nekada nismo svesni
zato sam pitala, a sto se tice tumacenja, otkrivamo svojim postovima vise nego sto mislimo tako da je ono sto si napisala sasvim jasno i nekome ko ne mora da bude strucnjak da bi video o cemu je rec

Poslednja izmena:
:lol:
popustanje iz ljubavi koje dovodi do iscrpljenosti nije nesto sto je logicno
ako se ne osecamo dobro kad nesto cinimo iz ljubavi, cesto je rec o psiholoskim igrama kojih nekada nismo svesni
zato sam pitala, a sto se tice tumacenja, otkrivamo svojim postovima vise nego sto mislimo tako da je ono sto si napisala sasvim jasno i nekome ko ne mora da bude strucnjak da bi video o cemu je rec

pojednostavljujesh , ali ok
dobro je da mozesh da tumachish na osnovu postova na forumu ko smo shta smo i shta jebemo za doruchak :lol:

Back