Границе ЕУ, границе Аустроугарске + фронт ка Русији

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.066
У последњој епизоди серије Сабља је била сцена у којој Герхард Шредер, тадашњи Канцелар Немачке каже Ђинђићу и Чеди да су границе ЕУ границе Аустроугарске + фронт ка Русији.

Колико мислите да има истине у овоме?

Колега Стракс је на суседној теми написао да је Чеда овај дијалог испричао у емисији код Шаровића. Мада Чеди не треба веровати ништа, осим кад каже да види змајеве, сасвим је могуће да се такав разговор десио.

Ако некога не мрзи, нека потражи ту емисију.

И ја ћу да прогуглам.

sns-miting-arena-gerhart-sreder.jpg

ČEDA JOVANOVIĆ Šreder je rekao Đinđiću: Vi nikada nećete biti deo EU! Granice EU su granice austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji​

Lider LDP-a, Čedomir Jovanović u emisiji "Četvrtkom u 9" govorio je i o pitanju Kosova i Metohije i Đinđićevoj poseti Nemačkoj tim povodom.

kombo ceda2 fotot printscreen rts epa v lalic
Foto: RTS / screenshot

- On je otišao u Nemačku dan posle Limesa. Završena je večera, prikupljen je novac za četiri meseca smo praktično sakupili novac i završeni su građevinski radovi na Hramu. Postavili smo zvona i onda smo ga iz tog Hrama izneli u sanduku... - kaže Jovanović i dodaje:

- Dakle, nakon toga se javio Mihael Štajner i Zoran Đinđić se video i sa Gerhardom Šrederom. Šreder je bio besan zbog toga što mi insistiramo na Kosovu, jer Irak je tada bio tema. Zoran mu je rekao tada: "Ono što je vama Irak, to je meni Kosovo. Hoću da znam koje su granice moje zemlje". Šreder ga je pitao zašto je to uopšte važno, a Đinđić je rekao da je to zato što žele Srbiju u Evropi. Na to mu je Šreder rekao: "Pa vi ste veća Evropa od mene, pogledajte kako izgledate, kako govorite. Ali, Srbija nikad neće biti deo Evropske unije. Granice EU su granice Austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji". I tako su se rastali - priča lider LDP.

Jovanović dodaje da su "sva pitanja koja su otvorena tada, otvorena i sada".
- Zoran je želeo to da reši, ne nikoga da prodamo. On je otišao u Nemačku sa užasnom povredom, onim gipsom na nozi. Nama je bilo jasno šta se dešava sa Kosovom - kazao je.
On se potom osvrnuo i na današnji trenutak pitajući "ko je danas Milošević Srbije" i naglasio da "moramo da se borimo za Kosovo".

- Zoran je hteo sve to sredi. Mi na Kosovu imamo šansu da branimo našu mogućnost da živimo sa Albancima i da našoj deci pošaljemo poruku da smo generacija koja je stavila tačku na taj niz katastrofa. Imamo šansu da napravimo generaciju ovog naroda koja je rođena i da živi u miru. Mi smo se za to borili. Danas bi se Zoran ponašao adekvantno trenutku, ne kao 2003. godine - kaže Jovanović.

Poslednja izmena:
У вези сутрашње Утакмице,Звезда-Штутгарт:

Tamošnji mediji su uputili navijače popularnih "Švaba" na sve što ih očekuje u Beogradu, a nemački "SWR" je bio detaljniji od drugih.

"Čak i tunel za igrače na stadionu ovog tradicionalnog kluba više podseća na ratni bunker nego na fudbalski stadion", piše ovaj poznati mediji iz Nemačke i dodaje uputstvo za sve Nemce koji će doći u prestonicu Srbije:

"Dok će navijači Štutgarta biti pod policijskom pratnjom od granice do stadiona i odmah nakon meča biti vraćeni prema granici - neki će dolaziti avionom, automobilom ili navijačim autobusima. Za ulazak u Srbiju, koja nije članica Evropske unije, potreban je važeći lični dokument ili pasoš".

"Ni nošenje dresova i navijačkih rekvizita dan pre utakmice nije dobra ideja za vas. Taksije bi trebalo naručivati isključivo iz hotela ili restorana jer su pokušaji prevare pri zaustavljanju na ulici česta pojava u Beogradu. Droga i pranje novca nisu retkost u metropoli od skoro 1,5 miliona stanovnika. Grad na Dunavu poznat je kao prestolnica zabave, ali voda iz slavina nije za piće - sistem za preradu otpadnih voda ne postoji. Otpadne vode Beograda direktno se ispuštaju u Savu i Dunav".

То је доста поражавајуће,признаћете да немамо СИСТЕМ за прераду отпадних Вода док Смо истовремено у "НЕВИЂЕНОМ СУФУИЦИТУ"?!

У последњој епизоди серије Сабља је била сцена у којој Герхард Шредер, тадашњи Канцелар Немачке каже Ђинђићу и Чеди да су границе ЕУ границе Аустроугарске + фронт ка Русији.

Колега Стракс је на суседној теми написао да је Чеда овај дијалог испричао у емисији код Шаровића. Мада Чеди не треба веровати ништа, осим кад каже да види змајеве, сасвим је могуће да се такав разговор десио.

И ја ћу да прогуглам.

Misliš da Šreder to nije rekao?

Ne znam šta je Šreder rekao,ali znam da ne možemo da budemo Evropska unija jer postoji veliki otpor unutar nje.Mogu da ti kažem i da postoji veliko zalaganje da Niš bude bugarski grad i da to nismo trebali da oslobadjamo od Turaka ,pričam o preovladjujucem mišljenju u austrougarskoj koja je i sad zadužena za nas.

Ne znam šta je Šreder rekao,ali znam da ne možemo da budemo Evropska unija jer postoji veliki otpor unutar nje.Mogu da ti kažem i da postoji veliko zalaganje da Niš bude bugarski grad i da to nismo trebali da oslobadjamo od Turaka ,pričam o preovladjujucem mišljenju u austrougarskoj koja je i sad zadužena za nas.
Posle Kur,ca, Orban je postao zaduzen za Srbiju?

И ја ћу да прогуглам.

ČEDA JOVANOVIĆ Šreder je rekao Đinđiću: Vi nikada nećete biti deo EU! Granice EU su granice austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji​

Lider LDP-a, Čedomir Jovanović u emisiji "Četvrtkom u 9" govorio je i o pitanju Kosova i Metohije i Đinđićevoj poseti Nemačkoj tim povodom.

Foto: RTS / screenshot

- On je otišao u Nemačku dan posle Limesa. Završena je večera, prikupljen je novac za četiri meseca smo praktično sakupili novac i završeni su građevinski radovi na Hramu. Postavili smo zvona i onda smo ga iz tog Hrama izneli u sanduku... - kaže Jovanović i dodaje:

- Dakle, nakon toga se javio Mihael Štajner i Zoran Đinđić se video i sa Gerhardom Šrederom. Šreder je bio besan zbog toga što mi insistiramo na Kosovu, jer Irak je tada bio tema. Zoran mu je rekao tada: "Ono što je vama Irak, to je meni Kosovo. Hoću da znak koje su granice moje zemlje". Šreder ga je pitao zašto je to uopšte važno, a Đinđić je rekao da je to zato što žele Srbiju u Evropi. Na to mu je Šreder rekao: "Pa vi ste veća Evropa od mene, pogledajte kako izgledate, kako govorite. Ali, Srbija nikad neće biti deo Evropske unije. Granice EU su granice Austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji". I tako su se rastali - priča lider LDP.

Jovanović dodaje da su "sva pitanja koja su otvorena tada, otvorena i sada".
- Zoran je želeo to da reši, ne nikoga da prodamo. On je otišao u Nemačku sa užasnom povredom, onim gipsom na nozi. Nama je bilo jasno šta se dešava sa Kosovom - kazao je.
On se potom osvrnuo i na današnji trenutak pitajući "ko je danas Milošević Srbije" i naglasio da "moramo da se borimo za Kosovo".

- Zoran je hteo sve to sredi. Mi na Kosovu imamo šansu da branimo našu mogućnost da živimo sa Albancima i da našoj deci pošaljemo poruku da smo generacija koja je stavila tačku na taj niz katastrofa. Imamo šansu da napravimo generaciju ovog naroda koja je rođena i da živi u miru. Mi smo se za to borili. Danas bi se Zoran ponašao adekvantno trenutku, ne kao 2003. godine - kaže Jovanović.
Kad sam ovde konstatovao da sam čitao slične stvari u Foreign Affairs Magazine kolega Alter me umalo zadavio preko tastature, međutim…

@S1MCRO, da li ova konstatacija nije možda potvrda izvesnih činjenica koje se nekima baš i nisu dopadale?

Kad sam ovde konstatovao da sam čitao slične stvari u Foreign Affair Magazine kolega Alter me umalo zadavio preko tastature, međutim…

@S1MCRO, da li ova konstatacija nije možda potvrda izvesnih činjenica koje se nekima baš i nisu dopadale?
Неће нас они, истина је то.

Jeste relativno, samo ti si odbijao i samu pomisao o tome…
Ne treba čoveku nabijati to na nos,jer je i normalno da da se teži EU ,ali oni nas jednostavno neće ,da hoće,doveli bi nas u red za dve godine,ne bi nas držali u ovom polu raspadnutom stanju već 24 godine.
Mi smo za njih pijaca robova,gde oni uzimaju kad im koji treba

Ali, Srbija nikad neće biti deo Evropske unije. Granice EU su granice Austrougarske monarhije, plus front ka Rusiji". I tako su se rastali - priča lider LDP.
U tom trenutku, kraj 2002-pocetak 2003 su Grcka i Kipar bili ravnopravni clanovi EU iako nikada nisu bili deo KundK a Bugarska i Rumunija (kao zemlje koje nikada nisu bile u KundK sem delova Rumunije) bili ozbiljni kandidati sa ulazak u NATO i EU (usli su u NATO sledece 2004-te godine a u EU 2007-me). Pa mi neverovatno da kancelar Nemacke nije znao za namere NATO i EU te je izneo tu tvrdnju Djindjicu.

Pretpostavimo da je to jos jedna od Cedomirovih samoreklamirajucih lazi, pri kraju svog zivota Djindjic njemu nije poveravao nista ozbiljno i bitno - tako kaze covek koji je Djindjica nasledio kao predsednik DS-a i Vlade RS, u suprotnom bi bilo obrnuto - Cedomir bi bio na njegovom mestu.

Да ли си можда чуо докле иду ти Западњачки и УНУТАР-издајнички Умови?
Прича полази да је Србија КРИВА за турски Геноцид над Јерменима.
Њихово Гледиште:
-Кад је Србија дигла Устанак против Отоманског Царства и победила,Турци су били толико исфустрирани губитком Своје Царевине да су морали да се освете на некоме..а то су били Јермени-.

Страва :confused:

Да ли си можда чуо докле иду ти Западњачки и УНУТАР-издајнички Умови?
Прича полази да је Србија КРИВА за турски Геноцид над Јерменима.
Њихово Гледиште:
-Кад је Србија дигла Устанак против Отоманског Царства и победила,Турци су били толико исфустрирани губитком Своје Царевине да су морали да се освете на некоме..а то су били Јермени-.

Страва :confused:
Čuo sam i to sa više strana,da ne nabrajam kojih.Jednostavno,to je neko nepoverenje,otpor ali isključivo prema Srbima,ne vole oni ni Bugare,Grke i celo Romejsko carstvo,ali Srbe mrze,mislim da je to duboko usadjeno porazom i raspadom carevine,za koji nas krive.
Za našu jadnu politiku i situaciju je viša kriva Austrija i Madjarska nego Amerika

Back