Grafiti...Savremena umetnost ili vandalizam?

joj kod nas sy proshli vikend pravili y grady neki sqp skejtera bikera i tako to i bili sy ovi shto tzrtajy grafite...mnogo strava ispalo samo shto nishta nisy ostavili...tzrtali sy po nekim blokovima ;p
inache mislim da je to sve ymetnichki vandalizam :mrgreen: ;p
volela bih da imam jedan graf na zidy y sobi...al' to tje se desiti tek y nekom drygom stany ;/

Zato što svako ko nema pametnija posla, a hoće da ispadne faca tako što će mu pisati ime ili nešto drugo na zidu, uzme sprej pa ofarba zid.
bash.gif
nego..postoji razlika izmedju zhvrjlanja i vrajtinga..nije grafit ako neko uzme i napishe svoje ime bez ikakve ideje,slovima kakvim pishe..hm..domaci..whatever..

a zashto mislish da to i pre nije bilo takvih likova..?
Ja ne kazem za sve, kao sto kaze Stefan ima debila koji samo uzmu sprej, nazvrljaju nesto i uniste zgradu. Ne kazem za starije, oni su extra, nego za ove mladje, vec u petom se prave face. E ja njih kritikujem. Kod Arene ima extra, onda blizu Brankovog mosta...., a ovo u mom kraju je odvratno.

i ja sam Stefan..:D
Meni su bolji ovi sada,tehnika se usavrshila pa su i grafiti bolji;)

ne mora da znachi...
op meni je Cope2 neprevazidjen,a on i njie bash mlad..dodushe,josh uvek radi..
Joj,da...
Upravu si,podrzavam one koji imaju talenat za to,ali oni koji samo ocje da budu face a ustvari nemaju veze sa vezom,samo unishtavaju pogled.

talenat..ne mozhe neko da prvi put uzme da uradi graff i on ispadne vrh.vezhba..sticanje filiga..to je to...

E pa pazite...
Postoje dve vrste povrshina za rad..
Legalne i Nelegalne..
to je ono npr...
1)Legalne
Shetash gradom,vidish lika radi grav ceo dan,stanesh,divish mu se,policija opushteno prolazi jer je mesto legalno za vrajting..kao npr,nash shkolski zid...chak imamo i "blagoslov: od direktorice..:D
i tu se pretezhno radi pravi piece(graff delo)
i aok neko zna..to mozhe da izgleda ovako,pa i bolje..
2057778499_462613e50f_b.jpg

2)Nelegalne..
Bombice,Throw up-ovi,tagovi...
neshto shto se radi na brzinu..dovoljno vrzo da vas policija niti npr,komshjie ne vide..xD
throw6.jpg

Back