Graficka karta

Gruja99

Početnik
Poruka
35
Imam jedan problem,i nisam mogao da nadjem resenje....
Imam integrisanu graficku nvidia gforce 6150se nforce 430,i onda sam uzeo jednu dodatnu graficku Nvidia geforce 7300gt,radila je sasvim ok,ali kada mi je drug doneo njegov komp. ja sam zamenio i moj je stajao tako 5-6 sati sa strane,i kada sam hteo da upalim moj komp. nije bilo slike na monitoru,ja sam ponovo restartovao komp,izvadio pa vratio kraticu,restartovao cmos,i nista,ventilator na grafickoj radi,ali me najvise cudi da i ako je dodatna graficka ubacena u maticnu integrisana radi kao da dodatne nema,ali malo duze traji proces dok komp da sliku... maticna je Asus m2n-mx se,da li uopste radi ova dodatna graficka???
Nemogu je probati na drugom racunaru.... z:(z:(z:(z:(

Primetio sam da kada ubacim externu u maticnu,posto nema slike na njoj, vga kabl povezem na integrisanu,i onda ima slike na integrisanoj i ako je externa ubacena. i kada pokrenem tako racunar sacekam jedno 30 sekundi i tek tada ide onaj logo od maticne i pocne da se pali racunar,a kad uklonim externu integrisana odma daje sliku i odmah pocinje paljenje.... Da li to ima neke veze sa ispravnoscu graficke???

Primetio sam da kada ubacim externu u maticnu,posto nema slike na njoj, vga kabl povezem na integrisanu,i onda ima slike na integrisanoj i ako je externa ubacena. i kada pokrenem tako racunar sacekam jedno 30 sekundi i tek tada ide onaj logo od maticne i pocne da se pali racunar,a kad uklonim externu integrisana odma daje sliku i odmah pocinje paljenje.... Da li to ima neke veze sa ispravnoscu graficke???

1. U biosu je nameštno da je - init firist onboard vga
2. Neispravan Pcie slot

Sad sam probao graficku kod druga na njegov komp i radi bez problema... Verovatno je moja maticna problem ali probacu njegovu graficku na mom kompu pa ce mo videti... Kakvo je vase misljenje da li treba menjati maticnu??

Sad sam probao graficku kod druga na njegov komp i radi bez problema... Verovatno je moja maticna problem ali probacu njegovu graficku na mom kompu pa ce mo videti... Kakvo je vase misljenje da li treba menjati maticnu??

Kao što sam ti odgovorio... Pod 2. Moguće da je neki kondenzator oko PCIe slota, treba pregledati ploču, ako je to, onda je servis ne previše skup, ako je sama ploča neispravna onda treba uzeti u obzir kakva je tvoja mašina, šta na njoj radi kako treba a šta ne pa odabrati najpovoljnije rešenje....

Kao što sam ti odgovorio... Pod 2. Moguće da je neki kondenzator oko PCIe slota, treba pregledati ploču, ako je to, onda je servis ne previše skup, ako je sama ploča neispravna onda treba uzeti u obzir kakva je tvoja mašina, šta na njoj radi kako treba a šta ne pa odabrati najpovoljnije rešenje....

Moja maticna je asus m2n mx se.. 2007god. bas je stara mislim da se ne isplati da se popravi. Ma da na njoj moze i dual core procesor.... Hvala svima na odgovorima.... Ispostavilo se da je maticna jer sam na njoj probao dve graficke ni jedna sem integrisane ne radi.... :hvala::hvala:

Moja maticna je asus m2n mx se.. 2007god. bas je stara mislim da se ne isplati da se popravi. Ma da na njoj moze i dual core procesor.... Hvala svima na odgovorima.... Ispostavilo se da je maticna jer sam na njoj probao dve graficke ni jedna sem integrisane ne radi.... :hvala::hvala:
probaj ram memoriju. Kod mene je bio otisao ram i ovi u servisu su rekli da je otisao slot za graficku . Medjutim ja kasnije popravljao ortaku pc i utvrdim da kod mene ram nije uredu . A sve drugo jeste

Probao sam ali opet nema slike. A mislim da ako je graficka ispravna a ram ne kad bi izvadio ram trebalo bi da se pokaze plav ekran?

Druze otisao ti pcie slot.
Ako ti ventilator radi na grafickoj , a nece sliku da ocita moguce je da je koji pin na slotu otisao.
Pokusaj graficku u drugi pcie slot da ubacis ako imas, ako nemas probaj da ocistis slot.

Druze otisao ti pcie slot.
Ako ti ventilator radi na grafickoj , a nece sliku da ocita moguce je da je koji pin na slotu otisao.
Pokusaj graficku u drugi pcie slot da ubacis ako imas, ako nemas probaj da ocistis slot.

Da to je bio problem moja graficka radi na drugim racunarima,drug mi je doneo njegovu a njegova nije radila kod mene, dok moja radi kod njega... Hvala svima!

Back