graficka i procesor

pricefee

Obećava
Poruka
56
Imam ovaj proces Intel pentium dual cpu e2180 2.0ghz 2cores na starom kompu... Hocu da se igram malo pa da menjam proces i graficku, pa me zanima kako da znam da li cu moci da koristim taj procesor/graficku? Inace ovo je prvi put da nesto ovako radim..

Maticna ploca je Gygabite EP31-DS3L

Ne može grafička svaka, treba paziti na intel procesore i radeon grafičke jer može da se desi i da ne radi.

meni se desilo da 7790 ne radi na amd platformi , a radi na q6600

- - - - - - - - - -

Probao sam da kucam ime tog procesora sa plocom ali nisam dobio nikakve rezultate... Ako mozete da mi objasnite kako radite to ? Ovo je procesor koji sam planirao da uzmem...

http://www.amazon.com/Intel-I3-4160...id=1445438515&sr=8-9&keywords=intel+processor

Inace citao sam i nesto za napajanje, jel treba da obracam paznju na to ili ?

ako igras igre pre svega graficka , koliko si planirao da das za upgrade

ti si Legenda ,,, mame mi,,,

- - - - - - - - - -

skuru za moderatora

4mx440

jel bese ta dobra

- - - - - - - - - -

Probao sam da kucam ime tog procesora sa plocom ali nisam dobio nikakve rezultate... Ako mozete da mi objasnite kako radite to ? Ovo je procesor koji sam planirao da uzmem...

http://www.amazon.com/Intel-I3-4160...id=1445438515&sr=8-9&keywords=intel+processor

ne mozes staviti ovaj procesor na tvoju plocu zato sto ti je maticna ploca ne podrzava

tvoj sadasnji procesor je za slot 775 a I3 je noviji sistem .

i mene zanima neka slicna nadogradnja ali je pitanje koliko se isplati jer kad menjas plocu i procesor posto je novi slot onda si prinudjen da menjas i memoriju

gledam na itsvet-u ima solidan AMD procesor sa 4 jezgra za 50-ak evra , ploca za 40-ak + memorija ddr3 naravno bar 4 giga oko 25 evra. sto cini 115 evrica.

mada je vaznija dobra graficka i mozda je bolje da samo nju kupis koliko gledam ima ih od nesto preko 80 evra sa gddr5 memorijom

ovu drugu obavezno...750Ti. mislim da je odlicna kartica...jedino sto je 128-bitna,sto ce biti odredjeno ogranicenje u smislu da se nece moci iskoristiti ta memorija i brzina memorije u potpunosti,to jest,na visokim rezolucijama moze biti trzanja u igrama i malo manje frejmova...ali uzmi je,slobodno,skroz je jaka za danasnje igre.

Poslednja izmena:

Soket je Intel LGA 1150

Idi, na stranicu bilo kog proizvođača ploča idu u sekciju motherboards i otvori, pod intel soket 1150. Tu su pobrojane sve ploče od nekog proizvođača za taj soket

Za napajanje ne bi trebao da brineš ako uzmeš taj i3 i nvidia gtx 750 ti oni su vrlo mali potrošači

Mogao bi da igraš većinu igara, ali na umerenim podešavanjima

Poslednja izmena:
Posto ne mogu da napravim temu nova sam u ovome,hocu samo da pitam kako da znam koju graficku da uzmem od cega zavisi koju cu uzeti mislim od kojih komponenta zavisi jacina na sta treba da obratim pažnju da bi se uklopila u racunar,ako razumetecsta hocu da pitam...hvala unapred

Back