Градски превоз (2)

isto se pricalo i kad su stigli spanci.

ne mogu na sve trase, mogu na one vaznije..
tramvaji su identicni spancima.

ali mi je hit kako je sns kritikovao spance kad je djilas njih kupovao a ovi sad kritikuju sns kad uzimaju skoro identicne...

vise se i ne proizvode starinski tramvaji koji odgovaraju nasoj mrezi..u principu bi kod nas osim na novom beogradu trebalo prepraviti celu sinsku infrastrukturu.
Рекли вођини полтрони да ће срушити Ада мост... да би после изјавили да су вољни да заврше (урадише у међувремену) приступну саобраћајницу мосту на новобеоградској страни.

Урлаше годинама на Бусплус... и потом изјавише да је Бусплус добар систем и да га треба даље развијати.

Нисам ја овој гарнитури ни раније веровао, али после такве две "ситнице", ми није јасно како им многи и даље верују.

Danas sam morao da idem do NBga. Cekao na Slaviji nesto do Ušća, pa da presedam kod Hajata. Nisam znao da su šatori i da ništa ne ide busevi i tramvaji. Čekao da ljudima 20 minuta. Sve to ne bi bilo strašno da tabla uredno ne radi i piše kad koji bus dolazi koji ne dolazi. Samo da su ugasili tablu u napisali nesto bilo bi sve ok.

Danas sam morao da idem do NBga. Cekao na Slaviji nesto do Ušća, pa da presedam kod Hajata. Nisam znao da su šatori i da ništa ne ide busevi i tramvaji. Čekao da ljudima 20 minuta. Sve to ne bi bilo strašno da tabla uredno ne radi i piše kad koji bus dolazi koji ne dolazi. Samo da su ugasili tablu u napisali nesto bilo bi sve ok.
Sve ide preko autokomande. Cekaj kod hrama ili autokomande 83 ili sta si vec hteo da cekas.

Verovali ili ne, pored svega sto se desava u gradu u saobracaju Sapic je bas sad nasao da menja asfalt u V. Ilica.

Celo prolece nista, cela zima nije bilo tri dana snega moglo je da se asfaltira i nista.

I sad na 30 stepeni je nasao da asfaltira i blokira jos jedan pravac u gradu. Neverovatno.

Radi jedna traka od ATS do Bea, tako da izbegnite ako mozete ovaj pravac u spicu posle podne.

Verovali ili ne, pored svega sto se desava u gradu u saobracaju Sapic je bas sad nasao da menja asfalt u V. Ilica.

Celo prolece nista, cela zima nije bilo tri dana snega moglo je da se asfaltira i nista.

I sad na 30 stepeni je nasao da asfaltira i blokira jos jedan pravac u gradu. Neverovatno.

Radi jedna traka od ATS do Bea, tako da izbegnite ako mozete ovaj pravac u spicu posle podne.
Прекопали су улицу и код Бристола...

Пре пар дана сам се са Бановог Брда враћао кући аутом... Шта сам све морао да издржим да прођем тај део...

А још пар дана раније сам некако прошао, исто аутом, у Војислава Илића... ух.

Некако имам утисак да сам врло слабо обавештен.

Ако неко зна, односно ако је користио линије 23, 37, 58, на потезу између Таковске и сајма...

Пошто званичног обавештења нема, могу само да претпоставим да се укључе левим скретањем на трасу трамваја, па потом десно у Београдску. Тако до Славије, па Булеваром ослобођења до почетка Аутокоманде, где улазе на аутопут, одакле брзо и излазе преко Мостарске петље и укључују се на редовну трасу код сајма.

И ако може још обавештење колико цела та егзибиција траје, тј. колико дуже од обичног.

Mogu da ti kazem da sigurno idu pored hrama i spustaju se tuda na autoput.

58 sigurno staje na samom autoputu na stanici, a 23 mislim u Ustanickoj.

37 mislim da nisam video ili se ne secam.

Ne znam za celu egzibiciju, ali se ceka sada duze na semaforu za ulazak u Ustanicku i silazak na autoput, tu se napravi cep jer tuda ide gomila autobusa, a taj semafor kratko drzi.

Прекопали су улицу и код Бристола...

Пре пар дана сам се са Бановог Брда враћао кући аутом... Шта сам све морао да издржим да прођем тај део...

А још пар дана раније сам некако прошао, исто аутом, у Војислава Илића... ух.

Некако имам утисак да сам врло слабо обавештен.
ceo taj potez se vec skoro mesec dana radi i tek ce se raditi, sredjuje se celokupna karadjordjeva a posebno se sad sredjuju i sredjivace se prilaznice novom mostu i buducem tunelu kod ekonomskog tako da ti je moj savet, kolima ne zalazi u taj kraj sve do zime.

Ако неко зна, односно ако је користио линије 23, 37, 58, на потезу између Таковске и сајма...

Пошто званичног обавештења нема, могу само да претпоставим да се укључе левим скретањем на трасу трамваја, па потом десно у Београдску. Тако до Славије, па Булеваром ослобођења до почетка Аутокоманде, где улазе на аутопут, одакле брзо и излазе преко Мостарске петље и укључују се на редовну трасу код сајма.

И ако може још обавештење колико цела та егзибиција траје, тј. колико дуже од обичног.
23 ide autoputem i preko fransa grabi ka slaviji gde posle nastavlja redovnom trasom.

ovo je provereno.

za 37 ne znam.

koliko je meni poznato radila se suprotna strana i stanica na suprotnoj strani kao i deo ulaza u narodnog fronta i prizrensku i ostrvca tu a ne ta strana.. to su stari kolotrazi..ta strana tek treba da se sredjuje.

premda retko prolazim tamo pa mozda i nisam u pravu

@Platin ti bolje znas ove stvari?

na kraju i neka logika nalaze ako je ta strana tako propala, propala bi i druga za koju znamo da je sredjivana... ne radi se jedna strana jednim materijalom i kvalitetom a druga drugim.

Ne rade se obe strane istovremeno pa da mora da bude isti kvalitet.

Evo i u V. Ilica su radili jednu stranu, pa tek treba drugu ko zna kada.

Ako su uradili jednu kako treba, ne znaci da ce i drugu ko zna kad da urade kako treba, pripremu, podlogu, asfalt...

A kazu u komentarima da je tako vec i u V. ilica deo koji su uradili da je asfalt isplivao kod autobuskih stanica.

Evo gde se sve moze pogresiti kod postavljanja asfalta.

Tacka 5 previsoka temperatura. Eto zasto se ne asfaltira leti jer na preko 30 stepeni asfalt se prebrzo susi i ne veze se dobro za podlogu. A Sapic je cekao 30+ temperature da asfaltira.

Sad ovako kad se procita ne bi me zacudilo da su pogresili kod svih tacaka.

Koje su najčešće greške koje se prave prilikom asfaltiranja a dovode do nekih skupljih prepravki?

Prilikom asfaltiranja, postoji nekoliko čestih grešaka koje mogu dovesti do ozbiljnih problema i skupih prepravki. Neke od ključnih grešaka i njihove posledice su:

1. Neadekvatna priprema podloge: Ako podloga nije pravilno očišćena i pripremljena pre nego što se asfalt postavi, može doći do loše adhezije između asfalta i podloge. To može uzrokovati pukotine i ulegnuća.
  2. Loše nivelisanje podloge: Nepravilno nivelisanje podloge može uzrokovati neravnomerne površine, koje će se vremenom pogoršati, stvarajući rupe i udubljenja u asfaltnom sloju.
  3. Neadekvatna debljina asfaltnog sloja: Ako se asfalt nanese u previše tankom sloju, površina može brzo da se istroši, što može dovesti do oštećenja i potrebe za čestim popravkama. Debljina asfaltnog sloja treba da bude prilagođena očekivanim opterećenjima i uslovima.
  4. Nepravilno postavljanje i zaptivanje spojeva: Spojevi između različitih slojeva asfalta, ili između asfalta i drugih materijala (kao što su ivice trotoara ili kanali), moraju biti pravilno zaptivani kako bi se sprečilo prodiranje vode i eventualna oštećenja.
  5. Neodgovarajuće temperature pri postavljanju: Asfalt se mora postavljati na odgovarajućim temperaturama kako bi se osigurao pravilno kompakcija i dugotrajnost. Ako se asfalt postavlja kada je previše hladno ili previše vruće, može doći do problema sa kvalitetom površine.
  6. Nepravilno kompakcionisanje: Neadekvatna upotreba valjaka za kompakcionisanje može dovesti do loše kompakcije asfalta, što može uzrokovati nisku gustinu i brže trošenje.
  7. Neodgovarajuća drenaža: Ako površina nije pravilno projektovana za odvodnjavanje, može doći do nakupljanja vode koja može uzrokovati eroziju i oštećenje asfaltnog sloja. Dobra drenaža je ključna za dugoročnu izdržljivost asfalta.
  8. Loš kvalitet materijala: Korišćenje lošeg kvaliteta asfaltnog materijala može dovesti do brzog oštećenja i smanjenja trajnosti površine. Materijal treba da zadovoljava standarde i specifikacije koje su potrebne za dugotrajan rezultat.
  9. Nedostatak pravilne zaštite tokom sušenja: Ako se asfalt ne zaštiti od saobraćaja i drugih oštećenja tokom procesa sušenja i očvršćavanja, može doći do površinskih oštećenja i smanjenja njegove dugovečnosti.

koliko je meni poznato radila se suprotna strana i stanica na suprotnoj strani kao i deo ulaza u narodnog fronta i prizrensku i ostrvca tu a ne ta strana.. to su stari kolotrazi..ta strana tek treba da se sredjuje.

na kraju i neka logika nalaze ako je ta strana tako propala, propala bi i druga za koju znamo da je sredjivana... ne radi se jedna strana jednim materijalom i kvalitetom a druga drugim.
Не пролазим тамо, немам појма.

Сећам се да се на Зелењаку радио правац од моста ка тунелу.

Vidis tu meni nije nesto jasno , posto table treba da rade preko gps sistema tj da izbacuju realno kad je dolazak a ne kad je u tabeli planirani dolazak autobusa...
Nemam trenutno komentar, ali to su dva totalno razlicita sistema, mnogo je lakse i jeftinije napraviti aplikaciju sa racunicom kad bi trebalo da negde stigne neki bus, a druga stvar je pokupiti iz nekog sistema gde su trenutne pozicije i id busa i onda to iskazati na nekoj grafickoj mapi...

Opet kazem psihologika je bitna....tako da ako je vecina naroda u Srbiji poreklom iz Bojnika, onda stvarno ne treba ni graditi te sisteme da zbujuju narod, dosta je tabla sa led svetlima i jednom reklamom u led svetlima, koja pokazuje koliko je sati , koji je datum i po redu voznje dolaske u narednih sat vremena..

A inace sam protiv da forum mora da pravi i zna tehnologije izrade puteva i asfaltiranje i sve to , a svedok sam da niko nema pojma da izabere onog ko zna...
Malo mi smesno sve to , ali razvijanje sveznalica na forumu mi je smesna stvar, iako ja cesto ostavim utisak da sam sveznalica u pokusaju , ja ustvari hocu da ljudi razvijaju pristup da znaju da izaberu onog ko zna....samim tim da znaju sta moze i kako moze ali na zalost , ovde se sve drugacije gleda, pa umesto kvalitetnijih izbora, ostane na korupciji , a onaj ko bi da ljudi malo bolje znaju da biraju ispadne provokator koji isprovocira da svi palamude o necemu sto niti znaju u praksi niti imaju alat za izradu toga...
Umesto kvaliteta izbora, sve se pretvori u devalviranje svakog pojma i svesti o kvalitetu izbora i on se gurne ka korupciji , a retorika ka natqurcavanju blebetala na forumu..

Da, rađena je suprotna strana, ne ova na slikama. Prolazim tuda često.

Back