Градски превоз (2)

Ма какви кавези за животиње... Колико пута сам видео да, најчешће жене, уђу у превоз за ситним псом (најчешће га носе) и нико не прави питање... Виђао сам ту и тамо чак и власнике паса, где пас стоји поред њих у аутобусу - и путници се не буне.
Ja sam video čoveka koji je u pocepanoj jakni tokom zime u 2 kaveza nosio 2 kokoške na putu za Kumodraž.
Autobus 25.
Legendarno.

Их... Превоз по околини Београда је изгледа живахнији него што мислим...

Иначе, у време док сам чешће ишао на Карабурму, па се нешто касније увече враћао кући - скоро да сам могао поуздано да утврдим која публика чека 16, која 23 а која 25.

IMG_20230904_103525.jpg

Beli imaju normu da u toku smene napisu min 5 kazni
:kafa:

GRAD KUPUJE TRAMVAJE – Prema najavama gradskih čelnika, GSP Beograd odnosno Grad Beograd bi uskoro trebao da obnovi tramvajski podsistem.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je još proletos kupovinu 100 novih tramvaja, dodajući da će, ako se trenutni planovi o nabavci novih vozila ostvare, u roku od dve do tri godine praktično biti obnovljen celokupni vozni park najvećeg beogradskog javnog prevoznika

Ono što je ukazalo da kupovina tramvaja konačno dolazi na red jeste najavljeni dnevni red predstojeće sednice Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 13. septembar, a na kojoj će se, između ostalog, naći i Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu, ali i Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o dugoročnom finansijskom zaduženju GSP Beograd.

U ovom dokumentu se može da je videti razlog za zatraženo dugoročno zaduženje kod poslovnih banaka u iznosu od 38 milijardi dinara odnosno 325 miliona evra investiciono ulaganje, odnosno kupovina novih vozila. Ovo može da znači i kupovinu drumskih vozila, ali velika vrednost nabavke ukazuje na realnost da nabavka uključuje tramvaje, čija pojedinačna cena je obično veća od 2 mil EUR.

https://www.beograduzivo.rs/info/gr...OsHzdHuHbQCGuVzdyBbklQT1VE2m03Pw9GOcNLZSFKnFk

Ма нема шансе да се склања садашњи мост.
Нису ови способни да га преместе на Ушће и на том месту направе нов јер је потребна озбиљна инфраструктура путева да се уради са новобеоградске стране да би то све функционисало.

Уосталом то се најбоље види на два примера.
Први пример сам тај мост јер се о њему прича већ 3 година па још ништа а да не причам о окретници на Студентском тргу која треба да се склони већ 6 година и још ништа нити је у плану да се скоро ради.

На Студентском тргу се "испречила" археологија, што је много јачи основ него преуређење саобраћаја ја НБГ.

Ако ће нови мост да буде 2+2, не могу да се противим. Садашњи мост није довољан. Претпостављам да ће на крају да унајме неке странце да то ураде, јер овде неће наћи никог способног за тако нешто.

Та археологија је била одувек па су причали.
Имао сам прилике да видим и план гараже.
О томе се ради. Ови само причају.

Зашто садашњи мост не прошире? Зашто би га мењали.
И Бранков мост је прошириван крајем седамдесетих.

Тај мост реално у садашњем стању прилазница и није добар.
Пре неки дан сам ишао и налетох на гужву код кружног тока. 15 мунта сам прелазио мост а пешке ми треба пар минута.

Проширење трака би те довело код аутобуске станице где је уско грло са једне стране а да не причам о уском грлу са друге стране.

Само проширење моста без адекватне инфраструктуре са обе стране моста ништа не вреди.

Одустало се од пробијања брда у правцу Панчева тако да те тај мост доводи у Савамалу где си у гужви и застоју.
Просто немаш где и како да се извучеш одатле.

Не може да се шири стари мост јер темељи нису за то предвиђени. Нису ни за трамваје, па су ипак пуштени.
Искрено не знам у каквом је стању мост, поготово обзиром да је подигнут 1942., у сред рата.
Што се саобраћаја тиче уверен сам да се са другачијом организацијом семафора може постићи добар резултат.

Бранков мост уопште није проширен - направљен је "близанац" испочетка.

Treba jos par mostova.
Posebno da ovi sa Banjice ne silaze na autoput da prave guzvu na autokomandi.
Gazela je haos totalni i nije se nista smanjila guzva posle pustanja obilaznice.
I pod hitno da se ukine glupava zaustavna traka na sada ulici do Gazele.
Samo u tom prestrojavanju se napravi cep i svi voze 5 kilometra na sat kilometrima.
A naravno tu se naguzi i policija da pise kazne.

Back