Градски превоз (2)

Kakvi su to sad opet radovi u Savskoj? Postavljaju se neke podzemne instalacije. Pa do relativno skoro je ta ulica bila maksimalno raskopana, zašto se to sad opet radi?!

Do kraja septembra zaustaviše gradski prevoz kroz Savsku. Znajući njih, verovatno do kraja decembra
ГСПово саопштење о томе
https://gsp.rs/dokumenti/promena_rezima/6172.pdf

"Због извођења радова на изградњи подземних инсталација у улици Савска, на делу од зоне Савског трга до зоне раскрснице са улицом Војводе Миленка, које ће изводити „РАС инжењеринг“, упериоду од 01.08. од 04:00 часа до 29.09.2023. године, доћи ће до затварања коловозне траке у смеру ка Мостарској петљи..."

Мерено од Савског трга, прво се дође до Рисанске, па је Војводе Миленка следећа... Такорећи, радови у дужини од два ћошка.
До Савског трга је зграда поште, а шта је тачно после тога не знам. Претпоставио сам могућност да је због нечега у Превари на води, али сада не бих тако нешто претпоставио, делује ми да је нешто друго.

Уосталом, шта РАС инжењеринг ради, по чему су познати?

Pa gde ide. Sarajevskom?
Колико разумем, 11 ће до Новог Београда стићи преко старог уместо Ада моста, а 12 ће "заобићи" један део тако што ће прећи на НБГ преко старог моста па се вратити преко Ада моста назад до краја линије.
Пар аутобуских линија је скраћено до Преваре на води (до окретнице која је испод аутопута).

Неке нове вести о метроу... Да ли ће тако заиста бити, видећемо...

https://www.rts.rs/vesti/drustvo/5247105/metro-beograd-bajloni-andreja-mladenovic.html
Неке саобраћајнице биће делимично затворене током изградње метроа, кад почиње копање

Обећава се да неће бити прекида саобраћаја, мада ће бити измена.
Сама изградња ће почети крајем 2024. или почетком 2025. године.
Кртице ће бити постављене код Белих Вода и Панчевачког моста, а њихов сусрет је планиран код Сајма крајем 2027. године.

Метро за само три године... Могуће, али само зато што ће га радити Кинези.

Мислио сам да се то свакако неће десити пре септембра... али наиђе данас контрола у превозу...

Показах моју папирну незапослену карту... и све је било ок.

А ови контролори, Бели, ми се за сада чине љубазни. Мислим да им још није наложено да избацују, него се труде да објашњавају.

Ccc

Ja primetio i napisao ovde jos 28.07 da ne radi, a novinari i aktivisti tek danas otkrili da ne radi google u Beogradu.

Bolje da citaju ovu temu i budu u toku sa desavanjima. :D

https://n1info.rs/vesti/izvinite-kako-do-kalemegdana-beograd-naprasno-nestao-sa-gugl-tranzita/

Alat nestao nakon odlaska BusPlusa​

Oni koji ne bi da se vrate na konje, pitaju se – šta bi, pa je Gugl Tranzit iznenada ukinut? Aktivista Miloš Vučković primećuje – taj alat je nestao nedugo nakon odlaska kompanije „Apex“ i BusPlusa.

„Kompanija „Apex“ je deo turske kompanije „Kentkart“, uprava Grada Beograda na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem je raskinula ugovor sa kompanijom „Apex“ i samim tim je prestala saradnja i verujem da je u okviru toga „Apex“ povukao svoje datoteke podataka javnog prevoza i da zbog toga Google Transit ne može da funkcioniše“, objašnjava Miloš Vučković iz udruženja Naša mesna zajednica.

O razlozima ukidanja usluge u Gradu se ne oglašavaju, a ne odgovaraju ni na pitanje da li će ponovo da sarađuju sa Guglom. Ni ta kompanija ne odgovara na upit. Do povratka Gugl Tranzita tu je aplikacija Muvit. Ne toliko rasprostranjena, ali sve popularnija.

20230814_133658.jpg

Zeleni venac
Sad ih prvi put vidim otkako su ih izmislili.
Videh da je BELI zapravo skraćenica od beogradski lični...
Vala baš

Ili klisneš kad oni uđu, pošto vidim da imaju prepoznatljiva obeležja, te plave bluze (a koliko vidim, svi nose i iste pantalone, pa i kačkete).

Aplikacija Beograd Plus pokazuje znake nesavršenosti... dođem na stanicu na kojoj staju tri različite linije i pogledam kad će mi bus. Prikaže mi da na tom stajalištu staju dve linije, i prikaže gde su busevi; naravno, izostavio je onu koja je meni trebala. I pre nego što se pojavila bilo koja od te druge dve linije, pojavi se ova koja meni treba. Provukao se taj bus nekako "ispod radara", što bi se reklo. Izgleda da još uvek nisu svi busevi obeleženi tako da se u aplikaciji vidi gde su.

Ne znam da li ste primetili da google maps vise ne prikazuje ne samo dolaske autobusa nego cak ni koji autobusi staju na stajalistima.

Ostale su samo oznake gde se nalaze autobuske stanice, ali bez ikakvih podataka o linijama ili autobusima.

Ja bih rekao da su imali dil sa bus plusom koji im je slao podatke o autobusima iz svoje baze koju su punili podacima iz validatora.

Posto su validatori poskidani, kompanija je prestala sa slanjem podataka google-u

A Sapic nije sklopio dil sa googleom i povezao ih sa aplikacijom i sada google nema vise podatke o prevozu u Beogradu.

Apropo one price kako google zna gde su autobusi. Ja sam bio stava da nije vidovit i da ne zna dok mu neko odavde ne kaze.

A to je po svoj prilici bio Bus plus.
ne treba im dil sa googlom.
sami naprave gps lociranje na osnovu googlovih mapa.u aplikaciji

verovatno je doslo do nekog baga u programu i apdejtom ce to ispraviti.

Pustili su trole pored Beogradjanke.

Ne znam sto su najavljivali prekid do septembra kad je bilo jasno da cak i sa ovim tempom nerada taj posao moze da se zavrsi za 2 nedelje, a ne dva meseca.

Otegli su ga na mesec dana, pa ih je valjda bilo blam da i dalje maltretiraju gradjane.

Tako da radi trola. :D
u zmaj jovinoj ulici su pre par godina 40 metara puta pored poste radili tri meseca :D
tako da se nemoj iznenadjivati sporoscu rada..ne mozes ti da smislis koliko sporo oni mogu da rade :D

dobro je da ne moram na posao...sa gsp nikad ne znas na cemu si, red voznje se preskace, vozila malo malo pa se pokvare....
od ade do bloka 70 pa do slavije putovah citavu vecnost.
Sad razumem ljude koji putuju npr.iz cacka svakodnevno u bg na posao, i vracaju se nazad u ca. Stignu auto-pitem za sat i 45 min

dobro je da ne moram na posao...sa gsp nikad ne znas na cemu si, red voznje se preskace, vozila malo malo pa se pokvare....
A da ne spominjemo što malo-malo pa uzmu nešto da raskopavaju pa menjaju trase ili ih skraćuju, pa čak ponekad ukidaju i cele linije. :zroll:

Nemojte kroz centar.
kolaps kod londona zbog skuterasa i saobracajke
Kakvih skuteraša? O čemu se radi?

Kakvih skuteraša? O čemu se radi?
Guzva u spicu i neki skuteras se pravio pametan i obore ga kod raskrsnice Kneza Milosa i Masarikove.

I sad stoji sve gore i dole, levo desno, a on se valja na sred raskrsnice.

I tu stoje tri pandura i gledaju ga.

Umesto da ga uhvate za ruke i noge i da ga izbace na trotoar da ide saobracaj, ne moze ni hitna da dodje kad sve stoji.

Stoje sve trole, autobusi. Morao sam peske jedan deo da premostim.

Eto cisto kao upozorenje sta se desava u gradu da ljudi izaberu drugi pravac.

Do sada je verovatno resen problem.

Биће весело када још једном крену да прекоцкавају Трг републике.
Пошто су претходно успели да погоде окретање коцки тако да оне пропадају скоро тренутно... И боље решење нагриза зуб времена. Аутобуси и троле су учинили своје.

Ето, да не каже неко да само гунђам - чини ми се да би то све прошло добро да су узели коцке са свим равним странама. А још боље би било да су узели осетно веће коцке.
Нисам стручњак у грађевини, али код путева стичем утисак да је више (дебљи слој) боље. Односно, за коцке да буду странице барем 20 сантиметара. Или нешто у стилу 40 са 40, и 20 дебљине.
Можда и грешим за мере, али свакако да од постојећих буду барем дупло дужих страница на горњој страни.

Back