Градски превоз (2)

20230715_181703.jpg

Radi aplikacija relativno ok, verovatno ima buseva gde jos uvek nisu ugradjeni gps prijemnici i ostala infrastruktura. Mada se desava doduse da izmedju refreshova vraca razlicite rezultate, desi se da u jednom refreshu nestane linija koju pratim, u sledecem se pojavi. Ima tu jos bagova zasigurno

Pa neka pise. Sta ako hocu sa posla iz kancelarije da pustim da vidim na koju stanicu da idem. Ili dok sam na putu ka stanici. Da vidim da li da idem dole ili da se penjem gore.
za stanice koje pratis mozes ranije i da zapises njihove brojeve
kako je bilo pre?
mora osi da dodjes na stanicu i vidis citav kod koji unosis... i jos placas tu uslugu

a sad smo se razmazili, sad je problem sto iz kanca ne mogu da vidim..mozes, samo zapamti brojeve stanica.
i besplatno je sto je najvaznije.

za stanice koje pratis mozes ranije i da zapises njihove brojeve
kako je bilo pre?
mora osi da dodjes na stanicu i vidis citav kod koji unosis... i jos placas tu uslugu

a sad smo se razmazili, sad je problem sto iz kanca ne mogu da vidim..mozes, samo zapamti brojeve stanica.
i besplatno je sto je najvaznije.
Pa zapamtis kao broj telefona u imeniku.

Nisam pamtio brojeve nego kontakte.

Imao sam grupu autobusi i tu sve stanice koje nacesce koristim. Jedno 7-8.

I svakoj sam dao neko ime po kojoj je prepoznajem, okretnica, Mostar, Gazela, Vero itd.

I samo pozovem kao telefon i stigne poruka.

Беше симпатично, мада не на свим стајалиштима, да постоји дисипеј који обавештава о пристизању превоза.
Били су погоњени подацима из бусплус система... Сада је на њима само једнолично обавештење... Стоји име овог новог система, како год да се зваше. Нисам запамтио, није ми ни битно.

У сред лета (или зиме) није баш згодно да се бавим са телефоном више него што морам.

Три године нисам ушао у превоз - март 2020 - март 2023, а од априла уобичајено (плаћам и) користим превоз као и раније.

Јел су најавили апликацију? Јесу. Па где се она користи? Сигурно не на фрижидеру...

Ne znam da li ste primetili da google maps vise ne prikazuje ne samo dolaske autobusa nego cak ni koji autobusi staju na stajalistima.

Ostale su samo oznake gde se nalaze autobuske stanice, ali bez ikakvih podataka o linijama ili autobusima.

Ja bih rekao da su imali dil sa bus plusom koji im je slao podatke o autobusima iz svoje baze koju su punili podacima iz validatora.

Posto su validatori poskidani, kompanija je prestala sa slanjem podataka google-u

A Sapic nije sklopio dil sa googleom i povezao ih sa aplikacijom i sada google nema vise podatke o prevozu u Beogradu.

Apropo one price kako google zna gde su autobusi. Ja sam bio stava da nije vidovit i da ne zna dok mu neko odavde ne kaze.

A to je po svoj prilici bio Bus plus.

Ne znam da li ste primetili da google maps vise ne prikazuje ne samo dolaske autobusa nego cak ni koji autobusi staju na stajalistima.

Ostale su samo oznake gde se nalaze autobuske stanice, ali bez ikakvih podataka o linijama ili autobusima.

Ja bih rekao da su imali dil sa bus plusom koji im je slao podatke o autobusima iz svoje baze koju su punili podacima iz validatora.

Posto su validatori poskidani, kompanija je prestala sa slanjem podataka google-u

A Sapic nije sklopio dil sa googleom i povezao ih sa aplikacijom i sada google nema vise podatke o prevozu u Beogradu.

Apropo one price kako google zna gde su autobusi. Ja sam bio stava da nije vidovit i da ne zna dok mu neko odavde ne kaze.

A to je po svoj prilici bio Bus plus.
Evo sad sam i ja pogledao, stvarno je uklonjeno, mamlazi jedni. Bilo je dobro za planiranje putovanja od tačke A do tačke B gradskim prevozom, a njihova aplikacija ne nudi nešto takvo.

Nisam ubeđen da su im slali real time podatke, nije bilo toliko precizno oko infa kad dolazi bus, verovatno samo statički podaci poput vremena polaska sa početne, i onda je google aproksimirao.

Sad sam ih ishejtovao na play store-u, i pitao kad se očekuje taj feature na njihovoj app (naravno, ne očekuje se, ali da uvide malo šta se radi nepromišljenim postupcima).

Poslednja izmena:
Mada, ruku na srce, podaci na Google Maps o tome kada nailazi prevoz nisu baš bili precizni. Ipak, bolje da su postojali, pa kakvi su da su, nego da budu skroz uklonjeni.

Ostaje, dakle, aplikacija Beograd Plus. Kakva su vaša iskustva s njom za sada? Na Play Store, vidim, dosta šarena, s tim što negativna preovlađuju, uz više nego nezavidnu prosečnu ocenu od 1.5.

Не верујем тим оценама баш много... Боље је ослонити се на сопствено искуство.

Неколико хиљада људи је гласало организовано и са најмањом оценом... После је то тешко исправити.

Не верујем тим оценама баш много... Боље је ослонити се на сопствено искуство.

Неколико хиљада људи је гласало организовано и са најмањом оценом... После је то тешко исправити.
Ne moze da radi aplikacija, dok ne ubace GPS u autobuse. Validatori su imali GPS i davali podatke….

Ne moze da radi aplikacija, dok ne ubace GPS u autobuse. Validatori su imali GPS i davali podatke….
Не бих рекао да су валидатори имали ГПС... шта ће им? То је пре била справа код возача - која је такође склоњена.

Сада су код возача неки нови апарати, за које наравно није било тендера... видећемо.

За сада не примећујем промене у превозу, осим што нисам видео контролу.
И примећујем да превоз у јулу иде видно ређе него у јуну. Ваљда ћемо се вратити на нормалу у септембру.

Не бих рекао да су валидатори имали ГПС... шта ће им? То је пре била справа код возача - која је такође склоњена.

Сада су код возача неки нови апарати, за које наравно није било тендера... видећемо.

За сада не примећујем промене у превозу, осим што нисам видео контролу.
И примећујем да превоз у јулу иде видно ређе него у јуну. Ваљда ћемо се вратити на нормалу у септембру.
Oduvek je bilo tako, samo sto od 2018. nikada nisu vratili normalnu semu. A ako su iz ove seme, jos vise proredili,
majko Bozja onda :>P
Ne kapiram zasto su uklonili taj GPS, ako nije imao veze sa bus plusom?

Oduvek je bilo tako, samo sto od 2018. nikada nisu vratili normalnu semu. A ako su iz ove seme, jos vise proredili,
majko Bozja onda :>P
Ne kapiram zasto su uklonili taj GPS, ako nije imao veze sa bus plusom?
Тешко да ми можемо да знамо детаље уговора... Али као што је помињано на овој теми, а верујем и другде, ГПС је служио да се скупљањем података процени када ће превоз стићи на следећу станицу.
Све је то било заједно... валидатори, праћење, 200 контролора, осигурање и 0,33 посто зараде.
8,53 је узимао Бусплус... 8,2 посто су трошкови и наведених 0,33 им је био профит.

Pustili su trole pored Beogradjanke.

Ne znam sto su najavljivali prekid do septembra kad je bilo jasno da cak i sa ovim tempom nerada taj posao moze da se zavrsi za 2 nedelje, a ne dva meseca.

Otegli su ga na mesec dana, pa ih je valjda bilo blam da i dalje maltretiraju gradjane.

Tako da radi trola. :D
Тачно... Мада је то само 29ка. Остале линије иду само до Славије.

Back