Градски превоз (2)

Inače, ne znam dal "evropskom" stranom istanbula ide tranvaj.
Ja sam bila na azijskoj strani gde mi sve najbolje tj najinteresantnije na 15ak min što peške, što prevozom od hotela.
Znači obavezno prođite rutu tranvaja na staroj strani to je nešto neopisivo.
Niko ne ferma nikakve propise, nit vozači nit pešaci a negde ni trotoara nema, prolaze i sa nekim improvizovanim kolicima,triciklima,seku putanju tranvaju istrčavaju pred njih.
Ono je neverovatno

Setio sam se.
Ne vodi se kao Eko linija nego kao neka od trola pa dodato A. Tipa 22a, 21a, tako nesto, a voze ovi zeleni elektro busevi.
Nema ga u gsp redu voznje, to je kao neka divlja spic linija.
Ubace ga da transportuje ljude od Studenskog trga do Slavije.
To su uspostavili kad je ukinuta 19-tica i kad je ukinuto da idu trole 21, 22 do Studentskog trga nego samo da Slavije.
A ovaj bus razvozi dalje.

Ne znam sta rade da li skracuju ili ne.
Ali ima neki eko koji sigurno okrece na Studentskom trgu.
Mozda L varijanta. Ili spic varijanta.
U spicu taj eko ide cesce nego trola i 31.
Tako da cisto sumnjam da ide celu tu rutu posto bi to zahtevalo ko zna koliko autobusa.
ti si ga video da okrece na stud. trgu kao trole i 31?
mislim da si pogresio.
eko2 prolazi kroz stud trg jer ide iz pravca kalemegdana uzun mirkovom i dalje nastavlja vasinom.

ti si ga video da okrece na stud. trgu kao trole i 31?
mislim da si pogresio.
eko2 prolazi kroz stud trg jer ide iz pravca kalemegdana uzun mirkovom i dalje nastavlja vasinom.
Objasnio sam u sledecem postu.
Okrece bas na trgu kao 31. Video xy puta.
I vozio se 100 puta. Mada mi bas ne odgovara, ali nekad presednem na Slaviji na 21, 22, ako je guzva.
Isti tip eko autobusa.
Ali se linija ne zove eko.
Nego pise na njemu kao trola sa dodatkom, 21a na primer ili tako nesto..
I to ide na svaka 3 minuta u spicu.
Bukvalno 1 31, 1 eko, 1 trola 1 eko. Ide ko ludo. Nema teorije da to kruzi negde.
I ide standardnom putanjom kao 31 - Studentski trg, Terazije, Beogradjanka i Slavija gde je poslednja stanica. Tu moras da izadjes.
To je to.

u beogradu imas dve EKO linije
to su busevi koji idu na struju
EKO 1 i EKO 2
EKO 1 ide od vuka do delta citija
EKO 2 ide od 25. maja do galerije

ti eko busevi ne mogu da se stavljaju na druge linije iz dva razloga.
prvi imaju smanjen radijus kretanja a drugo potrebno je da postoji instalirana oprema za punjenje autobusa na okretnici

mozda ovaj lokal od stud trga do slavije moze ali na stud trgu ne postoji sitem za punjenje, ne znam da li postoji na slaviji ali mislim da ne, jer ne znam gde bi tamo stajao dok se puni.

ti si nesto pogresio.
imaju klasicne buseve na tim derivatima linija a ne eko buseve.

rekao je da vozi "eko autobus"..to nije tacno :D
A sto mislis da nije eko/elektricni autobus.

Ne moze da se napuni na Dorcolu ili kod Galerije ili gde se vec puni i da dodje do Studentskog trga i da vozi do Slavije najkracu mogucu liniju u gradu i da posle smene ode na Dorcol na punjenje?

Ako neko rece da ima 80 eko autobusa. Gde su onda. Stoje u garazi?

Najkraca linija, ravna ko tepsija, ne vidim nijedan razlog zasto ne bi bili eko.

Uostalom provozaj se pa ces videti da li je eko ili klasican autobus.

Ja info za 80 eko buseva nisam nasao i ne secam se da je receno. To nema veze da nije tačno sto je ovde rečeno. Samo kazem za sebe. Inace sam trazio i kazu da poslednja druga Eko linija je pustena u januaru 2022. Ima dve od Vuka do Belvila i od Galeta preko stud. trga do Galerije.

Ja info za 80 eko buseva nisam nasao i ne secam se da je receno. To nema veze da nije tačno sto je ovde rečeno. Samo kazem za sebe. Inace sam trazio i kazu da poslednja druga Eko linija je pustena u januaru 2022. Ima dve od Vuka do Belvila i od Galeta preko stud. trga do Galerije.
to je vesic rekao da ce kupiti..mislim da nikad nisu kupljeni.

А јел то чудо има покривеност маркицама / картама као и све остало?
Сећам се да је било неких изузетака - не знам шта је са свим тим после скорашњих промена.
Važe markice kao i za eko 1 ali linija je glupa. Uvedena je odma po otvaranju tc galerija

Glupa linija uvedena zarad tc galerija.
u stvari to je jako korisna linija jer spaja donji dorcol sa slavijom i dalje ka bgh2o
ti nisi imala prevoz odozdole do centra grada
tramvaji su jako spori i kruzili su puno da bi dosli do slavije.
37 je isla do skupstine, 26 samo do trga i dalje u bulevar
ostali busevi idu ispod dusanove pa da ih i ne spominjem.

i sama pokrivenost 25. maja autobusima je sad daleko bolja

meni se licno dopada ta linija i koristio sam je vise puta.

odlicna je i u inverznom smeru jer kad se nadjes u beogradu na vodi imas problem da dodjes do centra jer sve linije odozdole idu van grada... morala si da pesacis do sarajevske da bi usla u bus dozelenjaka a onda odatle opet presedanje

Back